Direktlänk till inlägg 28 juli 2014

TÄFTEÅ HÄR KOMMER VI!

Av Anita - 28 juli 2014 08:54

I sommaren glödhetaste tid far Datafia och jag på lillsemester. Vi drar mot Umeå där vi ska bo hos hennes pappa.

Vi stannar till i Ö-vik och sitter där en stund på torget och tittar på alla brunbrända vackra människor. Vi äter bakad potatis med räkröra och känner oss som riktiga semesterfirare.


Vidare mot Umeå och försöker  sova så vi är pigg till lördagen och dansen på Täfteå. Det blev dåligt med sömnen för det var så varmt men inte värre än att vi kutade på stan hela dagen och var på massor av varuhus. Benen blev större och större i värmen.


 

Datafia, hennes pappa och jag  drog iväg den lilla biten till Täfteå.

Förmodar att en del av er sett filmerna på tv om Tefteå och precis så som på filmen var det faktiskt.


 

Utanför stod taxichauffören som egentligen inte vill ha några körningar och trots värmen så var det folk på dansbanan fast det var glest till en början.

 

Elisas spelade och dom gör det bra som orkar stå där uppe hela kvällen i värmen. Vi fick dansa genast vi kom in och så fortsatt det. Vi hade faktiskt otroligt roligt och det var en massa dråpliga grejor. Jag fick se hur Datafia dansade med en jättestor bodybildare som slängde av sig skjortan för att dansa med bar överkropp och visa sina muskler och tatueringar.


Blött var det.. Svetten rann och Datafia och jag gick ut för att svalka oss. Då mötte vi Signar, mannen som driver det hela.

 

Jajamen, vi blev till och med inbjudna av honom att följa med och dricka sprit i husvagnen men se det gjorde vi inte.

 

Senare på kvällen kom han in och dansade med Datafia och om man nu ska uttrycka sig fint så hade han en högst märklig dansstil.


På pausen tog Datafias pappa fram bullar han bakat och gott kaffe och vi fikade och bytte kläder för nu var alla kläder genomblöta. Annars var det väldigt roligt och kul att alla var dansanta och trevliga och vi fick dansa varenda dans fast vi kom som främlingar till en helt ny plats. En helt igenom underbar danskväll trots hetten.


Vi skattade som galningar när vi kom hem och minns Signars dansstil och Datafias dans med bodybildarn.

Fötterna brann och benen ska vi inte prata om. Gamla kärringar med åderbråck ska väl egentligen inte ge sig ut på sådana äventyr men ack så man får betala med en natt utan sömn och med kramp i benen. Men vi vet ju alla att allt har ett pris och ibland betalar men det gärna.


Söndagen gassade solen precis som innan och innan vi styrde kosan hem så var vi och tittade på hembygdsgården "Gamlia".

Det var trevligt att gå omkring där. I ett av husen bakades det tunnbröd och jag tyckte synd om henne som stod där med tjocka kläder och bakade.


Så drog vi hemöver på en solig söndag. Vi hann med att gå in på loppis, äta mjukglass och äta lunch i Sollefteå innan vi kom hem, utmattade men glada. En liten semester behövs.


Tänk så gott jag sov inatt i mitt svala sköna sovrum. Nyss klivit upp och vi ska åka och handla till kvällen. Vi ska baka tunnbröd inatt(för varmt på dagen) och så ska vi göra en tur och hälsa på moster.


Faktiskt är det lite mulet så det är inte så glödhett. Vi får väl se hur det blir framöver dagen. Här hemma är det fullt med folk. AMV är här, i Kinabrors hus har han sin son med familj och hos broder B väntar man besök från Skåne idag. Jag hade haft fel på parabolen till tvn men Sonen och Liams pappa lyckades laga det som tur var. Finns inget bättre än händiga killar. Tack för det killarna.


Dagens ord: Sov gärna middag om ni kan. Siesta är inte alls dumt när det är så här varmt säger jag som inte alls har tid med någon siesta idag.  

 
 
Ingen bild

Liliann

28 juli 2014 09:43

Låter som en härlig tripp!! För oss blir det inget Täfteå i år men väl besök på Kustladan.

 
Ingen bild

margareta wårenius

28 juli 2014 09:55

jajamen, ingen sommar utan dragspel och dans

 
förspel

förspel

28 juli 2014 11:31

kram på dig Anita! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den via facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du uttrycker dig på ett väldigt unikt sätt.

Fortsätt skriva! Kram <3

/Lina

http://förspel.se

 
Ingrid

Ingrid

28 juli 2014 11:41

Så underbart treligt ni verkar ha haft det i Täfteå och visst såg jag tv-programmet med Signar i egen hög person.
Hoppas att ni får en fin måndag också! Här har dagen börjat med åska och regn.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

29 juli 2014 07:43

Här har ni det trevligt ser jag. Ja att kuta runt bland affärer i värmen kan vara nog så jobbigt. Och att sova i värmen är ju stört omöjligt. Ja aldrig är man nöjd haha.
En siesta är bra om man kan.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

29 juli 2014 19:53

Hjälp! Att dansa med någon som sliter av sig kläderna mitt på dansgolvet :D Roligt verkar ni ha i alla fall,men den där tunnbrödsbakningen blir jag svettig av att bara tänka på.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
zaq

zaq

5 augusti 2014 10:48

Vilken glädje att Täfteå visade sig från en bra sida då ni var där! Kanske är det så att de är så vana vid att det komemr "utsocknes" och därför famnar er med glädje? Eller så är man mer öppen för andra där än på de ställen dit jag brukar åka där man oftast får "slå sig in" och nåde om man råkar bjuda upp en danshoppe...
Härlligt att ni fick en fin tripp!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards