Direktlänk till inlägg 4 januari 2023

ETT RIKTIGT SKITÅR

Av Anita - 4 januari 2023 10:03

 

Jag brukar göra en årskrönika men jag tror jag skiter i det.


Vaknade igår till 20 grader kallt . Tittade på året som var och konstaterade att det var året då ingenting blev som jag hoppats.

Det var året då alla pengar gick till att laga tänder, operera tänder och så var det bileländet. Jag som trodde att jag köpt en bra bil och så är det bara skit.

Besiktningen gick den inte igenom. Det var massor med skit som kostade tusenlapp på tusenlapp. Sedan tog batteriet slut. Så var det fel med bromsarna. Så när det för en gång skull var varmt i somras då gick AC.n sönder. Så var det något elfel och så var det rost på bakluckan och sedan gick bakrutan sönder när jag stod parkerad och så ramlade vindrutetorkaren lös. ja det slutade med att jag knappt vågade köra med den. Nog om det.

 

Det jag planerade av nöjen blev inte av. AMV och jag kom inte iväg på någon vandring och vårt berg har vi inte kommit upp på. De få dagar som jag tänkte åka på en semester med en väninna blev heller inte av. Jag fick hälsporre så jag knappt kunde gå. Det blev en enda danskväll på hela sommaren. Allt annat blev inte av.


Så har jag fått gråstarr och väntar på operation och har väntat över ett år. 


Inte blev det några fester heller, jo vi åt visst surströmming och visst var vi iväg en dag på resa med kompisgruppen.

 

Vi åkte till en underjordisk militärförläggning vid höga kusten och sedan hem och åt middag. 


Så hade vi växtfärgningskurser två gånger och det var trevligt åtminstone andra gången. Första var det storm och regn och ett riktigt busväder.

 

Så hade jag två dagar när jag hade hand om sommarcafe. Båda gånger fullt med folk hela tiden.

Visst kom jag iväg på en loppisrunda och en auktion. 

Vattengympa och bokcirkel. Lingonplockning och svampplockning men svårt att gå tack vare onda foten.

 

Sonen var hemma som tur var så jag slapp gräsklippningen i alla fall.


Så blev det ju vinter och kallt och snö och allt elände man kan tänka sig och nu sitter jag här och fryser. Det där med motion får jag tack vare all snöröjning och allt ont man får av att frysa och skotta snö och få träningsvärk . Nu ser jag att det börjar snöa igen och vintern känns omansamt lång och jag vet inte hur jag ska klara av den. 


Min svägerska sa härom dagen när dom kom traskande i kallvädret att jag måste vara född på fel plats i världen och det kan nog stämma. Det får vara så varmt som helst men kyla och snö tål jag inte. Det tar på psyket och jag kan inte se något positivt i vinterhelvetet och inte har jag råd att åka någonstans heller som dom flesta kan göra. Nej det är bara skit.  

Jo då, jag vet att det är oro i världen och jag har det bra jämfört med andra för här är det väl tryggt än så länge men att det blir sämre och sämre på alla vis har jag förstått och jag undrar hur det blir framöver. Vad tog energin vägen och vad kom den trötta, sura kärringen från.


Dagens ord: Ingen ide att plåga er med negativa tankar. Hoppas att ni får ett bra nytt år.

 
 
Ingrid

Ingrid

4 januari 2023 11:06

Du skulle ju inte göra någon årskrönika, men det blev nästan en i alla fall. Och även om det varit motigt ibland har det ju hänt en hel del trevligt mellan varven.
Hoppas den där stränga kyla snart ger med sig. Här har det farit några snöflingor i luften i dag, annars lyser gräsmattorna gröna sedan förra snön smälte bort.
Ha en god fortsättning på 2023!
Kram

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

4 januari 2023 11:56

Personligen tycker jag att 2022 var klart bättre än båda sina föregångare. För just mig var ju särskilt -22 ett skitår med allt som hände både mig själv och i världen. Och ifjol började ju Putins vansinne i Ukraina. Låt oss hoppas att 2023 blir ett fredens och friskhetens år. Utan pandemier och galna diktatorer. Och för mig har det börjat alldeles oväntat bra!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

4 januari 2023 16:33

Det är sällan det blir som man tänkt sig! Mitt år har varit ganska bra, framför allt tack vare att jag fick Muffin.
Nu är jag ju lyckligt lottad numer och slipper skotta snö, tack och lov!
Det här året ser jag fram emot med viss tillförsikt med starroperation och sedan flytt till lite mindre och mycket billigare lägenhet.
Önskar dig allt gott Anita! Det kommer en ny vår och en ny sommar!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

4 januari 2023 18:55

Jag har haft ett bra 2022 om jag bara ser till mitt eget liv. Visst har jag haft en del motgångar men dem minns jag knappt nu :D Jag säger som Anki att jag är lycktligt lottad som slipper skotta snö och det gör stor skillnad för hur man ser på vintern. 2023 ser inte ut att bli något bra år med allt som sker i omvärlden men för min egen del tänker jag göra det till ett bra år. Vi kanske kan testa att göra något i år i stället :D

http://ibod11.com

 
monkey mart

monkey mart

31 januari 2023 05:59

Artikeln är välskriven, innehållet är mycket underbart, kartan samma distribution är mycket känslig.

http://monkeymart.io

 
death run 3d

death run 3d

13 mars 2023 04:50

No matter where you go, worry about it because everything changes so quickly

http://https://deathrun3d.io

 
death run 3d

death run 3d

13 mars 2023 04:52

Any changes will be consistent with the actual situation and we will adapt to it.

http://deathrun3d.io

 
fleeing the complex

fleeing the complex

13 mars 2023 07:21

To me it's very interesting and not crap at all.

http://fleeingthecomplex.online

 
bitlife

bitlife

23 mars 2023 05:55

I must express my sincere admiration for the exceptional quality of the article in question. The author's skillful command of language and masterful organization of ideas create a truly impressive and thought-provoking piece.

http://https://bitlifeonline.com

 
retro games

retro games

24 april 2023 08:52

I am overjoyed to have, at long last, come across this website. Really thought-provoking articles and activities; many thanks for taking the time to put these together. Please continue to share additional content in the form of a blog. This website is now bookmarked in my browser so that I can continue to keep in touch with you.

http://https://retrogamesfree.com

 
geometry dash unblocked

geometry dash unblocked

21 november 2023 05:57

My success was largely due to the method I used. For it to be successful both the headline as well as the body of text must be captivating.

http://https://geometrydash-unblocked.com

 
bekean

bekean

23 december 2023 02:42

Guessing words has never been this much fun! Wordle is the game that keeps you coming back for more.

http://wordle2.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards