Direktlänk till inlägg 16 januari 2023

FEM METER I ALLA FALL

Av Anita - 16 januari 2023 11:25

 

Jo, det snöade hela dagen igår men det sket jag i. Det var i alla fall söndag och det är väl vilodagen vad jag kan förstå.

Såg på skidskytte och gjorde en räkgryta som Broder B med Fru kom och åt tillsammans med mig. Så var det ju Farmen att titta på och plocka undan lite julsaker men granen. Besök av DataFia fick jag också.


Granen, kära vänner, den står här grön och fin och tappar inte ett  barr. Däremot har den fått små fina skott.

 

Den är så fin så den får leva länge än.


Nu var det ju det där med 5 meter. Som ni vet så har jag hatt problem med snöslungan Eulalia. Det har ju varit blötsnö och den har kört fast genast när det fastnat i kedjorna, blötsnön alltså.


I förrgår kom TuppOla med Sambo och han kastade sig över Eulalia och naturligtvis så gick det hur bra som helst att köra med henne så han var så snäll och körde nere vid uthusen där jag inte lyckats få till det. 


Både Broder B och TuppOla och Kinabror säger att det är nog jag som gör fel. Så idag har jag gjort fel igen men jag vet inte vad.

Nu gick hon igång fint och det var kallsnö och 12 grader kallt och inte så tjocka blöta lager som sist.

Då funkade inte den som sprutar ut snön. Den fastnade igen och jag vet inte om det är så att det är något fel med dom där grejorna som drar in snön eller vad som hänt. Jag försökte få ur all snö och startade igen men det gick inte. Bara att ge upp och börja skotta för hand.

 

Tur i alla fall att jag har mina varma tovade vantar så jag inte behöver frysa om händerna när jag ska hålla i metallstången på snölasse. Jagh fick dom vantarna i somras när jag hade växtfärgartjejerna här och dom är helt suveräna. Dom blir inte ens blöta. 


Annars har det ju varit tre dagar som varit rätt så bra och som jag inte kan klaga på annat än att jag haft träningsvärk.


Torsdag var jag hos Broder B och åt soppa på kvällen och i lördags kom ju som jag sa TuppOla med Sambo och hund. 

Vi gick en promenad och sedan anslöt Broder B och Nalle och vi gick hem och fikade.


Fredag for DansBritt och jag och åt lunch på Älggårfsberget. Vi fortsätter med våra fredagsluncher fast Kinabror inte är med. Vi har ju gjort det många år nu. 


 

Nu är det väl dags att gå ut igen och fortsätta med helvetetsjobbet. Kommer säkert att ta mer än tre timmar nu när jag inte kan använda slungan. Tänkte ringa Broder B men han har väl fullt upp med att skotta sin gård. 


Nog känns det ganska deppigt att jag börjar bli så gammal och inte har den ork jag hade förut och inte det humör heller utan det känns inte alls bra när jag ska jobba med den gamla skrultiga kroppen.



Så blir jag så förbannad när jag hör folk säga att man ska vara glad för varje dag man kommer ur sängen. Va fan ska man inte få ha större krav på livet bara för man är gammal.


Det verkar som om när man blir äldre så ska man vara så jävla tacksam för allting och inte ställa några krav på någonting, precis som om man bara är till bekymmer. Fy fan säger jag. 


Såna där tankar gillar jag inte. Som att man ska vara glad att man lever värre vore det om man vore död. Det kan man väl inte veta. Kanske det rent av är tvärt om.


Dagens ord: Det är mycket man inte kan veta i den här världen men jag vet i alla fall att det är skitjobbigt med att skotta snö. Kanske får man inte tycka det heller, man ska ju vara så jävla tacksam och positiv och vara glad att man inte har det sämre. 

 
 
Göran

Göran

16 januari 2023 13:07

Hoppas du får hjälp med slungan. De ska ju kunna ta även blötsnö om man inte tar för mycket åt gången. Den jag hade en gång i tiden var på bara 5 hk men sprutade iväg snö av alla sorter. Det hände en eller ett par gånger att jag fick köra upp ett spår på mitten av vägen genom att backa och ta om men när det var klart så "skalade" jag liksom från sidorna utan att använda hela slungans bredd och då orkade den. Mer än 25 år sen nu men slungan funkade fortfarande förra vintern enligt f.d svågern som fick ta över den då vi flyttade och inte behövde den längre. Hoppas du slipper mer blötsnö iaf!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

16 januari 2023 14:27

Jag håller helt med dig! Jag begär faktiskt mer av livet än att kunna ta ta mig ur sängen.
Hoppas att du får ordning på Eulalia!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

16 januari 2023 17:48

Det kan ju inte bara vara du som gör fel med slungan men kanske borde någon av dina bröder vara med och både visa hur det ska göras och kanske upptäcka vad som blir fel. Det är ju trist att du ska behöva skotta när du har en snöslunga.
Vilken fantastisk gran du har som står och är fin så länge. Men jag har för mig att dina granar brukar vara fina länge. De trivs bra hos dig helt enkelt :D

http://ibod11.com

 
Lena

Lena

16 januari 2023 18:23

Gokväll på dej!
Jag brukar tänka att det problem någon annan har är just ett problem för den & inte att förminska! *hjärta*
Som du vet har jag en stor sorg, & med den finns inget som kan bli värre just nu för mej, oavsett vad av av det värdsliga, här är allt just nu småskit, mot det tunga & tragiska, att se någon tappa livet…
Önskar jag bodde närmre, då skulle jag hjälpa dej skotta & minska några kg på kuppen ha ha :)
Varm stor kram fina du *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

17 januari 2023 08:39

Så jobbigt med snöslungan som inte vill som du! Förstår att det är jobbigt med all snö som måste skottas.
Granen står så grön och grann i stugan ...!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

18 januari 2023 15:13

Räkgryta, det låter gott det.
Naturligtvis behövde du en dags vila, inte en dag försent. Du kämpar på så med ditt skottande.
Jag tror inte det är ditt fel att det inte funkar, de andra har tur och du otur. Skönt i alla fall att du får hjälp.
Låter trevligt med fredagsluncher, tycker jag.
Kramar!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
basketball stars

basketball stars

31 januari 2023 05:58

Det är så svårt när snöslungan inte vill tycka om dig! Inse att det är utmanande med tanke på mängden snö som måste skottas.

http://basketball-stars.co

 
geometry dash

geometry dash

22 februari 2023 04:22

Självklart blir du galen av att använda trasiga maskiner! Jag förstår till fullo dina arga ansiktsuttryck. Du har turen att ha det vackra trädet att förutse.

http://https://geometrydash-free.com

 
geometry dash

geometry dash

22 februari 2023 04:23

great post

http://geometrydash-free.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards