Alla inlägg den 14 mars 2010

Av Anita - 14 mars 2010 18:09

Rivalerna Bob och Oskar har tjafsat hela helgen. Stulit varandras mat och glott surt på varandra.

Grisnäsan Bob är en riktig pinnpojke. Han bär omkring ved och pinnar överallt och man kan kasta pinnar i flera timmar. Han ledsnar aldrig.


   


Kung Oskar har vaktat min säng med ,om inte med näbbar och klor, så dock med klor och hotfulla morranden. Jag har som sagt fått ta min tillflykt till sängen på nedervåningen för att undvika nattliga bataljer.


Det har varit soligt men kallt och blåsigt

Jag tänkte ta ett bastubad. Packade min korg med pripps blå och ölkorv, badolja och atteraljer till att sköta om fötterna.

Oskar följde med förstås. Han såg mycket belåten ut med att få rå om mig i bastun lite utan att Bob var med.


Bob vet råd. Han står utanför och ylar och krafsar på bastudörren. När han känner hur hett det är och ser Oskar sitta som en kung drickande öl ur träskopan och tugga på ölkorv vänder han och går ut och ställer sig att tokskälla utanför.


   


Blev liksom ett ganska kort bastubad. Liksom inte så avkopplande precis.


Broder O dyker upp med 4 fina öringar och vi äter middag tillsammans.

Klart att jag såg på meloditjosan frampå kvällen. Visst var hon väldigt duktig tjejen som vann och hon har en väldigt speciell röst och utstrålning.

Jag gillade killen som sjöng "manboy" också. Det var en bit med stuns och killen var ju ursnygg.


Idag har Bob och jag varit ute och gått på sjön. Det är fin skare nu så det gick bra men det blåste kallt och jag hade väldigt ont i mina knän så vi gick bara några kilometer.

På eftermiddagen pratade jag rätt länge med en gammal jobbarkompis. Han körde slambil då och nu kör han taxi. Han ringer någon gång ibland och pratar.


Så pratade jag med moster. Kom underfund om att hon och jag är rätt lika och vi ska umgås mer när jag blir ledig till sommaren. Plocka bär och fiska tillsammans.


Jag kan nästan inte fatta att det är sant att jag bara har några månader kvar innan jag ser friheten framför mig. Tänk er själva att efter 40 år av ofrihet få gör vad man vill. Inte behöva kliva upp för tidigt på morgonen. Inte behöva få skäll. Kunna vara ute hela dagarna och hinna umgås med vänner. Glömma känslan av att man aldrig hinner göra det man tänkt. Bara leva.


Så har DataFia med familj varit här och ätit söndagsmiddag med mig. Köttfärslimpa. Till efterätt en liten annorlunda äppelkaka. Ovanpå äpplena samma smet som när man gör havreflarn. Det blev lite knäckigt och gott och alla gillade det.


Dagens ord: Hundar som skäller biter sällan.  

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards