Direktlänk till inlägg 3 april 2014

NU BÖRJAR MAN FUNDERA

Av Anita - 3 april 2014 09:57

Nu när det bara är några dagaar kvar innan Kinabror och jag ska åka hem så börjar man fundera. Är snön kvar? Hur är det med isen på sjön? Har grannen kommit hem från lasarettet? Har lastbilarna hämtat allt timmer och har dom kört sönder vägen totalt? 

 

Här i Skåne har det hänt mycket på dom två veckor vi varit här. Ginsten har slagit ut, många träd är gröna och det blommar för fullt .


Igår hände inte så mycket men vi var på loppis och jag blev väldigt nostalgisk när jag hittade ett gammalt tidningsställ, precis ett sånt vi hade när jag var liten.  

Minns det så väl och vi hade en telefonhylla i samma stuk också. 100 kr kostade det och naturligtvis köpte jag det. Ska passa bra att ha på toa och ha tidningar i istället för korgen som står där nu. Det blir fint. En trätupp för 20 kr slank också med. Jag gillade den fina blå färgen.


Det finns vissa saker som jag verkligen känner avund inför. Alla fina trädgårdar och de billiga blommorna man kan köpa här på handelsträdgårdarna, alla fruktträd och blommor som bara sprutar upp ur marken. Jag kan inte låta bli att köpa fröer fast jag vet att ibland hinner dom inte ens blomma innan frosten kommer.


Jag är avundsjuk på inglasade balkonger och närheten till Danmark men det finns mycket jag inte alls gillar.

Jag gillar inte främlingshatet som verkar finnas mycket mer här nere. Jag gillar inte att man måste låsa och att någon kan ta pengar av en. Sonen varnar mig för att ha väskan öppen. Inte tänker jag på sånt.


Alla bilar överallt känns också hemskt och nere vid Knutpunkten känndes det väldigt dålig energi så man ville bort därifrån fort som attan.


Hemma finns friheten på ett annat sätt men klimatet är minsann ingenting att avundas. Tre månader som är uthärdliga och dom månaderna ska allt ske. Resten är mest bara snöglopp, blåst och kyla och en evig strid med naturen.


Samtidigt tror jag att folk som bor i stan inte tänker lika mycket på naturen som vi bonnläppar gör. När jag frågar vilka träd det är och vilka fåglar man hör är det ingen som riktigt vet och för mig är det underligt. Vad växter på åkrarna som redan kommit upp? Ingen vet och ingen bryr sig lika lite som jag bryr mig om vilka bilar som far omkring. 


En sak är säker. Det är tur att jag inte bor här. Jag skulle känna av min brist på pengar mycket mer än hemma. Det finns så mycket att köpa som man visst kunde vilja ha och som retar ögat. Att vara utan pengar här skulle kännas som man var mycket fattigare där folk verkar leva för att handla saker hela tiden.


Ja, det var dagens funderingar. Det var åska igår kväll och det var första gången iår.

I eftermiddag kommer Sonen och fjällan och hälsar på och imorgon får vi väl packa och lördag drar vi norrut.


Dagens ord: Alla ställen i vårt avlånga land har sin tjusning fast på olika sätt.

 
 
Ingen bild

sofie

3 april 2014 11:07

det är nästan ingen snö det är bart överallt ligger lite snö dicket annars är de ingen snö. sen hur de är i hammarstrand vet jag inte

 
Ingen bild

Susanne

3 april 2014 18:59

Har en sån telefonhylla som du kan få köpa för en billig peng om du vill! :-)

 
Ingrid

Ingrid

3 april 2014 22:26

Borta bra, men hemma bäst!
Tänk jag tror att du har lite hemlängtan.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

4 april 2014 21:40

Anita, så lustigt! Jag hittade ett exakt likadant tidningsställ för några år sedan, och det har jag nu i sommarstugan.
Ta, nu med dig lite av våren till Fisksjön, så får du uppleva den 2 gånger!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Karin

Karin

4 april 2014 21:42

Jag igen! Funderade lite över din bild. Är det inte forsythia?
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

5 april 2014 12:01

Tidningskorgen eller vad det heter .. tidningsstället var verkligen härligt nostalgiskt. Vi hade något liknande vi också. Och den kommer att passa jättebra på toa hos dig :)

Ja ... det är lagom att bo här i Nyköping och ha så nära till sommarstuga som vi har. Det är en ynnest att få bo på två ställen och njuta av havet och naturen på ett annat sätt ... i och för sig finns det mycket av det i Nyköping också och inget av storstadsstressen i alla fall. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

5 april 2014 12:54

Tillbaka till FRIHETEN ANITA! Allt det andra du har sett är konstgjord andning. margareta

 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

5 april 2014 20:54

Dina dagens ord är så kloka och mitt i prick!
Det finns för och nackdelar med allt.
Ha de gott!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

6 april 2014 06:47

Det är nog en stor skillnad i vårt land vad gäller snön.
Det sista du skrev tyckte jag var bra skrivet. Tack för de orden!
Kram.

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

6 april 2014 11:38

Välkommen tillbaka till din verklighet, Anita. Det är uppenbarligen där du hör hemma. När jag skriver det här lär du väl vara i farten med att mata dina fåglar och ekorrar, som kanske fått svälta under din bortavaro. Det skadar inte att och då åka bort och ta åt sig nya intryck, då kanske man sätter större värde på det gamla invanda hemmavid. Ser med spänning fram emot vad du ska ha för dig nu efter hemkomsten. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards