Direktlänk till inlägg 10 januari 2023

HUR SKA DET HÄR SLUTA

Av Anita - 10 januari 2023 14:30

 

Nu är det snö ända upp under fönstren och jag vet inte var jag snart ska lägga snön. Blöt tung snö.


Igår var i alla fall en lite roligare dag. Jag har inte handlat på riktigt länge så nu var det slut på sånt man behöver. Fågelfrö, kattsand, blomgödning och toapapper och kattmat och lite annat smått och gott.

 

Vi åt lunch på hotellet i Bispgården bara för att få smaka lite annan mat från andra länder.

Skönt att komma hemifrån en stund och slippa se snön som bara blir mer och mer.


Visst, jag har kört fast två gånger med snöslungan och idag gjorde jag det igen. Bröderna tycker att den går bra och att det troligen är jag som inte kan med den och ställer om fel eller att den går för högt.

Kanske gjorde jag ett misstag och skulle ha köpt en slunga som var lättare och inte så bred. Den är för tung för mig och så är jag inte världens bästa på tekniska grejor och så är jag för lätt och har för dåliga nypor. Ja det blir alltid bara fel när jag ska ha grejor. Jag gör ofta misstag både vad det gäller tekniska grejor och män.

 

Det är nog bäst att använda snölasse men det kletar fast och är tungt nu när det är tö. Oj så jag sliter och får ont överallt. Nu har jag gett upp för idag för tre timmar är allt jag klarar. 

 

Vägen bort till Kinabrors hus är klar.

 

Vägen ner till uthusen är inte riktigt klar. Det är där jag brukar fastna med snöslungan i backen som går upp.


Bort till byvägen och framför postlådeställningen är det klart men jag har fortfarande vändplanen och nere framför uthusen kvar men jag orkar inte mer idag. Det börjar redan mörkna också. Dagarna är korta och ingen sol på länge utan bara ett grått ljus mellan snöskurarna.


Skit samma nu är jag inne och ska lata mig resten av dagen.

Läsa bloggar som jag inte gjort på länge. Försöka fixa lite med vägföreningspapper och så ska jag se på Mandelmans gård som börjar ikväll.


Såg på farmen och längtar till sommaren. Att se dom gamla husen och djuren och vattnet påminner mig om min fina barndom här på gården när det var lite likadant som på farmen. Vissa människor där blir det nog inte så lätt för för dom verkar inte kunna så mycket. Vi får väl se.


Dagens ord: Vet inte hur jag ska orka med den här vintern.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

10 januari 2023 18:44

Det var en väldig massa snö du har slitit med. Kanske kan snön som läggs upp mot huset bidra till att isolera lite så att värmen stannar kvar inne, precis som de gjorde förr, men det är så klart en klen tröst när du sliter så ont med snöröjning. Skönt att ni kunde komma iväg en stund och äta på restaurang. Det brukar pigga upp.
Mycket av vintern har redan varit nu och jag hoppas att du orkar med resten. Det blir ju en vår och en sommar till sist.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

11 januari 2023 07:59

Jag vet hur det slutar! Snön smälter bort och det blir vår med tussilago och vitsippor och sen blir det sommar med alla blommor och med sol och värme igen. Jag lovar!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

11 januari 2023 08:11

Känns som om det är evigheter dit

 
Ingen bild

Lise-Lotte

11 januari 2023 16:19

Jag tycker oktober, november och december är jobbiga månader och då tänker jag på mörkret, men nu har det vänt! Här i södra Norrland har vi nu dagsljus snart 1 timme längre än innan jul och det gör mig glad.
Jag förstår att du har ett h-vete med snön men den snö som faller nu och framåt brukar oftast inte ligga kvar så länge. Visst, det tar tid innan allt som ligger töat bort helt men det gör den i år också.
Och nog känns det väl ändå skönt att vi går mot en vår igen istället för mot hösten?!
Farmen ja... Vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag förstår verkligen inte hur vissa tänker som söker. Vet man knappt skillnad på bak och fram på en häst så har man väl inte där att göra. Och att klaga på maten, det måste de väl varit inställda på att det inte blir några sötebrödsdagar redan innan! Men roligt är det, även om man ibland vill gömma sig bakom en skämskudde :-;

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

12 januari 2023 09:42

Oj, ad snö du har! Förstår att det bådar problem. Och dessutom korta dagar.
Måste varit skönt att komma ifrån och äta en god lunch, det är du väl värd.
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Åke

Åke

15 januari 2023 16:18

Det här med snöslunga vid blötsnö brukar vara svårt. Snön klibbar sig fast. Gäller att hålla koll på snöspruten och motorljudet. Håll ut.

http://https://www.nacka144.se

 
Tetris

Tetris

15 maj 2023 11:25

I'm glad I found this web site, I couldn't find any knowledge on this matter prior to.Also operate a site and if you are ever interested in doing some visitor writing for me if possible feel free to let me know, i am always look for people to check out my web site.

http://https://playtetris.io

 
Tetris

Tetris

15 maj 2023 11:27

I'm glad I found this web site,

http://playtetris.io

 
autistic test

autistic test

2 augusti 2023 06:53

Att ta en paus och ge sig själv tid att vila och återhämta sig är klokt. Vintern kan vara lång och kämpig, särskilt när dagarna är korta och det mesta är täckt av snö

http://autistictest.com

 
only up game

only up game

5 augusti 2023 04:42

Your valuable input has made a significant difference in our understanding.

http://www.onlyupgame.net

 
build now gg

build now gg

23 augusti 2023 03:44

Jag har inte sett någon sådan här stor snö.

http://buildnowgg.co

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards