Direktlänk till inlägg 23 april 2015

EN ENDA DAG

Av Anita - 23 april 2015 09:05

 

Det klingar som av tusen klockor. Det visslar och viskar och en hög med fiskmåsar har kommit och flyger och fiskar bland isbitarna. Sjön gick upp igår och det är väl det positivaste man kan säga. I grannens skog har skogsduvorna börjat kuttra.


Annars blev det bara en enda dag utan blåst, en enda dag den här veckan. Den dagen njöt jag till fullo. Var ute hela dagen. Städade i växthuset och plockade fram blommorna ur jordkällaren. Nu ska dom få komma upp i växthuset och få lite sol. Kinabror och AMV:s gubbe stökade med sitt och jag åkte till fotvården på eftermiddagen.


Jag gick till Stedesbacken och där bredvid myrstacken hade faktiskt en liten tuva med blåsippor slagit ut. Konstigt när söndrivorna fortfarande ligger kvar runt omkring.

 

Det går väldigt segt med blommorna iår och det är väl tack vare blåsten som sjön går upp så tidigt.

Min hand blir inte bättre och det känns ganska trist nu när det finns en hel del som jag skulle vilja börja med. På tisdag ska jag i alla fall få komma till doktorn. 


Tänk att det alltid ska vara något och som den negativa kärring som jag är känner jag mig lite modlös inför denna eviga blåst som det har varit den här våren. Dom är lätträknade de dagar det varit någotsånär lugnt. Blåst gör mig på dåligt humör. När man ligger på nätterna och hör hur vinden river och sliter i husen och man bara väntar på att träden ska fara som plocipinn då föder det inga glada tankar minsann. Värmaren nere vid sjön har blåst omkull och det ligger grejor överallt.


 

Känns som evigheter sedan det var sommar och jag gick omkring i vattnet glad och lycklig och kände solen värma. Nu har man knappt kunnat ta av sig jackan ens. Fan va rynkig och ful jag ser ut föresten men glad och vad mer kan man begära. Rynkig och ful men glad. Ja det är väl det man får nöja sig med nu när man är gammal.


Nåja det kommer väl andra tider någon gång. Man ska ju bara räkna de lyckliga stunderna blott och då får jag väl säga att man får väl räkna de blåsfria dagarna blott och fan ska tro annat än att dom är väldigt få.


Nja, man får väl ta sig en kopp kaffe, läsa lite i en bok, mata sina fåglar, linda om sin onda hand och vänta på att Kinabror och Lille Jack ska komma. Mer spännande än så blir det nog inte en sådan här dag. Få se om jag kan komma mig iväg på vattengympa och till fd grannen och betala hans räkningar. Beror på om det inte rasat några träd över vägen.


Idag blev jag väldigt tråkig och har egentligen inget spännande att säga men som ni alla vet så kommer det sådana dagar också. Det är ju det som är livet.


Dagens ord: De dagar då inget händer är ju i alla fall utan större katastrofer och man får väl kanske vara nöjd med det. 

 
 
Ingrid

Ingrid

23 april 2015 09:55

Jag vet mig aldrig ha upplevt en så blåsig vinter och vår. Det har nästan inte varit en enda dag som man kunnat njuta av utan att vara tvungen att söka lä.
De gråa och händelselösa dagarna radar upp sig, men sen när man tänker efter så brukar det ha hänt en hel del ändå.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

23 april 2015 11:07

Äh, Anita, du är ingen gammal negativ kärring.Om du råkat få några rynkor i ansiktet så är det helt normalt å ingenting att skämmas för, tvärtom så visar det att du är livserfaren, vilket ger dig högre status. Å förresten så tittar vettiga människor inte så mycket på hur rynkig en kvinna är i ansiktet. För folk i din ålder försöker man utröna vad själen innehåller, å där ligger du i topp.
Blåsten kommer att bedarra ,å dom ljuvliga vårdagarna infinner sig snart. Njut sen av dom å arbeta inte sönder dig i din iver att ställa allt iordning. kram!

 
Annika

Annika

23 april 2015 19:43

Just den dagen var jag ledig. Det var i Tisdags som det inte blåste och jag njöt och var oxå ute hela dan. Men det blev ju bara en dag. Nu tar det i så där djävulskt igen. Så vi är minst två som är ena riktigt gnällkärringar...
Ha nu en fin avslutning på veckan och vi håller tummarna för att den ska bli blåsfri...
Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

24 april 2015 17:33

Det verkar ha varit en väldigt blåsig vinter både här och var i år. Till råga på allt elände har vi ett stort centrum som det alltid, säger alltid, blåser i, Spelar ingen roll hur man går där.
Men ni ser ut att ha en bra bit kvar till våren. Här kan man nog säga at den har kommit (förutom blåsten då).

Ha en trevlig helg

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

25 april 2015 07:54

Härliga du. Tycker du ska va den du är med hull å hår. Fin är du.
Solen kommer att värma sådär gott snart så det så.
Fin bild på dig.
Kramen från mig

Dagens ord: det ska då vara kallt som F-n precis då man är ledig.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards