Alla inlägg den 10 januari 2023

Av Anita - 10 januari 2023 14:30

 

Nu är det snö ända upp under fönstren och jag vet inte var jag snart ska lägga snön. Blöt tung snö.


Igår var i alla fall en lite roligare dag. Jag har inte handlat på riktigt länge så nu var det slut på sånt man behöver. Fågelfrö, kattsand, blomgödning och toapapper och kattmat och lite annat smått och gott.

 

Vi åt lunch på hotellet i Bispgården bara för att få smaka lite annan mat från andra länder.

Skönt att komma hemifrån en stund och slippa se snön som bara blir mer och mer.


Visst, jag har kört fast två gånger med snöslungan och idag gjorde jag det igen. Bröderna tycker att den går bra och att det troligen är jag som inte kan med den och ställer om fel eller att den går för högt.

Kanske gjorde jag ett misstag och skulle ha köpt en slunga som var lättare och inte så bred. Den är för tung för mig och så är jag inte världens bästa på tekniska grejor och så är jag för lätt och har för dåliga nypor. Ja det blir alltid bara fel när jag ska ha grejor. Jag gör ofta misstag både vad det gäller tekniska grejor och män.

 

Det är nog bäst att använda snölasse men det kletar fast och är tungt nu när det är tö. Oj så jag sliter och får ont överallt. Nu har jag gett upp för idag för tre timmar är allt jag klarar. 

 

Vägen bort till Kinabrors hus är klar.

 

Vägen ner till uthusen är inte riktigt klar. Det är där jag brukar fastna med snöslungan i backen som går upp.


Bort till byvägen och framför postlådeställningen är det klart men jag har fortfarande vändplanen och nere framför uthusen kvar men jag orkar inte mer idag. Det börjar redan mörkna också. Dagarna är korta och ingen sol på länge utan bara ett grått ljus mellan snöskurarna.


Skit samma nu är jag inne och ska lata mig resten av dagen.

Läsa bloggar som jag inte gjort på länge. Försöka fixa lite med vägföreningspapper och så ska jag se på Mandelmans gård som börjar ikväll.


Såg på farmen och längtar till sommaren. Att se dom gamla husen och djuren och vattnet påminner mig om min fina barndom här på gården när det var lite likadant som på farmen. Vissa människor där blir det nog inte så lätt för för dom verkar inte kunna så mycket. Vi får väl se.


Dagens ord: Vet inte hur jag ska orka med den här vintern.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards