Direktlänk till inlägg 17 januari 2017

TOTAL TYSTNAD

Av Anita - 17 januari 2017 23:45

 

Jag tar sparken bort till Kinabrors postlåda. Det är mulet och grått. En sådan dag då det är alldeles lugnt och tyst.

Ingen har kört på vägen, inte ett ljud hörs, inte en endaste lilla fågel kvittrar. inte ens någon skogsmaskin. snöskoter eller flygplan hörs.


Inte ett enda spår av några djur i snön. Det känns som om jag är alldeles ensam i hela världen. Som om världen står stilla i väntan på vad. Snö? Storm?

Kanske matchar det mitt humör?


Nu är det ju som så att jag har mångårig vana att misslyckas och vet hur jag ska handskas med det. Ingen mening med att älta. bara ta tag i tillvaron igen och försöka sysselsätta sig så gott det går.

 

Det har varit två soliga fina dagar, både söndag och måndag.

Söndag kom AMV, Gubben och K. AMV och jag tog en promenad och det är alltid skönt att ha sällskap när man vandrar omkring i snön.

 

K tyckte att vi skulle kasta ut julgranen men då sa jag stopp. Den är grön och fin och barrar inte ett dugg.

 

Broder B:s son och hans kompisar har varit här en vecka nu och kom fram för att säga hej då. Dom hördes haft en bra vecka trots kylan som var i början av veckan men nu bar det av hem till Skåne.

 

På kvällen var det bokcirkel och då fick jag en ny bok att läsa. Jag har inte läst en enda bok på flera veckor men nu har jag tre stycken att roa mig med.


Gårdagen stökade jag undan mer julgrejor (jag har ju hundratals tomtar) tvättade. städade badrum och höll mig febrilt sysselsatt hela dagen. Storfiskarn kom en stund och fikade.

 

Gick ut en stund förstås.


Idag har jag varit till Hammarstrand och varit på apoteket och lite andra ärenden. Passade på att äta lunch tillsammans med DansBritt.

Läst en bok och badat skumbad och ätit choklad.

 

Letat fram gamla Åsanissefilmer och legat i soffan med katten på magen. Så har ytterligare en dag gått.


Dagens ord: Vi går alla sönder ibland. Det gäller att hålla sig till dom som hjälper till att sätta bitarna på plats igen.


 
 
Åke

Åke

18 januari 2017 05:55

Så härliga bilder du bjuder på :) Att gå sönder är naturligtvis inte trevligt... Så vackert med solen till snöbilderna :)

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

18 januari 2017 07:52

Ja du Anita ... livet går vidare...
Du bor i alla fall på en vacker plats och det bevisas av dina fina bilder och du har många vänner och det tycker jag känns skönt!
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

18 januari 2017 12:26

Så vackra dina bilder av snölandskapet är. Det är något vi inte ser här så ofta.
Jag skulle önska att jag kunde få höra tystnaden. Min tinnitus ger mig ett ständigt susande, tjutande bakgrundsljud som är väldigt irriterande och tyvärr går det ju inte att göra något åt.
Hoppas att du kan njuta av tystnaden!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

18 januari 2017 14:55

Det är så vackra bilder med gnistrande snö! Bra med böcker, då kan man glömma verkligheten en stund.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Anneli

Anneli

18 januari 2017 20:48

Vilka underbara bilder, så vackra. Har inte varit ute o tagit några nya kort, har varit väldigt lat.. Det har varit så tråkigt väder så jag har inte känt för det.

Hoppas allt är bra med dig. Ha en fin kväll, dröm sött kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

18 januari 2017 22:05

Anita! Jag skulle vilja trösta om jag kunde. Jag har varit och är kanske ännu kvar där du är just nu Det är ett helvete som jag inte önskar någon annan. Kan bara hoppas att du lär dig leva med din sorg så småningom. Brustet hjärta är inget att skoja om. Tro mig - jag VET!
Tack ändå för vackra bilder och ord som ändå visar att du gör ditt bästa för att ta dig ur sorgen och besvikelsen. Jag känner med dig och hoppas att det vänder både för dig och mig.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

18 januari 2017 22:30

Tänker på dig <3 Även om man är stark och "van" så tar det tid att läka <3

SV: Skrattar...ja det kanske ser ut som jag gjort massor, men i mina mått mätt är det inte mycket jag gjort...då kanske du förstår vilken fart det är på mig när jag är piggare ;)

Kram och sköt om dig <3
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

20 januari 2017 12:24

Att åka spark i den där vita, tystnaden och känna att man är den enda människan i världen låter i mina öron riktigt härligt. Men jag förstår ju att det inte är så det känns för dig just nu. Gott att du har alla dina vänner. Varmaste kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards