Alla inlägg den 3 april 2014

Av Anita - 3 april 2014 09:57

Nu när det bara är några dagaar kvar innan Kinabror och jag ska åka hem så börjar man fundera. Är snön kvar? Hur är det med isen på sjön? Har grannen kommit hem från lasarettet? Har lastbilarna hämtat allt timmer och har dom kört sönder vägen totalt? 

 

Här i Skåne har det hänt mycket på dom två veckor vi varit här. Ginsten har slagit ut, många träd är gröna och det blommar för fullt .


Igår hände inte så mycket men vi var på loppis och jag blev väldigt nostalgisk när jag hittade ett gammalt tidningsställ, precis ett sånt vi hade när jag var liten.  

Minns det så väl och vi hade en telefonhylla i samma stuk också. 100 kr kostade det och naturligtvis köpte jag det. Ska passa bra att ha på toa och ha tidningar i istället för korgen som står där nu. Det blir fint. En trätupp för 20 kr slank också med. Jag gillade den fina blå färgen.


Det finns vissa saker som jag verkligen känner avund inför. Alla fina trädgårdar och de billiga blommorna man kan köpa här på handelsträdgårdarna, alla fruktträd och blommor som bara sprutar upp ur marken. Jag kan inte låta bli att köpa fröer fast jag vet att ibland hinner dom inte ens blomma innan frosten kommer.


Jag är avundsjuk på inglasade balkonger och närheten till Danmark men det finns mycket jag inte alls gillar.

Jag gillar inte främlingshatet som verkar finnas mycket mer här nere. Jag gillar inte att man måste låsa och att någon kan ta pengar av en. Sonen varnar mig för att ha väskan öppen. Inte tänker jag på sånt.


Alla bilar överallt känns också hemskt och nere vid Knutpunkten känndes det väldigt dålig energi så man ville bort därifrån fort som attan.


Hemma finns friheten på ett annat sätt men klimatet är minsann ingenting att avundas. Tre månader som är uthärdliga och dom månaderna ska allt ske. Resten är mest bara snöglopp, blåst och kyla och en evig strid med naturen.


Samtidigt tror jag att folk som bor i stan inte tänker lika mycket på naturen som vi bonnläppar gör. När jag frågar vilka träd det är och vilka fåglar man hör är det ingen som riktigt vet och för mig är det underligt. Vad växter på åkrarna som redan kommit upp? Ingen vet och ingen bryr sig lika lite som jag bryr mig om vilka bilar som far omkring. 


En sak är säker. Det är tur att jag inte bor här. Jag skulle känna av min brist på pengar mycket mer än hemma. Det finns så mycket att köpa som man visst kunde vilja ha och som retar ögat. Att vara utan pengar här skulle kännas som man var mycket fattigare där folk verkar leva för att handla saker hela tiden.


Ja, det var dagens funderingar. Det var åska igår kväll och det var första gången iår.

I eftermiddag kommer Sonen och fjällan och hälsar på och imorgon får vi väl packa och lördag drar vi norrut.


Dagens ord: Alla ställen i vårt avlånga land har sin tjusning fast på olika sätt.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards