Alla inlägg den 19 maj 2024

Av Anita - Söndag 19 maj 12:25

 

Så blev det pingstafton och mina pingstliljor blommar för fullt. Tänk så fort det kan gå från att vara kallt och vinter till att bli nästan sommar.

Jag sätter in myggfönster och har öppet i sovrummet på nätterna. Efter en hel veckas värme börjar värmen äta sig in genom timmerväggarna. Annars är det svalt inne men nu blev det så.


Jag åkte till Sofies mamma där det var födelsedagskalas för Sofiepropp. Det var 15 personer men dom har gott om plats så det blev riktigt trevligt.

 

Hon hade bakat smörgåstårtor som var bland det godast jag smakat. Dessutom en vanlig tårta. Vilken fest det blev i solvärmen och sommarkänslan.


Min före detta granne sa alltid att potatisen ska i jorden på pingst så nu har jag grävt ner all potatis både i pallkragar och i mitt andra lilla potatisland. Han och jag skulle dessutom dricka bubbel ur stora ölglas för att fira att pingsten var här. Tyvärr finns han inte längre så nu blir det inget bubbel men jag sätter potatisen på pingst precis som det ska vara.

 

Det är inte stort men hoppas att det blir bra i alla fall. 


Annars har jag minsann grävt i jorden och krafsat och grejat i trädgården och jag njuter för fullt av värmen. Fryser på vintern men tål hur mycket värme som helst när det är sommar. Tar fram min italienska hatt om det blir för varmt om skallen.

 

Katten Morris har börjat vare ute lite mer. Nu när jag gjort iordning med dynor och lite mjukt på förstukvisten ligger han där och njuter till och med om dagarna. Så ska det vara. Njutning.

 

Nu blommar påskliljor och lite andra blommor. Såg nere på byn att häggen slagit ut men inte här ännu. Det är alltid lite senare här.

Cykeln har kommit fram och jag tog en provtur bort till Broder B och drack kaffe igår kväll.


Vaknade till en kylig morgon. Så konstigt det kan bli. 27 grader ena dagen och 7 grader idag och blåsigt och kallt.

Nåja det skulle bli bättre. Broder B och jag åkte upp till Strömgården för att äta lite soppa till lunch. Det är så kul att vi fått ett sådant ställe på byn till sist.


Dagens ord: Finns en del att göra inomhus också. Både händer och fötter och skor är bruna av jord minsann. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards