Alla inlägg den 17 juni 2020

Av Anita - 17 juni 2020 12:55

Nu har det minsann varit några dagar utan bloggen. Något har varit fel och då tappar jag kontrollen. Vet att dagarna har gått med sol och värme och bad. Dessutom som vanligt pyssel i trädgården. 


Ska försöka dra mig till minnes vad som hänt. Lördag blåste det väldigt och vattnet var fullt med pollen. AMV och Gubben är här och hos  Broder B och frun har dom besök av barnbarnen. Så kom DansBritt och vi gick bort till Kinabrors stuga.

Nu är bryggan  fixad och barnen badar i vattnet som är fullt av pollen.

 

Kanoten är i vattnet och Gullige Liam åker omkring för fullt och tränar fast det blåser.

 

Så blev det första badet den helgen och vattnet är skönt och varmt.


Jag åkte ner till kyrkogården för att vattna och ängen där nere är full av lysande maskrosor.

 

Jag har aldrig förstått varför maskrosor är så hatade. Dom är ju vackra som solen och dom vita bollarna är ju också som små änglar som flyger omkring. Nog om det. Vet att jag ibland är som kärringa mot strömmen.


Jag kan bara säga att hela gänget här går runt till varandra och badar och dricker kaffe och är än här än där och vi lever ett fint liv.

 

Aldrig har man sett en sådan grönska som det är den här sommaren.

 

Det är något konstigt med blommorna. En del som brukar komma sent kommer nu och en del har inte slagit ut som tex syrenerna. Dom har knoppar men blommar inte.

 

Smörbollarna har slagit ut och dom är så gula och fina.


Igår var det fullt upp. Vi satt på min förstukvist och fikade.

 

Jag gick ner till sjön och vadade bort till badstranden. Det har varit ganska mycket folk där i helgen. De flesta har med sig hundar eller barn. Roligt att man hittat tillbaka till vår strand. 

Ja jag vadade dit och vattnet var sidenmjukt och varmt och sanden fin.

Så gick jag förbi en stor sten och rätt som det är så hamnade jag i ett lerhål och fastnade med ena benet ända upp till låret. Där satt jag fast och jag var tvungen att skratta för just då var ingen hemma och mobilen var borta vid strandstugan. Nåja efter mycket stök kom jag lös och kunde gå hem.


Broder B:s fru städade deras barack och dom andra stökade med lite av varje. Gullige Liam hade fiskat och fått massor med gäddor och Kinabror var ut med båten och fick 8 stycken. Det är rent förfärligt så mycket gäddor det är i den här sjön just nu.


Gullige Liam visade mig sin cykel som är både gammal och har motor så man kan trampa och åka på ett bra sätt.

 

Vilket monster.


Så badade vi och vi rensade bort lite vass på badstranden tillsammans med AMV. Min tur att laga mat och det blev stekt strömming.

 

Vattnade i trädgården och mina tomater växer som sjutton.


AMV och jag bestämde oss för att klä på oss och gå och titta efter guckuskor och då gjorde vi det med huvudena insvepta i halsdukar. Nu är det minsann myggor kan ni tro. Vi trampade omkring i surhål och sly och till slut hittade vid dit vi tänkt.

     

Så gick vi bort och fikade hos Broder B och sedan skulle vi ner till kyrkogården och vattnade men då gick inte min bil så vi fick ta cyklarna. Flera bad och långa promenader och cykelturer. Inte behöver vi någon motion inte. Det gör sig ju liksom själv.


Dagarna är varma och nätterna är varma men inatt var det lite svalare ute så jag sov gott. Man blir väldigt trött när man är ute hela dagarna och badar och går och klipper gräs och håller på.

 

Jag älskar det gröna och nu just nu, börjar det småregna. Kinabror fixar bilen och livet känns väldigt bra. Tror att jag ska lägga mig på soffan en stund medan det regnar. Ha en fortsatt fin sommar kära ni och ha en härlig midsommar så gott det går.


Dagens ord: Nu är det snart årets ljusaste natt och jag ville att tiden skulle stå still.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards