Direktlänk till inlägg 9 maj 2017

VEDEN ÄNTLIGEN KLAR

Av Anita - 9 maj 2017 10:58

Lika fort som jag började klä av mig och ta fram hammocken lika fort fick jag klä på mig och bära in dynorna till hammocken igen.

Det började blåsa och bli minusgrader och komma snöskurar och hagel och regn om vart annat.


 

Jag hann i alla fall med ett bastubad innan det blev själva fasen igen.

 

Hann sitta på bryggan nere vid sjön och se att det äntligen var öppet vatten och spela lite på min trumma men som sagt. Säg den glädje som varar länge i detta klimat.


Tittar med avundsjuka ögon på mina facebooksvänners resor. Många är utomlands, det är Kreta och Cypern och Mallorca och jag vet inte vad. Det är bilder av härligt grönt varmt vatten och lummiga gröna träd och blommor i alla färger och mat som dofter riktigt ända hit. Nästa vecka är det AMV och Gubbens tur att dra till Kreta och jag har tappat räkningen på hur många gånger dom varit utomlands iår.


Här sitter jag och fryser. Igår håll jag på med veden bra många timmar och trots alla kläder frös jag som en hund.

 

Hund föresten. Varför säger man att man fryser som en hund. Inte verkar då hunden Jack frysa.

Han och jag gick en promenad bort till Kinabrors sommarstuga och på hemvägen hittade jag den gamla blåsippstigen. Jag trodde att den var borta och blåsipporna också, men på precis i min barndoms skog, vid precis samma enbuskar så var det blått av blåsippor och jag kunde till och med plocka några att sätta på mitt köksbord.

 

När jag kom hem stod Kinabror och Mustachen och pratade på gården. Planering inför potatissättandet skulle jag tro. Vi gick in och värmde oss med fisksoppan jag lagat dagen innan och det var fint att få något varmt i kroppen.


Frampå kvällen kom AMV, Gubben och Kompisen. Gubbarna skulle ta upp vägpinnar och AMV och jag stannade inne och eldade i kaminen. Gubbarna kom in och var blåfrusna och vi fikade och pratade om deras resa.


   

Det var klart och månljust och katten Morris har krupit in och tagit sängen bredvid mig men nog hade jag velat ha någon annan där.


Så kom då dagen som idag är med några grader kallt men det blåser inte så hemskt. Jag gör klart veden och städar upp skräpet.

 

Dom stora klamparna har jag tagit in direkt i vedboden för dom var redan torra.

 

Det lättar i hjärtat när jag vet att veden är klar för det är det värsta jag vet näst snöskottning.


Så börjar jag städa lite i växthuset. Hoppas att det som är där inne inte har frusit för jag har ingen värme där. Fröna har i alla fall inte kommit upp som tur är.

 

Som ni vet har jag säkert Sveriges fulast växthus och varje år tänker jag att det kommer att rasa ihop under vintern men på något konstigt sätt så håller det ihop och jag stoppar gammal ull i springorna och teipar ihop och sätter plast där glaset gått sönder . Man tager vad man haver och man får inte vara fantasilös och det är jag inte i alla fall.


Ja nu haglar det och jag har planer. Dags att fara till Fd Grannen för han har något att krångla med. Sedan ska jag jobba resten av veckan hela dagarna och det kan väl kvitta nu när det är så dåligt väder.


Jag har krattat lite grann men bestämt mig för att rationalisera bort resten. När jag klipper gräset första gången så blir det ju bra i alla fall och varför ska man slita med sånt man inte behöver? Jag har också rationaliserat fönsterputsandet  Det får vara till hösten eller tills det kommer någon otrolig arbetslust hoppande på mig hi hi.


Dagens ord: När veden är avklarad kan man andas lättare igen.

 
 
Yvonne hejdström

Yvonne hejdström

9 maj 2017 19:09

Vilken fantastisk kvinna du är, läser din blogg m glädje😊 Håller alla tummar jag har att du får möjlighet att resa till värmen. Kram om du vill ha.

http://Har ingen

 
TantGlad

TantGlad

9 maj 2017 20:00

Skrytresor är inget för mig. Värmen kommer snart och tänk så underbar den svenska sommaren är då den är som bäst.

Tack för din härliga blogg om vardagslivet som är just vad jag vill läsa om.

Kram på dig😁

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

10 maj 2017 06:17

Rätt var det är tågar sommaren in 😊 Hamoken får vi hoppas kommer fram snart igen... Bastu är bara så härligt 👍

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

12 maj 2017 00:58

Ja, fy 17 vilka kalla dagar vi haft även här nere. jag har ju satt blommor i balkonglådorna men blev tvungen att ta in dom. ochTa lådorna till mitt sovrum. nu har dom stått på ett bord i flera dagar får se om jag kan sätta ut dom imorgon.

Och jag som nästan hade tänkt komma upp till dig och hugga ved för att få lite motion men nu är det ju färdigt jag hade kunnat använda den sängen där katten får ligga.ha ha!
Det där med resor har sina sidor. När man är hemma längtar man bort, när man är borta längtar man hem och du har ju världens paradis hos dig det är bara det att vädret ska bli lite bättre och det blir det. ! snart får du börja sätta potatisen och alla grönsaker och det där med växthuset Anita det spelar ingen roll hur du ser ut huvudsaken det fungerar och det verkar det göra. Om du tycker glasrutor är dyra så finns det numera plastskivor som man kan köpa och skära ut så får rutor i lämpliga storlekar och dom blåser inte sönder när det blåser hos dig jag har delvis glasat in min balkong med sådana plastskivor och dom fungerar jättebra. .åh ta det lugnt med fönsterputsningen. Jag fick mina fönster putsade för en dryg vecka sedan men innan dess så var de inte putsade på över ett år och det gick bra ändå men nu är det ju så att jag ser inte skiten och det kanskeär lika bra det.
Kramen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards