Direktlänk till inlägg 23 april 2014

SOM JAG HAR LÄNGTAT

Av Anita - 23 april 2014 07:49

 

Igår hände något alldeles extra som aldrig har hänt under min livstid och som jag inte har hört berättas om heller. Sjön som brukar gå upp kring 10-15 maj gick upp igår. Bara så där försvann isen på ett par timmar. 

Som jag har längtat efter att se öppet vatten och snöfria ängar. Äntligen!


Hörde att Storsjön gick upp igår också och där har man rapporter sedan mitten på 1800-talet och det har heller aldrig hänt förr att den blivit isfri så tidigt.

Och vädret sedan.

 I förrgår var det sommarvärme.

 

På förmiddagen kom broder B och Kinabror och frun och Liam. Sofiepropp var fortfarande här och vi tog fram hamocken och stolarna för att sitta på altanen och dricka kaffe och sola och prata.


När dom gått började jag räfsa löv. Tänk så annorlunda allt känns när värmen kommer och vinden slutar slita i allt som rör sig. Helt plötsligt går allt så lätt.

 

Pratar med gulliga ekorren och lyssnar till fåglarna. Fiskmåsarn har fullt upp att jag småfisk, tranorna skriker på Stedesbacken, storspoven hörsl långt bort och nu har trasten kommit. Luften är full av fågelsång och livet känns lätt att leva.

 

Går bort till Kinabror och där på bryggan ligger Broder B och lille Liam och solar. Vi sitter nere vid sjön i solen och tittar på när isflaken rör sig över sjön.

 

Vi grillar korv och sitter och myser. Tänk så stark och frisk och ung man känner sig helt plötsligt. Jag känns som en annan människa. Det känns inte alls tungt och ivern är stor inför allt som ska göras istället för att det känns besvärligt.


Det är ju skador efter vintern. Min hydda som ska växa ärtor på har blåst omkull men lille Liam hjälper mig att hämta nya pinnar i skogen. Ska nog bli bra. 

Det ska fixas nya rabatter så jag kan sätta ringblommor och solrosor. Det ska harvas för potatisland.


Nere vid sjön har isen dragit bort de stora stenarna som bryggan står på. Dom ligger långt ut i vattnet men det är inte läge att börja med det för då måste man ut i vattnet och det är iskallt.


Så ska det fixas med kokare och bryggor innan det är dags att ha växtfärgningskursen.

Krattning ska vi inte prata om och plantor ska sättas och om jag skulle skriva allt som ska göras skulle det bli väldigt långt så vi skiter i det.


I förrgår kom mc-gubben farande en sväng och igår kom Gamle A ett tag för lite fika.

Kinabror och jag åkte på soptippen med den gamla trasiga tv.n och vi åt på hotellet och sällskapade med snälle Sven.

 

Det exploderar av blommor nu. Vid utsidan på växhuset är det stora knoppar på vitsipporna och pestilskråpen och gullpudran växer i dikena på gubbflon. Fjärilarna fladdrar omkring och igår gick jag genom skogen bort till Kinabror. Lille Liam hade tagit fram metspöt och var ivrig på att fiska. 


Sedan gick vi upp till broder B och efter en stund kom DataFia med hela sin familj dit. När jag vandrade hem sjöng koltrasten så fint, morkullan sträckade över mitt huvud och tranorna skrek uppe på åkern och nere i sjön var det både svanar och canadagäss som sjöng sina sånger. 


Nu mina vänner är det läge att kalla Fisksjön för Paradiset. Antingen eller. Ibland är det helvete och ibland Paradis. 

Igår hängde jag ut tvätten för första gång och tänk så gott den luktar när den hängt ute i solen. Det enkla är ibland det härligaste.


Att snusa på nytorkad tvätt. Att sitta i hamocken och lyssna till fåglarna och umgås med sina vänner.


Dagens ord: Sol och värme gör en glad till kropp och själ. 

 
 
Tezz På S/Y Endeavour

Tezz På S/Y Endeavour

23 april 2014 11:03

Ja visst är det en underbar årstid nu! Den bästa faktiskt! Älskar att ha allt härligt framför mig.
Solig kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

23 april 2014 12:28

Jag förstår dig helt och fullt! Samma känsla här, allt blev helt plöstligt så lätt och jag orkar så mycket mer. Solen ger energi. Tänk om man kunde må så här året om.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

23 april 2014 22:35

Vilken härlig dag! Allt blir lättsamt och enkelt.
Längtar efter att i morgon få se om isen gått på vår Navarnsjö också. Håller tummarna!

Ha det så gott i solen!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

24 april 2014 08:01

Jag blir så glad, när jag hör att du ser positivt på det mesta när vårsolen har fått ge dig lite energi. Samma här - man lever upp!
Så bra att du fick vinsten, men det tog tydligen lite längre tid för postverket att leverera till dig. De andra fick vinsterna före påsk.
Ha en skön dag i solen och må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

25 april 2014 06:55

och var kommer då all energi ifrån helt plötsligt säg! margareta

 
Ingen bild

margareta wårenius

25 april 2014 07:00

och tänk att det växer gullpudran hos dig - gullpudran har stora krav vill bara ha den bästa miljön som finns - *****-miljö som vid Fiskesjö.
Strindberg har skrivit en saga om Gullpudran, en riktig söt liten barnsaga. margareta

 
Ingen bild

Bamse31

25 april 2014 11:48

Jag hittade ett ord jag aldrig sett förr, i din text. Vad är "gubbflon"?
Ytterligheterna ligger nära varandra.Det är nära ,emellan himmel och helvete. Just nu har vi himmel i flera bemärkelser i så gott som hela vårt avlånga land. eftersom varken jag eller min fru klarar av städning själva, anlitade vi städhjälp i veckan. Ett gift pat från Bolivia kom. Hon städade inne och han ute (vi har radhus). Oj vad dom jobbade, ingen rast eller rökpaus minsann innan allt var klart. Och fint blev det! Stor skillnad mot den helsvenska hemhjälp vi anlitat tidigare. Du har förmånen att kunna lyssna på fågelsång från en mängd olika fåglar. Här i stan är detta mycket begränsat till följd av allt buller från trafik. ,När jag var barn satt jag på morgnarna på farstutrappan och kunde lyssna på lärkor, trastar, mesar, spovar och andra, Det var i lantmiljö och och fordonstrafik var nästan obefintlig, det var mera häst och vagn än motordrivna fordon. När jag läser din skildring, blir jag lätt nostalgisk.
Vi brukar fika på vår balkong på morgnarna, men än är det kallt i luften, så vi väntar tills de mera varma vindarna kommer. Nu ska jag ut och köra med " vintern ra..".,och dom andra vårsångerna.
Kram från bamse31 :))

 
Ingrid

Ingrid

25 april 2014 16:14

Så underbart att Paradiset har kommit tillbaka efter den vinter, som trots allt inte blev så lång.
Visst är det gott med tvätt som får torka ute, men just nu kan man inte göra det här, för nu är luften full av pollen och björkarna har mer pollen än på många år. Det är synd om de som är allergiska!
Ha det så gott och fortsätt njuta!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

25 april 2014 16:47

Visst är det underbart nu, glöm inte att stanna upp, och insupa allt det goda, och var i vardagen!
Önskar dig sköna dagar i hammocken!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Linnéa

25 april 2014 22:21

Hej min vän! Växtfärgningskurs minsann - när ska du ha den?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards