Alla inlägg den 20 januari 2017

Av Anita - 20 januari 2017 20:18

 

Så är det fredag igen och en hel vecka har gått. Som tur är så har det inte snöat mer än lite grann.

I förrgår natt blåste det så jag trodde taket skulle blåsa av. Hela huset skakade och trädgrenar vispade på taket. Snön rasade ner med muller och jag sov inte ett dugg på hela natten. Oro och tankar. Ensamhet.


Nu har det varit tö och på gården är det blankis igen.


Igår åkte jag till Kälarne. Var in en sväng på macken och en sväng på hörnan och sedan till Fd Grannen för att hjälpa honom med räkningarna.

Vi upptäckte att han fått höjning på pension och han sa med illmarig blick:"Vi måste fira med en grogg. Så¨då gjorde vi grogg på Fanta och Renat fast jag fick förstås nöja mig med Fanta.


Sedan var det dags för vattengympa och det var riktigt trevligt att träffa resten av gänget och jag gillar ju att vara i vatten och att sitta efteråt i bastun och prata om dittan och dattan.


Det regnade när jag for iväg för att jobba lite grann. For en sväng till PappersBeda för att fika och så hem. Jag tog sparken och for iväg och hämtade Kinabrors post och betalade några räkningar.

 

Matade fåglarna förstås. Något som man måste göra varje dag.

 

Så kom Storfiskarn och hälsade på och vi satt och såg på tv. Mitt favoritprogram " Tillbaka till Aidensfeld" går inte längre tyvärr men vi såg på "Det okända".

Det är tur att jag har mina gubbar som kommer och hälsar på. Det är bara han och Mustachen som har varit hit sedan förra helgen. Det är för jävligt dött den här tiden.


Därför finns inte så mycket att berätta.

Julgranen lever fortfarande.

Jag har lagat min favorittröja. Tänk så det är med vissa kläder. Man kan inte slita sig från dom hur slitna och trasiga dom än är.

 

Den här koftan är många år nu men varmare och skönare finns inte så den får hänga med ett tag till och jag stoppar och lagar så länge det går.


Idag har det blivit en ny president i USA. Jag minns så väl när Kennedy blev skjuten och när Palme blev skjuten. Konstigt så man minns vissa saker fast det är länge sedan.


Jag har en känsla av att den nye kommer att lämna svarta spår efter sig. Det är svårt att förstå hur man kan rösta på en sådan man. Tror att det är en hemsk tid att vänta för många.

Nej nu ska jag inte grotta ner mig i politiken. Det finns så många som gör det redan.


Det är idag som vi blir 10 miljoner innevånare i Sverige. Kan inte fatta var dom är. Inte syns det här minsann där det blir mindre och mindre folk för varje år och inte bara folk. Det blir mindre och mindre djur också. inga kor ser man längre och harar, orrar. tjäder. och järpar som det brukar vimla av syns inte ett spår.


Dagens ord: Ibland mår man bättre av att inte veta hur det blir.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards