Direktlänk till inlägg 22 januari 2023

KALLT

Av Anita - 22 januari 2023 14:30

 

Är det inte snöskottning och jobb med det så är det svinkallt ute och inte så varmt inne heller. Nu har jag inte ens haft tid att skriva något på ett tag och kanske är det skönt för er att slippa höra mitt gnäll om vädret och träningsvärk i kroppen och annat.


Vi tar något annat istället. Vi kanske kan prata om en roligare och bättre tid. När man tittar i gamla fotoalbum så minns man helt plötsligt hur det var förr när livet var mer spännande och roliga att leva.


Börjar med det första bilden från tiden när jag var ganska liten, så där en 6-7 år kanske.

 

Nog hade jag underbara somrar. Sol och badvatten och en härlig strand i närheten där man kunde vara så mycket man ville. Vi badade på dagarna och vi badade i fullmånens sken. Å så vi badade. Vilken frihet vi hade.

 

Här hade jag precis börjat skolan och jag ser att jag nog har några tänder borta eftersom jag håller ihop läpparna. Så fånigt det är. Man minns så ovidkommande saker som att jag minns att tröjan jag har på mig var rosa och ljusblå och min mamma hade stickat den till mig.

Minns vår fröken Maria Berggård som var så snäll och så modern så jag fick faktiskt skriva med vänster hand fast jag ibland kladdade ner skrivboken när jag skrev med bläck.

 

När jag vari runt 12 år så var Audrey Hepburn det stora namnet. Alla skulle ha samma frisyr som hon och så även jag.

 

Fast jag minns när jag fått kortklippt att jag ångrade mig och ville ha långt hår igen men så blev det väl när håret växt ut.

 

När jag var så där 14 år fick jag min första hund. Han hette Lurvas och var en blandning av lapphund och jämthund och någon fler ras. En riktig blandrashund och både klok och fin. Nu är det ju så att om man bor mitt i skogen och det är både älgar och annat så kan man inte ha en sådan hund lös som synd är. Frestelsen att jaga blir för stor. Dessutom blev han en bra jakthund som pappa hade i skogen många år. Han blev gammal, 15 år och mycket älskad.

 

Så blev jag tonåring och då skulle man ha elastabyxor. Fy så jag frös i dom. Tror nog att jag hade både lejongula och svart också. Tyckte nog att jag var fin i dom.

 

1964 gick jag ut skolan och började jobba genast på försäkringskassan.


AMV och jag hade en underbar sommar och bodde i tält och bodde i skogskojor och träffade fina killar och livet var ett äventyr på många sätt. Det var Beatlestiden och det var ligga på kiipporna och sola och lyssna på tio i topp och åka båt och äta varm korv över öppen eld och så var det slut med det. Konstigt att man inte minns dom regniga dagarna för det måste ju ha funnits sådana också.


När ni hör mitt gnäll så undrar en del varför jag blev kvar här när mina föräldrar och syskon drog söderöver ända ner till Skåne. Bara jag blev kvar.


Oj vilka kalla tider jag varit med om. Frusit och hatat mina jobb instängd på kontor i hela mitt liv 


Men anledning till att jag lever kvar den halva av året då snön är borta. Då när jag lever i naturen, nära sjön. Kan bada. Så var det det med dansen. Inget är som sommardanser här. Alla man känner och de fina ljusa sommarnätterna. Det är då alla bekanta kommer hit och hälsar på och alla fester vi har tillsammans. Så det finns en orsak. Inga låsta dörrar, inga som måste ringa innan dom hälsar på. Bärplockning och trädgården jag har som jag får göra vad jag vill med och odla vad jag vill.


Ingen granne som man stör om man inte vill.


Om jag hade råd kunde jag göra som många av mina vänner. Åka utomlands och tanka lite energi och värme när det blir för mörkt och kallt och svårt men.......jag har ju valt att inte ha någon att bo med och då har jag sämre ekonomi än dom flesta så jag har inte råd helt enkelt.


Dom kallar det visst för fattigpensionär och visst kan jag leva med det men nog skulle jag vilja resa också men nu är ju snart livet slut och allt är liksom för sent.

Inte spelar jag på lotteri heller så chansen att vinna finns inte heller.


Dagens ord: Jag får leva på minnen och hoppas att jag får njuta av en kommande sommar och livet och hälsan tillåter det.


 
 
Ann

Ann

22 januari 2023 17:54

Hej Anita! Vad fina, nostalgiska bilder från Din barndoms Fisksjön!!!
Det är kallt ute men oh så vackert det är! Vilka ljuvliga färger!
Ha det så gott! Kram från Ann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

22 januari 2023 18:33

Tänk att du är vänsterhänt precis som jag. På kontor sitter jag också, men känner mig inte så instängd. Jag är nog en inomhusmänniska till skillnad från dig. Längtade alltid hem till mitt rum när pappa, som var stor skogsmänniska, tvingat ut mig på skogsvandring. Vet inte varför det där aldrig bet på mig.
Nu är det i alla fall ljusare när man går hem från jobbet. Det finns hopp om att vintern tar slut.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

22 januari 2023 18:47

Vilken tur att vi har våra minnen och fotoalbum när livet känns lite kämpigt. Då får vi drömma oss tillbaka en stund och le lite åt allt vi var med om. För visst var allt bara roligt och soligt när vi var unga :D Skämt åsido, det finns nog en anledning till att vi mest minns de fina stunderna. Hjärnan är ganska finurlig :D Kul att få se dina fina foton från din uppväxt.

http://ibod11.com

 
Carmen

Carmen

22 januari 2023 21:40

Så otroligt roligt att du delar med dig från din barndom osv i bloggen. Du var verkligen både söt och vacker då.
Tack för en fantastisk blogg vännen :-).
Varma kramar i denna kalla kyla!

http://mylife83.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

22 januari 2023 22:13

Vilka fina bilder och minnen från din barn- och ungdom. Så trevligt att få ta del av.
Ha en fin ny januarivecka. Tråkmånaden är snart slut och vi har tagit ännu ett kliv mot våren.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

23 januari 2023 12:11

Att få skriva med vänster för de barn som det är naturligt för var nog väldigt olika med mellan olika skolor och lärare. I min klass fanns två vänsterhänta men nog fick de skriva som de ville. Medan exfrun som växte upp i en annan del av staden tvingades att skriva med höger. Men hon lärde sig istället att använda båda händerna till allt möjligt. Ambidexter tror jag att det heter. Kul med dina nostalgibilder! Ska försöka leta fram några själv och använda framöver.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

23 januari 2023 19:15

Härliga bilder från svunna tider, såväl från sommar som vinter. Visst var det tider då! Allt var väl inte ens dans på rosor, men vi minns ofta det goda. Trevlig bild med dig som Audrey :-) Många beundrade henne.
Nu som äldre känns det tungt med kalla vinterdagar och mörker.
Men håll ut, snart kommer våren!

http://https://debutsky.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

25 januari 2023 11:31

Fina bilder av dig och barn och ung och intressant läsning.
Elastabyxor minns jag väl.
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

Liselotte

26 januari 2023 17:38

Gnäll på du om du känner så. Snart, mycket snart så får vi höra dig berätta om fågelkvitter om blommor.

 
Anneli

Anneli

27 januari 2023 19:50

Hej vännen, vilka fina bilder o vad mycket snö ni har.
Här ligger det bara några dagar sen regnar det bort. Nu är det så smutsigt ute o Neo drar in massor trots att jag torkar av honom innan vi går in.
Har precis duschat nu så nu ska vi ta det lugnt.

Trevlig helg kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

27 januari 2023 20:55

Det är då för väl att vi har våra minnen i stunder då nuet inte känns så kul. Eller framtiden, för den delen. Du skriver att du slutade skolan 1964. Det är samma år som jag BÖRJADE. Du får backa bloggen tillbaka till förra sommaren och påminna dig om vad som väntar runt hörnet. Ljusets återkomst börja märkas nu, tycker jag. Eftermiddagsrundan med vovven togs vid 15:30 ungefär men det var fortfarande ljust ute. Så var det inte för tre veckor sen. Inte ens fem månader kvar till midsommar nu! Så håll ut! Bättre tider kommer!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

timothyferriss

5 december 2023 09:02

Jag är glad att jag fick läsa det här inlägget. Det är en påminnelse om att livet är fullt av både glädje och sorg, och att det är viktigt att uppskatta det goda http://retrobowl-game.co

 
Inmilan

Inmilan

Tisdag 23 april 05:36

Det är förståeligt att du väljer att stanna kvar på platsen där du känner dig nära naturen och friheten att göra vad du vill med din trädgård och njuta av sommardanser utan bekymmer.

http://drift-hunters.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards