Direktlänk till inlägg 28 oktober 2012

BÄTTRE NÄR DET ÄR SÄMRE

Av Anita - 28 oktober 2012 12:46

Fredag var en sådan dag. Bara en grad kallt och borde vara Bättre.

Idag är det 7 grader kallt och det borde vara sämre.men som med allt annat är det inte så. 


Började med att titta ut i fredags morse och se att blåsten river i träden och så är det då dags att med iskalla fingrar sopa av all snön på bilen och skrapa rutor. Åka och handla innan nästa snöoväder drog in.


Två gånger till ficka jag skrapa rutor och sopa snö. Det är en sak som gör mig nästan på gränsen till ursinnig.

Nåja kvällen blev annars väldigt trevlig för nere på Håsjögården var det "Så ska det låta" och vi sjöng och tävlade och hade det bra. Vilken tur vi har som har en kille som är musiklärare och en fantastisk musiker. En tillgång till byn på många sätt. Alla sjunger bra och högt och stämningen är i topp. Synd bara att snön faller utanför och förstör mitt humör.


 

Lördag är det då dags att dra igång med det stora köttbullstekardagen. DataFia och jag har gjort det flera år nu så det har nästan blivit en traditon att göra det tillsammans. Att laga mat tillsammans är roligt och man spar både disk och ugnsvärme. Sedan kom resten av hennes familj och åt och efter ett tag kom broder O även han hungrig.

Hann med att gå in till grannen och fika. Han ringde ett antal gånger och ville ha sällskap. Lika varje dag.


Inatt har jag sovit dåligt kanske på grund av att det snart är fullmåne.

Solen sken idag och det var 7 grader kallt och det borde ha varit Sämre men det var mycket bättre. Riktigt skönt.

 

Datafia och jag tog en promenad och vi kunde till och med sitta en stund och njuta av solen och det var riktigt härligt att se solen igen.

När jag kom hem gick jag badstrandsrundan och precis som jag misstänkt så har man fällt virke rakt över stigen.

 


Så får man inte göra så jag har samlat mig för en attack. Ni ska inte tro att jag kommer att finna mig. Får se hur dom gör framöver. Vägen blev i alla fall skrapad nästan omedelbart efter sista förstöringsrundan. Man gör inte som man vill med oss fast dom tror det och försöker.


Vad mer. Dom som ska laga värmepumpen har inte kommit ännu och jag spar på veden så jag har ganska kallt inne så jag har fått en släng av blåskatarr så nu blir det att ta till de knep som finns. Läser i farmors bok och det är tranbär, avkok av persilja och avkok på lingonris.


Jag har läst klart min dagbok nu. Den slutade 2005 för sedan har jag ju skrivit blogg fast det blir inte riktigt samma sak. Jag har lärt mig mycket av det och blivit lite klokare och förstått samband som jag inte förstått förut.

Det kommer väl en sammanfattning någon gång kanske.

 

Nu ni kommer jag till det positiva. Jag har aldrig kunnat virka eller sticka, kanske för att jag är vänsterhänt eller för att jag hade en mamma som var superduktig.

Nu såg jag att jag hade ett härligt växtfärgat yllegarn som det är synd att det bara ligger. Tänkte att det inte kunde vara så svårt och nu har jag gjort mitt första försök. Det är inte ett par byxor fast det ser så ut.


Det är en halskrage och sedan när jag var i gång gjorde jag armmuddar i samma stil och kanske kanske gör jag en mössa också. Det var riktigt kul och så kan man göra det medan man sitter framför tvn.


Mer positivt: Jag läser en bok just nu som handlar om ett gäng pensionärer som bor på ett hem som är utlagt på anbud till en firma och det vet man hur det är. Borde vara förbjudet att lägga ut sjukvård och äldrevård för naturligtvis vill man tjäna pengar på det. När det blev slut på att få bulle till kaffet och julpynt till granen då kom man på att fångarna hade bättre än dom. Dom skulle göra en kupp så dom kom i fängelse och slängde sina mediciner som dom fick för att bli lugna och började planera. Vilken härlig bok. Läs den!

Kaffe med Rån av Catharina Ingelman-Sundberg-


Vintertid blev det eller normaltid eller vad det heter. Det borde väl vara sommartid på vintern så det inte vore så mörkt på kvällarna. Sommaren är det ju ändå ljust. Undrar vilket dumhuvud som hittat på det här fjantet som bara kostar pengar. Onödigt och urdumt. Bara på ren tjur har jag inte ändrat klockorna än. Skit samma. jag är pensionär och behöver inte tänka på tiden.


Dagens ord: Upp och ner, svart och vitt. Det är väl det som är livet och det är väl bara att hänga på så länge man kan.

 
 
Anki

Anki

28 oktober 2012 16:31

Tur jag har ätit middag, annars hade jag börjat dregla här med blicken på köttbullarna :)
Bra gjort att sticka halskrage och armmuddar... jag klarar inte ens att lägga upp maskor på en sticka... gav bort kilovis med svampfärgat garn till en god vän och fick ett par fina sockor, ett par vantar och en halsduk som tack :)
Tack för tipset om boken - har noterat och den ska införskaffas.
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

28 oktober 2012 17:44

Så fina köttbullarna ser ut! Tänk så trevligt att rulla, steka och sedan få äta dem i sällskap med goda vänner.

Att du är arg över att de fäller timmer över din stig förstår jag mer än väl!!

Jag blir nästan sticksugen när jag läser vad du håller på med framför TV:n. Stickning är ju så roligt, men nu är det ett tag sedan jag åstadkom någonting. Det senaste var en kortärmad tröja i bomullsgarn som faktiskt blev ganska bra.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Kristina

Kristina

28 oktober 2012 19:11

Vilket mysigt hus du har. Visst är det roligt att laga mat tillsammans.'Köttbullar ser så himla goa ut.
Jag är med vänsterhänt men jag har alltid kunnat virka. Jag hade problem med att lärarna aldrig kunde visa mig hur jag skulle göra, "det blir så avigt för mig " fick jag alltid höra. Vänsrehänt fick jag inte vara heller för en del utan jag skulle sy med höger hand och hur lätt är det. Nu fick jag gnälla av mig lite om detr som varit jobbigt i skolan.
Vad tråkigt med värmepumpen, jag satte precis på våran här.
Ha det riktigt gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

29 oktober 2012 13:57

Inte ska du tåla att de förstör din promenadväg.

Inte kul med värmepumpen nu då den sannerligen behövs.

oh så härliga köttbullar, tänk om datorn hade lukt oxå.



mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Karin

Karin

29 oktober 2012 17:56

Att få sin promenadväg förstörd är inte roligt, men man får väl hoppas att de återgärdar eländet. MUMS vilka goda köttbullar, det går alltid hem! Jag ska nog laga det jag med, för mina barnbarn kommer i veckan och ska sova över.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

30 oktober 2012 07:54

Här nere har det inte kommit någon snö bara regn. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards