Direktlänk till inlägg 30 maj 2017

NU ÄR DET BANNE MIG GRÖNT TILL OCH MED I FISKSJÖN

Av Anita - 30 maj 2017 17:49

 

Så kom då min födelsedag och mors dag på samma gång. När jag var liten och fick en köptårta med till mor på blev jag inte särskild glad men nu skulle det ju kvitta när jag både är mor och har födelsedag.

Stoppade i mig allergitabletter och har känt mig lite piggare och orkade till och med baka både smörgåstårta och vanlig tårta.

 

Jag brukar köpa smörgåstårta men blivit lite less på den och fick till en efter mammas recept med rökt lax och ägg och pepparrot och den blev väl skaplig.

 

Hade tänkt mig en jordgubbstårta men det fanns inga jordgubbar så det fick bli hallon istället.

Det kom några stycken under dagen. TuppOla med Sambo, Dansbritt, Datafia med Man och så Storfiskarn. Naturligtvis kom Kinabror också så det blev en trevlig dag. Det blåste så hårt att det inte gick att sitta ute om man var allergisk så vi fick häcka i köket.

 

Jag har nästan aldrig något speciellt men dagen till ära tog jag fram farmors duk med broderade rosor. Mammas koppar med rosor och guldkant och skedar med ros på. Som på beställning hade britt med sig en aprikos ros som passade precis till det andra och till mina gardiner. Så fint det blev. Ibland är det roligt att göra sig lite för.


Nu har det varit två dagar med lite lugnare och jag har grävt rabatter och gödslat och idag var det äntligen lugnt och fint även om solen inte just visat sig.

 

Jag har satt frö i mina rabatter runt ärtställningen och så har jag köpt en vit slingerros som ska få klättra på den också. Tänkte mig tanken att det skulle vara härligt att sitta därinne och känna doften av rosorna. Får väl se hur det går.


Egentligen går det inte med rosor här men jag har några jag köpte ifjol (och fick) Få se om dom lever.Rosor är mina favoritblommor så det är lite synd att klimatet är som det är här.

 

Striden om holken vanns av nötväckan. Flugsnapparn fick ge sig och jag funderade över hur det skulle gå. Dom vill ju ha samma holk år efter år men tro det eller ej. Jag satt ju upp min fula hemgjorda holk på uthuset och trodde väl inte på att den skulle få hyresgäster men den dög för flugsnapparen. Jag har sett hur han flyger ut och in där och även svalorna är i full gång. Svanen ligger nog på ägg för nu ser man bara en som far omkring istället för två.


 

Häggkörsbäret växer bra och schillan blommar överallt och vitsippor också. Det är grönt och fint nu och mina händer är nariga och fulla med jord. Sitter under naglarna så det går nästan inte bort. Nu kan man gå runt överallt och se hur det slår ut så fort så man nästan kan se det. Humlen är nog den mest otroliga. Den har redan växt en och en halv meter på bara några dagar. Det är snart dags att ta fram gräsklipparen men det får regna lite först så det värsta pollena försvinner ner i backen.


Jag har varit nere och tittat till strandstugan idag. Snart kan man ligga där nere och ta en middagslur och läsa lite. Det är så härligt att ligga där och höra vågorna slå mot land.

   

Dagens ord: Med ögon känsliga för grönt ser jag mig omkring och förundras.

 
 
ibod11

ibod11

30 maj 2017 19:00

Grattis i efterskott :) Så fint med dukning i rosornas tecken.
En fördel med att ha flyttat söderut är att många fler växter trivs här. Konstigt nog saknar jag ändå den lite kargare naturen men konstaterar att jag trots det trivs bra där jag bor just nu.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Karin

Karin

30 maj 2017 19:54

Grattis på födelsedagen! Hoppas att du fick en bra dag!
Härligt med grönska hos dig med!
Vi hade en liten nötveckeunge i en holk som var nyfiken på livet, och gav sig av alldeles för tidigt. Flyga kunde den inte, men den hoppade och klättrade. Den kröp uppför stammen där holken fanns, och satte sig på holken och pep. Mamman kom och matade den. Undras om den klarar sig?
Nu är vi hemma från sommarstugan, så fortsättningen på den historien ser vi inte förrän om en vecka.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ann

Ann

30 maj 2017 20:16

Hej Anita! Grattis igen! Vilka fina tårtor Du gjort!! De ser supersmarriga ut båda två! Duken och de fina kopparna är så vackra, va kul att kunna plocka fram det en dag som denna! Vi for på utflykt till Klöstre på Morsdagen, kändes lagom då vi inte är så alerta ännu efter förkylningarna som tar omtag på omtag! Ha det så fortsatt gott! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Bamse31

2 juni 2017 00:04

Jag skrev en en liten dikt till dig när du fyllde år . hoppas du visade den för någon så att ni kunde sjunga unisont av de som var där. det skulle faktiskt ha varit väldigt trevligt att vara med på din fest du beskriver det så fint och det låter så trevligt det ni gjorde. jag var faktiskt själv ute på en trevlig fest på Ulriksdals värdshus i helgen där vi var ett gäng som sjöng och spelade och hade trevligt och det serverades väldigt god mat där också fattas bara annat. .

det var jättefina tårtor du har du gjort. apropå smörgåstårtor så erinrar jag mig att min fru och jag hjälptes åt att göra en cirka 160 centimeter lång smörgåstårta när jag fyllde 60 år en gång i tiden. jag köpte en lång bred planka där vi byggde upp smörgåsen och gjorde iordning och den gjorde stor succé. det var också lax som huvudingrediens men med lite räkor och andra fisk grejer också. jag tycker liksom du att det är roligt att ställa till med fest ibland och göra lite extra skojigt omkring sig.

Det var ju skojigt att flugsnappare fastnade för din holk jag tycker gott att du kunde hatillverkat lite flera fågelholkar av samma snitt som du gjorde, dom var jättefina. då hade talgoxen också kunnat få bygga sig bo där invid.
Kom ner till mig Anita här kan du odla rosor. Kramen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards