Alla inlägg den 14 januari 2022

Av Anita - 14 januari 2022 10:51

Det har varit storm och regn i fjällen och jag bor ju rätt mycket öster om fjällen närmare kusten vid Sundsvall än fjällen i väster och just de här sista nätterna var det nog tur för det har varit värre där uppe.

Här har det bara regnat måttligt inte ens så snön har gått bort.

 

Bara vägen som är blankis på och gårdsplanen.

I natt har det blåst som sjutton. Det har ylat och skrikit  och låtit som en massa flygplan dundrat uppe i himlen. Svårt att sova när huset gnäller och skriker i fönster och knutar. Tur att jag inte bor i fjällen för där blåser det värre ändå. Det har snöat inatt men bara lite. Snöskoveln hade dragit iväg ända ut till byvägen men annars ser jag inga skador.

 

Har en stark känsla av att det är tulpanernas dag idag eller kanske var det igår. Mina tulpaner håller på att vissna men än står dom på köksbordet och gläder mig. Man får glädja sig åt det som finns numera.


Pga halkan och coronan som sprider sig för varje dag så blir det inget lunchmöte med DansBritt idag. Det är ju fredagarna som vi brukar åka och äta och ha det trevligt. Så blev det inte.


Pga halkan så kom inte Gamle A hit igår heller. Annars brukar han komma varje torsdag. 


 

Jag plockar lite med mina tomtar och idag ska nog tomtelandet packas ner tror jag. Igår blev det inte mycket gjort, mest telefonsamtal och Åsanissefilm och läsa och elda. 


Det enda som dyker upp är räkningarna för december som naturligtvis är mycket dyrare än vanligt. Elen högsta räkningen för året. Det har ju varit väldigt kallt länge så det har gått mer ström än vanligt men det hade kunnat vara värre. Tur att jag har fast pris. Det hade kunnat vara värre.


Även bensinen är mer än vanligt men det hade kunnat vara värre.

Så var det flera tusen i tandläkarräkningar och det var väl värst.

Nu ska jag inte klaga för jag har fått lite mer pension än vanligt men några tusen kronor som det pratades om blev det ju inte men varje hundralapp är ju ett det det är. Ska man bara sitta hemma och leva på gamla rester så går det ju inte så mycket pengar så det ska nog ordna sig om inget extra förstör.


Tänkte att jag får leva på minnen och varje dag lägga ut ett sommarfoto från gamla bloggar. Här kommer den första från juli för 12 år sedan.

 

Klassträff och efter det dans på Storåsnatta och vi hade så roligt. Att träffas efter många år och ända gå tillbaka till då vi var 16 år och unga och vackra. Vete sjutton om vi inte hade roligare nu än vad vi hade då.


Dagens ord: När tillvaron är trist får man trösta sig så gott man kan.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards