Alla inlägg den 27 juli 2013

Av Anita - 27 juli 2013 07:16

Det är dom här dagarna man lever för hela året. De varma soliga härliga dagarna.


Det är nu vi färdas mellan husen med cykel. båt. kanot. moped, barnvagn och bil. En del till och med går.

Det är nu vi fikar och äter än här än där och livet känns så lättsamt att leva.

Det är nu vi fiskar och badar och leker, alla på sitt vis.

Det är nu vi bor i paradiset.


 


Onsdagen kom älskade faster och kusinerna från Alnön och äntligen äntligen fick hon se Kinabrors hus och på en sådan härlig dag. Där satt vi och myste och pratade. Ungarna badade och badade och hon fick till och med se den siste i tillskottet i familjen, lille barnbarnet till Kinabror som bara är 2 månader. Vilken toppendag.

 

Så kom då mitt nederlag frampå kvällen. Danskväll i Hällesjö, lite folk och väldigt snabb musik. Redan efter tre danser insåg jag att knät inte skulle klara av det här så det blev till att fika med några bekanta och sedan åkte jag hem.

Hem till en vacker kväll med spegelblankt vatten på sjön.


Torsdagen var ännu varmare.

Jag svalkade mig med ett glas flädersaft med isbitar. Jag fick en flaska av syskonbarnet C när dom kom och här finns inte fläder så det kändes lite extra lyxigt.

Sonen o fjällan målade förstukvisten och sedan slog dom vass nere vid sjön. Det behövdes för ifjol sommar gick det inte att vara i vattnet någon längre stund.


Ja lite grillning frampå kvällen.

 


och då kom min väninna Susanne lagom till maten.

Sedan drog hon och jag ut på årets första roddtur. Vi for till Kinabror där det var full fart på bryggan. Man hade fiskat upp så där 18 abborrar som skulle rökas och ätats.

 

Härligt att kunna sitta på bryggan och meta och slippa ut i båten.

 

'Susanne och jag rodde bort till guldsanden och gick omkring i det härliga vattnet och plockade fina träbitar och stenar och hade en härlig kvällsstund.


Dagen slutade jag med en promenad efter stranden bort till Kinabror där det kommit ännu mer människor, bla StockholmsAnders och AMV;s gubbe.


Igår vaknade jag till ännu en solig och fin dag.

Då bestämde jag mig för att stänga loppisen och unna mig en heldag nere vid sjön. Jag har inte solat eller varit nere vid sjön på hela sommaren. På det viset är det bundet att ha loppis.

Bor man nu som jag så är det härligaste som finns att vara nere vid sjön.

Så blev det en dag vid stranden.

 

Kaffe på badstugeverandan, bygge av sandslott, bad och åter bad i ett härligt varmt vatten.

Broder B kom med hundarna och hunden Alice badar och badar.

 

Hon älskar att jaga efter pinnar.

 

Att vara nere vid vattnet är ju jätteskönt för stora och små.

 

Till och med för den allra minsta knoppen känns det skönt att slippa ha kläder på.


Middag hos KinaBror och sedan kom Sonens kompis Magnus och lille Liam och det skulle bli körning på vattnet med snöskoter.

 

Oj vad den rök och osade och projektet med att köra på vatten misslyckades och skotern skönk efter 10 meter och lika skönt var kanske det.


Jo en sak till. Jag har kört fyrhjuling för första gången idag och jag kanske kan lära mig det också men det känns lite gruvsamt. Allt som murrar och burrar ogillar jag faktiskt och har alltid gjort.


Kvällen avslutades med en badstrandspromenad tillsammans med AMV och halvdöd av trötthet efter en dag av sol och bad och upplevelser störtade jag isäng och somnade omedelbart.


Så sitter jag här nu väldigt tidigt för min klocka hade stannat och jag hade dålig koll när jag klev upp och jag ser att utanför skiner solen och det är lugnt och fint på sjön. När jag öppnar dörren känner jag en underbar doft och daggen glittrar i blommornas kronor som diamanter.

Vi har slut på maten så idag får vi väl pallra oss iväg och handla vare sig vi vill eller inte. Vi vill inte lämna paradiset.


Dagens ord: Om alla dagar skulle vara så här skulle livet vara fullkomligt.


Dagens ord: 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards