Alla inlägg den 17 januari 2022

Av Anita - 17 januari 2022 11:24

 

Ja, det undrar katten Morris och jag ligger kvar rätt länge och läser i en bok.

Blåsten har gett sig i alla fall men det har varit några dagar då jag inte varit ut bara för att mata fåglarna. Vi har häckat här inne katten Morris och jag. Ute har snön virvlat runt så man inte ens sett ner till sjön. 


Nåja, det hade kunnat vara värre. Jag kar varit ut och tittat om några träd blåst ner men inte vad jag kan se från gården i alla fall.

Det är drivor lite här och där och vid ladugården har all snö rasat från taket.

 

Grått och trist är det och rävstackarn har jagat möss på åkern och gjort stora gropar där han grävt efter mat. Inga brödbitar och kallpotatisar har jag lagt ut till fåglarna heller så det är nog hårda tider att vara räv nu för tiden.

 

Grått och trist är det i alla fall men inte så kallt, bara 8 grader.


Några ljusglimtar har det varit i alla fall. Igår kom AMV och Gubben och vi fikade och pratade och tittade på snön som drev omkring.


Jag har plockat undan lite av julens alla tomtar men adventsstakar och julgranen är kvar. Granen barrar inte ett dugg och får stå kvar. Broder B med fru har tittat in lite grann då och då och jag har sett på Åsanissefilmer och pratat i telefon med lite olika.


Igår gjorde jag ett stortag. Började städa lite lätt i skrivbordsstöket. Betalade räkningar och kollade vad som låg och skräpade. Betalade vägsamfällighetsräkningar men upptäckte att svarta sotet i skrivaren var slut. Jag brukar inte få till det och jag brukar få hjälp men igår lyckades jag faktiskt fixa till det och det kändes ju bra. Att inte klara av tekniska grejor känns som ett misslyckande för mig. Att behöva besvära någon med att be om hjälp vill jag ju inte.


Så har jag lagat upp lite mat. Det är bra att ha lite färdigt i frysen. Alla dessa program på tv  om matlagning med en massa konstiga saker som man inte har hemma kan man ju strunta i. 

Jag har gjort rödkålsoppa av biten rödkål som jag hade hemma. Soppa går bra att göra av det man har. Lite grönsaker som inte gått åt och potatis och lök och lite av varje. Fint det.

Biff med lök har jag gjort.

Älgskav har jag gjort.

Nu är tiden att ta fram bären ur frysen och äta dom och grönsakerna.


För att muntra upp maten lite så brukar jag göra kryddsmör med gräslök persilja dill och citronpeppar och flingsalt. Har man ingen sås kan man skära lite bitar av kryddsmörsrullen och lägga på kött och sånt. Bra att ha i frysen.


Så kan man ju ta torkade trattisar och lägga i vatten en stund och knapersteka tills dom fräser och ha på lite peppar och salt. Det gör den tristaste mat till lite extra. Lägga det på älgskaven och lite grädde så blir det jättegott.


Hur kom jag in på det nu då. Ibland far mina tankar som svalor inne i skallen och poppar ut lite hur som helst.

 

2010 var älskade faster hit och hälsade på och då bodde Grannen kvar också. Dom var ju alltså kusiner och nu är dom borta båda två. Det känns ju konstigt. Faster och jag hade en fin kontakt och pratade varje vecka utom de sista åren när hon var väldigt dålig. Så jag saknar henne. Hon blev över 90 år så hon hade ett långt liv. Även grannen och jag hade kul ibland när vi åt surströmming och han sjöng snapsvisor.


Det var dagens minne från länge sedan. Tänkte komma med ett minne varje blogg när det inte finns något spännande att berätta. Fan vad jag börjar bli tråkig.

 

Dagens ord: Nu ska jag snart se på en ÅsaNissefilm och inte ska jag gå ut och gå ett enda steg. Jag skiter i att man ska gå 10000 steg om dagen. Jag vägrar gå ut i blåst och grådass.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards