Alla inlägg den 11 januari 2022

Av Anita - 11 januari 2022 12:16

 

Sommar, öppet vatten, vassröjning på gång. Sonen och Magnus i båten.

 

Det var här vi firade att jag fått pension. En härlig kväll då jag slängde i alla mina väckarklockor och skulle njuta av att inte behöva kliva upp så tidigt.

Nu efter åren som gått har jag vant mig vid att kliva upp när jag vill och det har inte samma njutning längre. Man vänjer sig och nu kliver jag för det mesta upp vid 8-tiden om det inte är sommar då jag ibland kan kliva upp tidigare om det är fint väder. Det var då det när det inte var vinter.



De kalla och gräsliga dagarna som aldrig vill ta slut. Visserligen slutade det att vara 29 grader kallt och gick ner till lite mer normala runt 15 grader men då börjae det snöa igen och jag såg med förfäran på snön som föll. 


Då måste man söka tröst i minnen som var.

Att se på Änglagård där det alltid är sol och grönska och alla kvinnor har fina klänningar och bara ben och så mycket som minner om min egen tonårstid.


Så tröstar jag mig med Åsanisse och då minns jag hur det såg ut i gamla affärer och hus precis som när jag var liten. Minns också hur roligt Mustachen och jag hade när vi satt och såg på Åsanissefilmer och skrattade gott. Jag är en enkel människa och därför ser jag på farmen också mest bara för att det alltid är sommar och jag tycker så mycket om kossorna och kattungarna och grisarna och ler åt att man är så otrorligt dum och rädd för det naturliga. 


Ja så tillbringade jag några ensamma dagar med att försöka stänga ute allt man måste göra utomhus..

 

Gruvar mig för att ge mig ut med snöslungan Eulalia igen.


Lölrdagen blev jag bjuden till Broder B på middag och jag tog på pannlanman och gick dit.


Där var TuppOla och Nalle satt tillsammans med honom i soffan och då var hela soffan full. Båda två är rätt så stora minsann. 


Så har coronan blossat upp igen vilket inte gör det något bättre. Då blir det att sitta här och inte fara någonstans  för jag vill inte bli smittad.


men......mitt i mörkret finns det änglar utan vingar. PappersBeda med Sambo dyker upp med en bukett tulpaner och han kastar sig på snöslungan och börjar snöröja och hon bär in ved och hjälper mig byta färgkasetter i skrivaren.

Så äter vi middag och det är så mycket trevligare att ha någon att äta tillsammans med än att vara själv.

Så...... jag kunde ha det mycket värre. Att ha vänner som hjälper till gör att man blir på bättre humör och känner sig lite gladare i alla fall.

 

Om ett halvår är det kanske min tur att få bada i sjön om jag får leva och ha hälsan.


Dagens ord: Att ha goda vänner är i alla fall det bästa man kan önska sig.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards