Alla inlägg den 26 januari 2022

Av Anita - 26 januari 2022 10:00

 

Nu när Kinabror och Jack har kommit hem blev det lite mera fart på gården. Nu ska han inte bo borta vid sommarstugan utan i det andra huset på gården. Genast brummade fyrhjulingen och traktorn och snöskoter och det blev fint väder.


Jack och jag tog sparkturer på sjön. Det är blankis med ett litet snölager på. Solen sken och det blåste inte och sparken gled lätt på isen. Det var riktigt roligt för att vara vinter. Inte så mycket snö heller som tur är.

 

I förrgår gick vi ut på sjön igen. Jack som nu gått i band nere i Helsingborg mest hela tiden blev lite som galen när han fick vara lös. Oj så han busar och oj så han sprang. Det finns massor med spår att nosa på och snöknular att kasta.


Dessutom så fick han börja jobba igen. Hämta posten och hämta ved och dänga upp sin gamla stubbe. 

 

Så träffade vi Hollängskan som åkte spark på sjön med sin lilla hundfröken så då blev det för Jack att leka och busa med henne en stund. Att vara hund i Fisksjön måste vara toppen. Frihet och lek.


Så igår fyllde Broder B år och vi syskon var dit och åt smörgåstårta och så var de tre hundarna med förstås. Så Broder B:s fru förstås.

 

Vilka skäggiga bröder jag har och alla tre ser likadana ut. 


Så åkte Kinabror och jag hem på isen i mörkret med pannlampa förstås, en alldeles förträfflig uppfinning. Sparkarna gled snabbt över isen.

 

Än hänger julen kvar hos mig. Man får ju göra som man vill eller hur? Julgranen är så fin fortfarande och barrar inte ett dugg och nog vill man ha ljus så advetsstakar och röda dukar får vara kvar ett tag till åtminstone till januari får gå ut.


Idag skulle Kinabror och jag åka till AMV och Gubben för Kinabror behövde klippa håret men det blev inte av för min del för AMV var förkyld och även om det inte är Coronan så vill jag inte bli smittad. Det är nog eländigt att det är vinter.


Så ska vi då titta på ett gammalt kort.

 

2012. Som vanligt under juli brukar vi steka kolbullar nere vid sjön. Ungarna gillar kolbullar. Om du inte vet vad det är så ska jag berätta.

Stek en massa fläsk i tärningar och gör en smet på bara vatten och mjöl och töm över. Väldigt tunt ska det vara så det blir frasigt i kanterna. Mycket godare än vad man kan tro. Dessutom ska man förstås ha lingon till och gärna ett glas mjölk. Fint Fint. Nu blev jag riktigt sugen.


Dagens ord: Sakta sakt blir det ljusare och ljusare dag för dag.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards