Direktlänk till inlägg 12 februari 2024

ÄNTLIGEN LITE VARMARE

Av Anita - Måndag 12 feb 10:40

 

Ännu en vecka då jag frusit så in i norden. Kylan äter sig in i huset och sedan in i min kropp. Det spelar ingen roll hur jag eldar så hjälper det inte. 

 

Bara snö snö snö överallt och det ska komma mer. 


Elräkningen dyrare än någonsin. Veden börjar bli mindre och mindre kvar. 

Onsdag var det vattengympa om man nu ska komma med något nytt.

Torsdag kom SofiePropp och vi ägnade oss åt att äta och fika och se på film. Sedan på fredagen skjutsade Kinabror och jag henne till hennes mamma men innan dess åt vi lunch på Bryggan. Goda räkmackor.

 

Hundarna är i alla fall varma och goa att värma sig på.

 

Ett tecken på att kanske det blir vår eller vårvinter snart är att solen sken lite på Kinabrors förstukvist och fast det var över 20 grader kallt så satt två talgoxar där i solen och värmde sig och kvittrade det där vårkvittret som man inte hört på hela vintern.

"Mitt ljus i mörkret" ringde och berättade och visade en bild på en nässelfjäril som han hade i bagaget. Det om någon borde väl vara ett omen för våren.


Nåja jag letar febrilt efter att hitta något mer positivt och en sak var att jag fick meddelande att till sommaren ska vi ha klassträff igen Det var 5 år sedan och då hade vi så väldigt kul.


Jag fick besök av AMV och Gubben fast det var så kallt. Då började jag med årsbokföringen till vägsamfälligheten och det brukar aldrig gå bra vid första försöket men jag fick allt att stämma direkt för en gång skull. Däremot så funkade inte skrivaren trots att både Kinabror och jag försökt fixa den i timmar. Det blev att köpa en ny.


Så igår kväll blev det lite varmare bara 11 grader kallt när jag for på bokcirkel och imorse var det ungefär lika. Då lånade jag ett spett av Kinabror och fick upp dörren till växthuset och fick ut sålådorna så nu ska det bli lite paprikafrö för dom bör man sätta tidigt om dom ska hinna bli något. 


 

I går kväll hände en liten olycka. Jag låg och läste och katten låg hos mig. Så somnade jag till och jag tappade boken i huvudet på katten och han rusade upp och råkade klösa mig på näsan och oj så det blödde. Det rann blod överallt och jag hade inget att torka med så nu blir det att tvätta sängkläder. Alltid finns det att göra minsann. 


Dagens ord: Ni har väl inte glömt att det är fetisdagen imorgon och då ska det ätas bruna bönor och fläsk och semlor förstås. 

 
 
Ingrid

Ingrid

Måndag 12 feb 17:08

Det var väl skönt att den värsta kylan gett med sig, men oj så mycket snö ni har. Det lär ta ett bra tag innan den försvinner.
Så roligt att ha en klassträff att se fram mot. Min klass i realskolan har haft en träff, men det är säkert 50 år sedan.
Vilken otur för både dig och katten att du tappade boken. Hoppas att nästan läker bra.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 12 feb 17:30

Lite blandad kompott men med ganska mycket trevligheter trots allt som känns besvärligt. Det ser så mysigt ut på bilden med dig och Nalle. Härligt med en stor gosig vovve att värma sig på :D Stackar kisse och stackars dig när ni båda så oturligt råkade illa ut. Hoppas att ni båda repar er snabbt.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

Tisdag 13 feb 08:33

Vad skönt att du känner att det finns ljus i slutet av tunneln och att du gjort roliga saker.
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards