Direktlänk till inlägg 14 januari 2022

NATT UTAN SÖMN

Av Anita - 14 januari 2022 10:51

Det har varit storm och regn i fjällen och jag bor ju rätt mycket öster om fjällen närmare kusten vid Sundsvall än fjällen i väster och just de här sista nätterna var det nog tur för det har varit värre där uppe.

Här har det bara regnat måttligt inte ens så snön har gått bort.

 

Bara vägen som är blankis på och gårdsplanen.

I natt har det blåst som sjutton. Det har ylat och skrikit  och låtit som en massa flygplan dundrat uppe i himlen. Svårt att sova när huset gnäller och skriker i fönster och knutar. Tur att jag inte bor i fjällen för där blåser det värre ändå. Det har snöat inatt men bara lite. Snöskoveln hade dragit iväg ända ut till byvägen men annars ser jag inga skador.

 

Har en stark känsla av att det är tulpanernas dag idag eller kanske var det igår. Mina tulpaner håller på att vissna men än står dom på köksbordet och gläder mig. Man får glädja sig åt det som finns numera.


Pga halkan och coronan som sprider sig för varje dag så blir det inget lunchmöte med DansBritt idag. Det är ju fredagarna som vi brukar åka och äta och ha det trevligt. Så blev det inte.


Pga halkan så kom inte Gamle A hit igår heller. Annars brukar han komma varje torsdag. 


 

Jag plockar lite med mina tomtar och idag ska nog tomtelandet packas ner tror jag. Igår blev det inte mycket gjort, mest telefonsamtal och Åsanissefilm och läsa och elda. 


Det enda som dyker upp är räkningarna för december som naturligtvis är mycket dyrare än vanligt. Elen högsta räkningen för året. Det har ju varit väldigt kallt länge så det har gått mer ström än vanligt men det hade kunnat vara värre. Tur att jag har fast pris. Det hade kunnat vara värre.


Även bensinen är mer än vanligt men det hade kunnat vara värre.

Så var det flera tusen i tandläkarräkningar och det var väl värst.

Nu ska jag inte klaga för jag har fått lite mer pension än vanligt men några tusen kronor som det pratades om blev det ju inte men varje hundralapp är ju ett det det är. Ska man bara sitta hemma och leva på gamla rester så går det ju inte så mycket pengar så det ska nog ordna sig om inget extra förstör.


Tänkte att jag får leva på minnen och varje dag lägga ut ett sommarfoto från gamla bloggar. Här kommer den första från juli för 12 år sedan.

 

Klassträff och efter det dans på Storåsnatta och vi hade så roligt. Att träffas efter många år och ända gå tillbaka till då vi var 16 år och unga och vackra. Vete sjutton om vi inte hade roligare nu än vad vi hade då.


Dagens ord: När tillvaron är trist får man trösta sig så gott man kan.


 
 
Ingrid

Ingrid

14 januari 2022 12:32

Tulpanens dag är i morgon, så jag hoppas att min bukett hänger med tills dess. Här är det tyst och lugnt även om det blåser, men på Stenstugu var det omöjligt att sova när det blåste mycket. Hoppas att blåsten och regnet avtar hos er snart.
Jag fick nästan 500:- i "löneförhöjning" och tas tacksamt emot.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

14 januari 2022 18:37

Här har det också blåst och både snöat och regnat men jag tror att det börjar lugna ner sig lite nu. Jag tänker som du att de har det värre i fjällvärlden och att vi kom ganska lindrigt undan.
Trist att halka och corona hindrar dig från att träffa goda vänner. Det blir bättre snart...det måste vi tro på. Visst blir det billigt när man inte gör något eller kostar på sig särskilt mycket men det räcker kanske inte i längden. Men minnen kan man alltid plocka fram och det är gratis.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

15 januari 2022 10:05

Här har ljusslingan blåst ned från balkongen. Men jag tror att du haft det värre uppe hos dig. Himlen är mörkblå på morgnarna istället för svart så det börjar väl bli bättre även om man inte märker det så mycket ännu. Har äntligen fått boka min tredje vaccinspruta, även om den inte ör någon garanti känns det ändå bra.
Värmande kramar till dig! Och hopp om bättre tider.

http://:soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

15 januari 2022 14:48

Skönt att det inte blev värre ... inte med någonting! Kul med gamla bildminnen!
Ha en fin helg!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena

Lena

15 januari 2022 23:01

Ja håll i hatten!! här blåste igårnatt så jag trodde det var en tromb som var på väg att blåsa av taket på boendet byggt i betong hu hu…
Kanske kommer brevbäraren med nått mer trevligt snart… *skratt*
Kram kram till dej & Morris *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
nanalyly

nanalyly

31 oktober 2023 10:21

The article in this forum is very good, this article is very helpful for me. Nice to read your post.

http://iogamesio.org/basketbrosio

 
paulhenge

paulhenge

29 november 2023 04:41

The weather is really harsh

http://badicecream.io

 
ufabet123

ufabet123

Onsdag 17 jan 13:52

You happen to be permitted to article labels, and not backlinks, until these are accredited along with in theme.

http://https://www.ufabetwins.me/ufabet123

 
that's not my neighbor

that's not my neighbor

Onsdag 17 april 10:58

Det är också fint att du tänker på att uppskatta de små sakerna, som tulpanerna på köksbordet. Att hitta glädje i vardagen kan verkligen göra skillnad.

http://thatsnotmyneighbor.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards