Alla inlägg den 23 april 2015

Av Anita - 23 april 2015 09:05

 

Det klingar som av tusen klockor. Det visslar och viskar och en hög med fiskmåsar har kommit och flyger och fiskar bland isbitarna. Sjön gick upp igår och det är väl det positivaste man kan säga. I grannens skog har skogsduvorna börjat kuttra.


Annars blev det bara en enda dag utan blåst, en enda dag den här veckan. Den dagen njöt jag till fullo. Var ute hela dagen. Städade i växthuset och plockade fram blommorna ur jordkällaren. Nu ska dom få komma upp i växthuset och få lite sol. Kinabror och AMV:s gubbe stökade med sitt och jag åkte till fotvården på eftermiddagen.


Jag gick till Stedesbacken och där bredvid myrstacken hade faktiskt en liten tuva med blåsippor slagit ut. Konstigt när söndrivorna fortfarande ligger kvar runt omkring.

 

Det går väldigt segt med blommorna iår och det är väl tack vare blåsten som sjön går upp så tidigt.

Min hand blir inte bättre och det känns ganska trist nu när det finns en hel del som jag skulle vilja börja med. På tisdag ska jag i alla fall få komma till doktorn. 


Tänk att det alltid ska vara något och som den negativa kärring som jag är känner jag mig lite modlös inför denna eviga blåst som det har varit den här våren. Dom är lätträknade de dagar det varit någotsånär lugnt. Blåst gör mig på dåligt humör. När man ligger på nätterna och hör hur vinden river och sliter i husen och man bara väntar på att träden ska fara som plocipinn då föder det inga glada tankar minsann. Värmaren nere vid sjön har blåst omkull och det ligger grejor överallt.


 

Känns som evigheter sedan det var sommar och jag gick omkring i vattnet glad och lycklig och kände solen värma. Nu har man knappt kunnat ta av sig jackan ens. Fan va rynkig och ful jag ser ut föresten men glad och vad mer kan man begära. Rynkig och ful men glad. Ja det är väl det man får nöja sig med nu när man är gammal.


Nåja det kommer väl andra tider någon gång. Man ska ju bara räkna de lyckliga stunderna blott och då får jag väl säga att man får väl räkna de blåsfria dagarna blott och fan ska tro annat än att dom är väldigt få.


Nja, man får väl ta sig en kopp kaffe, läsa lite i en bok, mata sina fåglar, linda om sin onda hand och vänta på att Kinabror och Lille Jack ska komma. Mer spännande än så blir det nog inte en sådan här dag. Få se om jag kan komma mig iväg på vattengympa och till fd grannen och betala hans räkningar. Beror på om det inte rasat några träd över vägen.


Idag blev jag väldigt tråkig och har egentligen inget spännande att säga men som ni alla vet så kommer det sådana dagar också. Det är ju det som är livet.


Dagens ord: De dagar då inget händer är ju i alla fall utan större katastrofer och man får väl kanske vara nöjd med det. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards