Alla inlägg den 24 september 2016

Av Anita - 24 september 2016 09:43

 

Golvet i hallen är fullt med gula löv. Hur dom kom in vete gudarna. Som vilsna gula fjärilar har dom fladdrat in. Katten Morris har fullt upp med att leka med dom.


Läser på facebook att många städar nu, byter gardiner och putsar fönster och jag vet inte vad.

 

Jag minns med fasa mammas storstädningar. Hon for omkring som en virvlande tornado och suckade, pustade och stånkade och var allmänt sur. Det var igen måtta på städandet. Allt skulle putsas, fönster och golv och mattor och dukar och gardiner och det skulle strykas och plockas ur klädskrubben och vädras. Det var som om jorden skulle gå under om man inte höststädade. Så var det före jul och då var det än värre, då skulle det till och med fernissas och spisen skulle målas och bli svart och fin. Det gällde att hålla sig undan så man inte blev bortstädad.


 

    Sedan undrar jag om att tänka praktiskt har blivit omodernt. I någon av alla inredningsprogram på tv  såg jag något som gjorde mig fundersam.


Det var ett vardagsrum som dom skulle förvandla. En familj med tre barn och två hundar. Ett vanligt rum med grå soffa och mörka mattor.

Nej nu skulle det bli snyggt. Man bytte ut soffa och mattor och resten till kritande vitt. Har man tänkt att barnen och hunden inte skulle få vara där för om man inte tänkt så så lär det väl snart vara slut på den vitheten. Har sådana där människor som inreder inte barn och hundar eller???? Glad är jag för mina gamla slitna möbler som jag inte behöver vara rädd om. Lite spill på dom lär knappast göra någon skillnad och både hunden och katten får njuta i soffan.


Det är lika med kläder. Om man bor som jag så får man mer tänka på att man har rätt skor eller helst stövlar när man går i skogen och varma kläder och inte gå omkring och vara pimpinett bara för att känna sig snygg. Tona håret var det någon som sa. Nej attan. Här går jag i regnet med mitt hår och låter det locka sig och flyga omkring som det är. Tror ni björnen, hunden, katten och fulugglan bryr sig. De gubbar som kommer och fikar hos mig ser nog inte något annat än kaffekoppen och bullarna.


Nu ska ni inte tro att lufsmänniskan Skogsnuvan aldrig snifsar till sig. Jo då de gånger när det är dans kan jag till och med måla mig och byta stövlarna mot buggskor.


Nåja min höststädning består i att sopa ut lövet, ta in krukväxterna och fylla huset med blommor innan dom frosten tar dom. Möjligen vräka till med att byta gardiner i köket (kanske) men annars kära vänner ska här njutas av de sista lysande dagarna. Nu är tid att tända ljus och elda i braskaminen och jag har lovat mig själv att den här hösten ska bli något alldeles extra. Det gäller bara att ha modet. Att ta tillvara de tillfällen som kommer till mig och inte fega till  

Dagens ord: Livet är inte bara städning och jobb. Livet ska vara njutning och glädje också.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards