Direktlänk till inlägg 23 april 2020

ALLT KAN HÄNDA

Av Anita - 23 april 2020 09:40

Det var i förrgår som det hände. Våren kom med en väldig fart. Det gick att sitta på altanen och dricka kaffe för första gången. Solen värmde. En nässelfjäril fladdrade förbi och en fluga satt på väggen.


 

Plötsligt vaknade bäcken och diken och det rinner och forsar överallt. Jag drabbas av vandrarlusten och rensa bäckarlusten. Allt ska upptäckas och det blev långa vandringar på eftermiddagen.


Men......inget gott som inte har något ont med sig. Jag åkte till tandläkaren och så blev det urdragning av tandbiten. Bedövning så hela kinden var tjock och äcklig resten av dagen och så fick hon skära upp så det rann blod hela eftermiddagen från och till. Inte alls kul. Hoppas det blir lugnt nu. 


När jag åkte iväg nerför Mansjöbackarna såg jag berget lysa i solen. AMV och mitt berg som vi inte lyckats bestiga.

 

Ifjol blev det inte ens ett försök för AMV hade ont i ett ben.

Min längtan att sitta högst upp på berget med en jättebra matsäck och med utsikten över hela Ragundadalen framför oss. Undrar om det blir i sommar. Vill ju i alla fall göra det om det nu inte blir några fester och danser och andra roligheter. Ser väl mörkt ut på nöjesfronten.

 

Nu har jag börjat lite smått i trädgården. Tagit ut gyckelblomstren ur källaren och satt dom i växthuset. Satt ut solenergilamporna vid dammen och rensat bort lite gammalt ur rabatter. Jag är ivrig nu som jag alltid blir när det blir vår på riktigt. Om det inte blåser så väldigt ska jag väl börja kratta lite.

 

Än ligger isen på sjön men det börjar bli lite landlöst på vissa ställen.


Kinabror har kommit hem från lasarettet med en svullen hand men i alla fall på bättringsvägen. Vi har varit till sköterskan idag och lagt om. Jack har fått nya tussar på foten och det börjar väl läka rätt bra nu.


Jag råkade trampa på en fiskekrok i Kinabrors hall. Trodde första att det var en barrnål eller sticka innan jag såg vad som satt i foten. Tandläkare och krok i foten. Ingen höjdardag minsann.


Nåja inte har jag tid och sitta här och gnälla. Nej nu ska jag ut och härja i trädgården och inte sitta här och skriva.

Ha en härlig dag på er alla och hoppas att ni får vara utomhus och njuta av våren.


Dagens ord: När våren äntligen kommer kommer den verkligen med fart och kläm.


 
 
Ingrid

Ingrid

23 april 2020 14:44

Vilken otur du har, först tanduslingen och så en krok i foten! Hoppas att det går bra i trädgården i alla fall nu när våren har kommit till era trakter.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid (som har en tand som ömmar)

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

23 april 2020 19:11

Sol som värmer och vatten som brusar - vilken härlig kombination :D Trist att det skulle bli en massa tråkigheter också. Men Jack är säkert glad nu när husse är hemma igen. Han kanske t o m glömmer att han har problem med tassen. Ha lite koll på foten så att inte kroken ger dig ett infekterat sår. Det vore ju inte kul om du också nästan får blodförgiftning. Sköt om dig.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

24 april 2020 18:06

Så härligt med våren!! Jag minns när man gick och petade i bäckarna för att det skulle rinna fortare, för att hjälpa våren, hemma där jag var barn. Varför gör jag inte sådant längre. Finns det inga sätt att hjälpa våren på när man bor i stan och är över 40?
Hoppas verkligen att det är färdigt med tandläkareeländet för din del nu. Det var verkligen segdraget.
Och förresten tror jag visst att du skulle kunna skriva en bok, en bok med vättar och knytt och sagoskogar. Den boken skulle jag gärna vilja läsa.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards