Alla inlägg den 29 april 2014

Av Anita - 29 april 2014 09:12

Så i vårkvällen tar jag på mig gummistövlarna och går över Stedesbacken och bort genom skogen där blåsipporna blommar redan.

Så hör jag en get bräka men inte finns det några getter här inte. Överallt bräker det, än här än där. Till slut upptäcker jag den högt upp i skyn. Den dyker och stiger upp och seglar lika fint som en svala men är betydligt större. Visst det är en värget i friartagen. Visste ni väl vad det är. En enkelbeckasin.

 

Tar en annan väg hem och kommer över Gubbflon. I stortallen sitter en koltrast och kvittrar av hjärtans lust och fröjd. Jag svarar honom och vi kvittrar en stund tillsammans och har det trevligt och härmar varandra. Riktigt trevligt sällskap faktiskt.

I diket på gubbflon växer och blommar Gullpudran.

 

Den lilla lilla oansedliga blomman som ser ut som en minibukett med ljuva ljusgröna blad och små gula blommor i mitten. Den gillar jag för sin anspråklöshet.

 

Bredvid står en mycket knubbigare och kaxigare blomma. Pestiskråpet. Den ser ut som en hyacint och doftar som en sådan också. Den finns i vitt och rosa men man kan inte ta in den för då blir det för stark lukt.


Jag vet var alla blommor i Fisksjön finns och besöker dom alltid hela sommaren och det är alltid lika roligt. Det var en så fin kväll det här. Snart börjar violerna komma och sedan guckuskon och resten av allt det vackra som finns.


Nu ska jag försöka ta saker i rätt ordning. Som vanligt så hoppar jag lite hit och dit och får ingen riktigt struktur på mitt skrivande men nu attans ska det bli bättre.


Så då går vi till lördagen som var en rätt rörlig dag. Började kratta förstås och så kom Storfiskarn och bytte däck på bilen. 

Storfiskarna och jag vi fikade på altanen och man kunde sitta med bara armar och bara njuta i solen. 

Så kom Sundsvallsborna för att bo i sin stuga för första gången i vår.


Så for Storfiskarn och jag ner till Datafia och hon och jag gick till Snickarmagnus och fick fika och lite mat om vi ville.

Sedan  tog Datafia och jag en promenad till kyrkogården och gick upp till stora eken för att se om vi kunde hitta några ekollon som hon skulle ha till en tavla . Jag bröt till mitt knä igen. Attans attans.


På kvällen var det Kinabrors tur att laga middag och det var en härlig söndagsmiddag. Vi satt ute på trädgårdsmöbeln och grillade fläskytterfile och åt med pommes och vitlökssmör och goda såser. Inget är som första grillningen.


 

En ljuvlig lördagskväll. Jag gick ner till sjön och tände i bastun. Spelade trumma på bryggan medan jag väntade på Datafia. Skönt och varmt hade vi det och röken steg mot sjön. Det var 10 grader i vattnet så vi doppade oss inte Jag bara gick ut till knäna och vände.


Jag det var den dagen. Nu blev det söndag och jag krattade löv och krattade löv och gick bort till Sundsvallsborna och fick lite förmiddagskaffe och en trevlig pratstund. Det är alltid så roligt när dom kommer. Det är som med vårfåglarna. Dom hör till.


 

Så gick dagen och på kvällen satt jag för första gången på förstutrappen och såg solen gå ner medan jag drack en kopp kaffe och lyssnade till lommen och till morkullan som sträckar över gården och till duvorna i skogen och till bäckens porlande och var totalt i balans med moder jord.


Dagens ord: Om du hör en flygande get så bli inte rädd, det är bara sånt som kan hända på våren.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards