Alla inlägg den 14 juli 2013

Av Anita - 14 juli 2013 08:33

 

I dom jämtlänska storskogarna döljer sig inte bara hjortron och vilda djur. Nej, man kan stöta på de mest fantastiska  saker.


DansBritt och jag for på krokiga grusvägen längre och längre och längre in i skogen. Till slut är vi där på BJÖRNLOGEN. 

En gång mitt i sommaren är det dans där. Billigaste biljettpriset, godaste och billigaste mackorna, gladaste publiken och det mest suveräna dansgolv man kan tänka sig.

Allt detta ligger i en pytteby och all heder till dom innevånare som mäktar fixa detta varje år.


På biljetten kan man dessutom vinna en älg. Jo visst det är sant men den är alltså inte levade och står utanför och tuggar utan man får vänta till älgjakten. För det mesta brukar det vara någon jägare som vinner.


Vilken kväll. Vilket ös. Vilket jättebra dansband. King Edvards. Oj så " jängs" jag var. Kanske dags att översätta detta jämtländska uttryck fast det finns inget riktigt bra ord för det.

 

 Kanske kan man översätta det med populär eller nåt.

I alla fall betydde det att jag dansade och dansade och dansade så gott som varje dans. Jag dansade snoa, och schottis och hambo och vanlig styrdans.



Jag dansade med gamla jobbarkompisar.

Jag dansade med klasskamrater och främlingar. Oj så jag dansade.

Av svägerskan hade jag fått en ny fin blus och mina gamla buggskor höll fortfarande ihop.


Träffade mina vänner men det går inte att prata numera på dans för ljudnivån är så hög men i alla fall. Vilken höjdarkväll där mitt i djupa skogen. Trots att det blåste isvindar in genom dörrarna och regnet stundtals föll så kan man inte tänka sig roligare kväll. Glädjen sitter fortfarande kvar i kroppen som en stor varm klump.


För att försöka komma med något negativt (eftersom jag är sån) så kan man säga att mitt knä är helt kass idag och jag linkade som en gammelkärring nerför trappen i morse.

När jag kom hem lade jag mig i ett hett bad fast klockan var halv 3 på natten för att försöka tina uoo lite grann för man blev lite nerkyld när man slutade dansa.


Jag säger bara ett. Så här roligt har varken DansBritt eller jag haft på flera år. Helt underbart och all heder till de underbara människorna i Storåsen i djupa skogen som fixat den här härliga danskvällen. Så vi fnittrade och skrattade när vi åkte hem. 


Det börjar mörkna lite nu. Klockan var så där 2 på natten och det skymnde lite grann faktiskt. Högsommaren är här. Vi tittade på termometern och såg att det var 8 grader. Inget att skryta med men ifjol var det bara 3 grader när vi var där så det kanske var en förbättring i alla fall.


Egentligen var gårdagen en helt fantastiskt härlig dag.

Jag klev upp tidigt de två föregående mornarna för att plocka hjortron innan myggen,bromsen och knotten vaknade. 

Att gå på myrarna är en dubbelbottnad upplevelse. Jag både älskar och hatar det. Doften av varma hjortron, humlors surrande, mossan som skjunker under ens fötter. spåren efter björnen som tuggat sig fram och bara lämnat skaftet kvar på hjortronplantan. PÅ minussidan mygg knotten bromsen och att man blir svettig och kliver ner i hålor och blötdoss. 


I år är det massor med hjortron. Myrarna lyser röda och gula och det är ingen sak att få ihop en hink på en timme.

 

Att få gå hem och  sätta sig på altanen. Fylla en skål med mylta och hälla på kylskåpskall mjölk och sitta där i solen och njuta. Det ni mina vänner är livskvalitet.

 

Var så god. Smaka. Jag önskar att ni alla fick vara med om en sådan dag som jag hade igår för då var LIVET LÄTT ATT LEVA  igen.


Det var många trevliga människor som kom och hälsade på. En av mina väninnor upp från byn kom med sin fina långhåriga hund och den var lycklig för att få bada i sjön.


Jag sålde 4 gamla cyklar och så skönt att bli av med lite grejor.

Jag badade, sonen stekte hamburgare på grillen och vi satt på förstukvisten och åt och såg åskan och regnet rulla in över sjön. Låg i soffan en stund under hemvävda filten när vädret var som värst och njöt av livet och tillvaron och tyggade på en ölkorv.


Vad mer kan man säga. Nu mina vänner kom återbäringen efter vinterns alla vedermödor och idag ska vi ha Fisksjöträffen, en nupåfunnen fest som det ska bli spännande att se hur det går men det får ni veta imorgon.


Bara en sak till. Jag har beställt en fjärilsbok. Fisksjön är full av mörkbruna vackra fjärilar av en sort jag aldrig sett förut och som fladdrar så fort så jag inte hinner fånga dom på bild. Svalorna har ungar och jag räddade en fågel igår igen som kraschat i loppisen. Nu är det den trejde fågeln jag räddat på några dagar.


Dansarn, fågelräddaren, badaren, fjärilsskådaren och livsnjutaren, Det är jag det.


Dagens ord: Till slut kommer återbäringen på ett sätt eller annat. Tro på det. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards