Alla inlägg den 4 januari 2023

Av Anita - 4 januari 2023 10:03

 

Jag brukar göra en årskrönika men jag tror jag skiter i det.


Vaknade igår till 20 grader kallt . Tittade på året som var och konstaterade att det var året då ingenting blev som jag hoppats.

Det var året då alla pengar gick till att laga tänder, operera tänder och så var det bileländet. Jag som trodde att jag köpt en bra bil och så är det bara skit.

Besiktningen gick den inte igenom. Det var massor med skit som kostade tusenlapp på tusenlapp. Sedan tog batteriet slut. Så var det fel med bromsarna. Så när det för en gång skull var varmt i somras då gick AC.n sönder. Så var det något elfel och så var det rost på bakluckan och sedan gick bakrutan sönder när jag stod parkerad och så ramlade vindrutetorkaren lös. ja det slutade med att jag knappt vågade köra med den. Nog om det.

 

Det jag planerade av nöjen blev inte av. AMV och jag kom inte iväg på någon vandring och vårt berg har vi inte kommit upp på. De få dagar som jag tänkte åka på en semester med en väninna blev heller inte av. Jag fick hälsporre så jag knappt kunde gå. Det blev en enda danskväll på hela sommaren. Allt annat blev inte av.


Så har jag fått gråstarr och väntar på operation och har väntat över ett år. 


Inte blev det några fester heller, jo vi åt visst surströmming och visst var vi iväg en dag på resa med kompisgruppen.

 

Vi åkte till en underjordisk militärförläggning vid höga kusten och sedan hem och åt middag. 


Så hade vi växtfärgningskurser två gånger och det var trevligt åtminstone andra gången. Första var det storm och regn och ett riktigt busväder.

 

Så hade jag två dagar när jag hade hand om sommarcafe. Båda gånger fullt med folk hela tiden.

Visst kom jag iväg på en loppisrunda och en auktion. 

Vattengympa och bokcirkel. Lingonplockning och svampplockning men svårt att gå tack vare onda foten.

 

Sonen var hemma som tur var så jag slapp gräsklippningen i alla fall.


Så blev det ju vinter och kallt och snö och allt elände man kan tänka sig och nu sitter jag här och fryser. Det där med motion får jag tack vare all snöröjning och allt ont man får av att frysa och skotta snö och få träningsvärk . Nu ser jag att det börjar snöa igen och vintern känns omansamt lång och jag vet inte hur jag ska klara av den. 


Min svägerska sa härom dagen när dom kom traskande i kallvädret att jag måste vara född på fel plats i världen och det kan nog stämma. Det får vara så varmt som helst men kyla och snö tål jag inte. Det tar på psyket och jag kan inte se något positivt i vinterhelvetet och inte har jag råd att åka någonstans heller som dom flesta kan göra. Nej det är bara skit.  

Jo då, jag vet att det är oro i världen och jag har det bra jämfört med andra för här är det väl tryggt än så länge men att det blir sämre och sämre på alla vis har jag förstått och jag undrar hur det blir framöver. Vad tog energin vägen och vad kom den trötta, sura kärringen från.


Dagens ord: Ingen ide att plåga er med negativa tankar. Hoppas att ni får ett bra nytt år.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards