Direktlänk till inlägg 14 mars 2010

TOKKA HELG, TOKKA HELG

Av Anita - 14 mars 2010 18:09

Rivalerna Bob och Oskar har tjafsat hela helgen. Stulit varandras mat och glott surt på varandra.

Grisnäsan Bob är en riktig pinnpojke. Han bär omkring ved och pinnar överallt och man kan kasta pinnar i flera timmar. Han ledsnar aldrig.


   


Kung Oskar har vaktat min säng med ,om inte med näbbar och klor, så dock med klor och hotfulla morranden. Jag har som sagt fått ta min tillflykt till sängen på nedervåningen för att undvika nattliga bataljer.


Det har varit soligt men kallt och blåsigt

Jag tänkte ta ett bastubad. Packade min korg med pripps blå och ölkorv, badolja och atteraljer till att sköta om fötterna.

Oskar följde med förstås. Han såg mycket belåten ut med att få rå om mig i bastun lite utan att Bob var med.


Bob vet råd. Han står utanför och ylar och krafsar på bastudörren. När han känner hur hett det är och ser Oskar sitta som en kung drickande öl ur träskopan och tugga på ölkorv vänder han och går ut och ställer sig att tokskälla utanför.


   


Blev liksom ett ganska kort bastubad. Liksom inte så avkopplande precis.


Broder O dyker upp med 4 fina öringar och vi äter middag tillsammans.

Klart att jag såg på meloditjosan frampå kvällen. Visst var hon väldigt duktig tjejen som vann och hon har en väldigt speciell röst och utstrålning.

Jag gillade killen som sjöng "manboy" också. Det var en bit med stuns och killen var ju ursnygg.


Idag har Bob och jag varit ute och gått på sjön. Det är fin skare nu så det gick bra men det blåste kallt och jag hade väldigt ont i mina knän så vi gick bara några kilometer.

På eftermiddagen pratade jag rätt länge med en gammal jobbarkompis. Han körde slambil då och nu kör han taxi. Han ringer någon gång ibland och pratar.


Så pratade jag med moster. Kom underfund om att hon och jag är rätt lika och vi ska umgås mer när jag blir ledig till sommaren. Plocka bär och fiska tillsammans.


Jag kan nästan inte fatta att det är sant att jag bara har några månader kvar innan jag ser friheten framför mig. Tänk er själva att efter 40 år av ofrihet få gör vad man vill. Inte behöva kliva upp för tidigt på morgonen. Inte behöva få skäll. Kunna vara ute hela dagarna och hinna umgås med vänner. Glömma känslan av att man aldrig hinner göra det man tänkt. Bara leva.


Så har DataFia med familj varit här och ätit söndagsmiddag med mig. Köttfärslimpa. Till efterätt en liten annorlunda äppelkaka. Ovanpå äpplena samma smet som när man gör havreflarn. Det blev lite knäckigt och gott och alla gillade det.


Dagens ord: Hundar som skäller biter sällan.  

 
 
zaq

zaq

14 mars 2010 18:56

Fatta!
Jag ÄR avundsjuk...
Det bara ÄR så...

Förlåt!

http://zaq.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

14 mars 2010 19:40

Det måste varit ett härligt bastubad, även om nu Bob ställde till det lite för dig och Oscar.

Och så en trevlig samvaro med Datafia, det låter som en perfekt helg.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

pappersbeda

14 mars 2010 19:53

Ja du Oskar, i morgon blir friden aterstalld... antligen kommer vi och hamtar Bob

 
av Irja

av" title="http://bloggplatsen.se]av" target="_blank">bloggplatsen.se]av Irja

15 mars 2010 03:00

NATTI-NATTI Anita!!!
villken gemytlig helg med bastu och färsk röding,Mums....Också äppelkakan knaprig och god och knäckig...Vist längtar man till sommaren,man är less kylan inatt -22,½grader kallt....Jag har också en pinnpojke Labben Lucky ,snart 5år Chokladbrun med tre vita tassar...... Ha en skön måndag KRAM IA.....

http://40-Talisten bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

15 mars 2010 08:41

Väldigt fin bastu har du ... det vet jag ju ... men oh så fin den ser ut där mot snön i solen. Ja, djur kan vara som riktigt små barn, visa rakt ut vad de känner. Härligt egentligen. Även om det inte är så härligt att höra på ...
Jag förstår också att du längtar till den där dagen om några månader ... och den blir nog starkare och starkare ... tills du äntligen står där ... fri att göra vad som faller dig in ... inom vissa ramar förstås ...man har ju alltid ramar hur det än är. Kram på dej!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann

Ann

15 mars 2010 09:23

Hej anita! Ja, en solig fin helg har det varit, med vårkänslor, fast det har blåst lite onödigt...Men nere på vår vedbacke var det kavlugnt så där njöt vi...Med tanke på dina onda knän så har jag blivit tipsad detta:

http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Hjaerta-kaerl/Marina-fettsyror/Omega-3-Saelolja.htm

Den ska var bra mot olika inflammationer i kroppen typ reumatiskt, men ska även funka bra mot utslitna höfter, knän ,m m ...Kan väl vara värt att prova...Jag tror att jag ska beställa både till mej och till Ulf....
Ha det så bra, så hörs vi mera. Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
zaq

zaq

15 mars 2010 12:16

LCHF, Tja, många går på det tåget i tron att det är en bantningsmetod, men det handlar om att äta så naturligt och sockerfattigt som möjligt för att inte blodsockret ska åka berg-o-dalbana.
Egentligen som våra föräldrar och deras åt, basic, mycket kött, fisk, fläsk, smör och grädde men lite av de svårbevarade varorna som potatis mm... Och socker, godis, läsk och sånt var ju lyx, en lyx de bara kunde unna sig någon enstaka gång...

Det är min dotter som lider av "Metabola syndromet" som är LCHF:are, hennes kropp omvandlar alla kolhydrater till fett och förbränner det inte som andra, utan lagrar in det också!
Det har inte varit en lätt "resa" att som tonåring inse att inte kunna frossa i snabbmat, godis, läsk och chips som alla andra.

På grund av henne, och att jag inte tål mjölmat så bra, så har jag naturligtvis fått samma tänk som henne, och insett att man mår jättebra på det. Men eftersom jag inte har syndromet, så käkar jag mer vanligt, dock är jag ingen snabbmatskäkare, gillar inte pommes och burgare... Men ett och annat chips, frukt, glass och -min passion: konditorivaror (aj,-mjöl, ajaj..) slinker ned...

http://zaq.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

15 mars 2010 19:11

Jag är också avundsjuk! Men inte missunsam (som jag inte ens kan stava till). Det är dig väl unt att bara kunna njuta, njuta.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

15 mars 2010 19:55

Ja, se grabbar av alla de slag! De kan då hitta på för att få vara i centrum.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

16 mars 2010 13:26

Hej Anita!!!
Javisst var det bra att dragspelet "hakade upp sig" redan innan Cafe´mötet! DET hade inte kännts bra om det blivit senare, nu kunde jag ställa undan det direkt, och vi hade INGEN "publik",,,ännu. OCH precis som du säger: Jag fick SJUNGA med i stället!!! Sjunger altstämman..och det var SÅ LÄNGE SEDAN jag stod sådär, har ju gjort det OFTA förut. Nu fick jag stå med dom andra, sjunga ut "budskapet i sångerna" MED HELA mitt hjärta, visa den inre glädjen när jag sjöng.
Vet inte om jag i mina kommentarer till dej nån gång berättat att jag varit med i Fräsningsarmen i min "ungdom"...varit även KAPTEN...fram tills min första skilsmässa... Så jag stod då ofta på "gator och torg" och sjöng och spelade dessa "gamla läsarsånger"...dom välkända...Vi har nu planerat att titta på DRAGSPEL i morron när vi kommer till Eskilstuna...så "jag kommer igen"...
Önskar dig Anita en mycket fin o bra dag!! Och dina kommentarer värmde verkligen mitt inre och precis som jag kände och tänkte!!!
En STOR KRAM till dej vännen från mig!!! /Margit

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards