Alla inlägg den 10 april 2019

Av Anita - 10 april 2019 11:08

 

Som jag väntat på våren och den väntan börjar bli lång nu. Sista dagarna har det snöat, stora äckliga flingor och gården som började bli snöfri är full med snö igen. Jag har burit ner snöskovlarna till uthuset och det skulle jag inte gjort. 

Att utmana ödet på det viset borde jag väl ha lärt mig vid det här laget att det är helt galet.


Nåja vad gör man då. Tog mig till med att städa. Visserligen varar julen till påska men röda gardiner ska ner nu.

Jag har städat badrummet och toan och köket och alla rum och spelat musik och svurit bra många ramsor över snabeldraken och katthår och hundhår och mitt hår som verkar finnas i varenda vrå. Nu är det gjort.


Nu kära vänner ska vi inte vara negativa för då får man väl någon positivitetssnubbe över sig. Man ska ju vara så jävla positiv för det är på modet nu för tiden. Att vara en surskärring som jag är ju inte populärt men vad då. Jag är väl som jag vill.

 

Nu kommer mina positiva inslag som jag med stor möda letar fram i mina tankar.

1. Min boganvilla som är 42 år gammal börjar blomma i söderfönstret.

2.   

Pelargongerna i sovrummet har börjat blomma.


3. Vägmöte med glada vänner och vi skrattade mycket åt gamla minnen som vi pratade om och vi drack kaffe och skrattade ännu mer. Mustachen har ett otroligt minne för allt roligt och tokigt som vi upplevde i vår ungdom. Tänk att vi skulle fortfarande träffas så här fast vi blev spridda lite hit och dit.



4. Nu är odlingsprogrammen i full fart på tv och som vanligt så är det från skåne där det redan är vår och där det är så enkelt att odla. Sådant som man måste dra upp med förodling och växthus och inte kan sätta ut förrän närmare midsommar här det bara sprutar upp ur jorden där nere.

Ibland blir jag riktigt förbannad på mig själv som håller på att odla en massa i det här klimatet men jag kan ju inte låta bli. Jag tänkte inte sätta några frö men tror ni inte att jag köpte men massa frön ändå. Lite måste man ju ha. 

 

5. Växthuset har nätt och jämt kommit fram ur snön men jag tog mig in och tänkte att jag skulle börja stöka där och städa och greja men det är nog lite för tidigt.  


6 Jag hade väntat mig att växthuset skulle rasa ihop under vintern men som en seg gammal kärring så klarade det sig ett år till.


7. Dom som vill vara ute på sjön och pimpla har i alla fall tjock is fortfarande och det är minusgrader så kanske blir det påskpimpel i alla fall. 


Nu har jag inget mer att säga om positiva grejor. Jo kanske att jag lyckats frosta ur frysskåpet och skrivit vägmöteprotokoll.

 

Jag har börjat sova dåligt om nätterna och drömma konstiga blå drömmar de stunder jag sover. Inte vet jag vad det beror på . Jag brukar ju sova bra. Kanske beror det på att jag inte gått så mycket utomhus. Jag hatar snö och snålblåst så jag har hållit mig inne. Dessutom så är det massor med alhängen och pollen i luften och jag är allergisk mot det och vill inte utsätta mig. 


Här kommer en sista vinterbild från mig. Lovar att jag inte ska lägga ut en enda bild med snö på så det kanske dröjer innan ni får se några bilder 

 


Dagens ord: Hoppas att gumman tö dyker upp snart och ser till att jag får snöfritt och kan sätta fötterna på jorden igen.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards