Alla inlägg den 20 februari 2016

Av Anita - 20 februari 2016 16:03

En fartfyllt vecka och då syftar jag inte på timmerbilarna som susar förbi utan något helt annat.


Måndag vågade jag mig iväg för att hjälpa Fd Grannen med några papper han fått. Han var orolig för att Nordbanken skulle ha honom att använda dator för att betala räkningar och hade sagt upp avtal med ICA så han inte kunde ta ut pengar på affären som han gjort förut utan måste åka flera mil till bankomat med färdtjänst som blivit dyrare och dyrare. Det är inte lätt att vara gammal och utan dator och med den dåliga service som finns på landsbygden. Vi ska ju härifrån och gammalt folk ska ju helst dö så att det blir enklare.


Nåja Tisdagen blev en rolig dag. Det var Datafias 50-årsdag och jag for dit redan vid 12-tiden och kom inte hem förrän på kvällen. Vi åt mat och tårta på hotellet. Jättegott.

 

Vi ska fira henne mer till sommaren när vi alla är samlade här.

 

När jag kom hem fick jag besök av TuppOla. Han hade med fyra Åsanissetidningar som SofiePropp köpt åt mig.


Onsdag: Då kom min bloggvän Skatan farande ända från Nyköping. Det var tufft av henne att köra hela vägen på vinterföre men hon är ju tuff. Dansbritt kom och hälsade på också på kvällen och Datafia.

 

När Skatan dyker upp blir det som en energivind blåser in och oj så vi pratade.

 

Torsdag: Började dagen i vanlig ordning med att elda i spisen och sedan åt vi frukost och det tog sin lilla tid. Det var inte så vidare värst fint väder men vi gick i alla fall "Väst i Gålan" och sedan ner till Kinabrors stuga för att hämta lite abborrar som han hade i frysen så hon skulle få smaka lite Fisksjöabborre 


Sedan satt vi oss och tittade lite på mina salvor och torkade växter och jag lärde ut lite om alla välgörande egenskaperna dom har. Det är roligt att lära ut till någon som är intresserad.


Sedan kom DansBritt och jag värmde upp en älgstek, stekte kulpotatis och kokade över såsen. Dom sa att det var gott i alla fall så jag får väl tro det. Senare på kvällen kom Datafia en sväng också så vi fikade och pratade och såg på farmen på tv.


Fredag: Vi åkte till Hammarstrand, jag för att jobba och så lämnade jag Skatan hos Dansbritt under tiden. Sedan for vi upp på Hotellet och åt en jättegod lunch. Handlade och åkte hem.

 

Solen började komma fram och vi tänkte ta en promenad men eftersom vi var så mätta så tänkte vi vila oss en stund i soffan och där blev vi sittande, mätta och dästa.

 

Tänk vad dom här dagarna har gått fort och så trevligt det var att Skatan hälsade på. Det var länge sedan och hon är som sagt full med energi och vi har så mycket att prata om. Synd att hon bor så långt borta. Trots att vi verkligen är olika och kommer från olika miljöer och olika levnadssätt. Hon stadsbo med gott ställt och kulturell och jag en eländigt fattig kvinna från skogen så är vi verkligen vänner. Tänk så det kan bli

Livet är outgrundligt ibland och bloggandet har gett mig väldigt mycket.

 

Nu går solen ner mitt över sjön och det är ljust mycket längre på kvällarna. Så skönt att det äntligen är så. Vi har i alla fall inte hela vintern framför oss nu fast nu när jag sitter här och skriver så snöar och blåser det.


Så imorse styrde Skatan kosan söderöver igen.

Tänkte att jag skulle planta pelargonskott idag och betala räkningar men det blev en Åsanissefilm på tv så jag latade till och blev liggande där framför tvn idag igen. Undrar när min energi ska komma tillbaka. Jag skulle ha någon som stack en pinne i aslet på mig så jag fick upp lite fart någon gång.


Dagens ord: Den late har huvudet fullt med föresatser men ligger ändå kvar.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards