Alla inlägg den 2 juni 2020

Av Anita - 2 juni 2020 07:46

 

Nu hände det igen och det var inte första gången. Vad då undrar du väl? Jo du ska få höra. 

Nu blev det högsommarvärme 25 grader redan på förmiddagen. Göken gal och fåglarna kvittrar. Svalorna flyger och vid kanten av skogen slåss två korpar.

 

AMV och jag tar fram cyklarna för att åka och vattna på kyrkogården nere i byn. Vi har ju inte cyklat på länge nu så vi känns lite ringrostiga både vi och dom gamla cyklarna.


Inte har man tänkt på att det äntligen är varmt heller utan har både långbyxor, sockar och joggingskor.

Inte hade vi tänkt på att vägen var nygrusad med tjockt lager grus heller. Tungt att cykla i det och snart var man svettig och fötterna dröp av fotsvett. Nåja vi kom ju fram.


Vi skulle hem också och då lossande en eker på AMV;s cykel och for in i dom andra ekrarna och det blev ett väldigt oljud. Till slut insåg vi att vi fick gå och leda cyklarna hem. 


Det är vanligt att det krånglar när AMV och jag är ute på våra färder. Vi pratade om det när vi gick där och jag skulle nästan kunna skriva en bok om alla tokiga grejer vi råkat ut för men det tar vi en annan gång. Sist när vi var på tur så tappade hon sadeln tex. Alltid är det något men kul har vi i alla fall.


 

Jag klev upp väldigt tidigt för att orka göra det jag skulle innan solen blev för het men frampå eftermiddagen gick jag och hunden Jack ner till sjön. Han simmade efter bollar och jag satt mig i min sköna solstol och läste. AMV ringde och skulle höra om jag ville ha något från affären. Just då hände det. Rits rits

 

Stolen rasade ihop och jag fastnade med benen rakt upp och satt fast. Det har hänt mig en gång förut i ungdomen att jag fastnat i en solstol men då hade jag hjälp att komma loss. Nu satt jag fast och jag var tvungen att försöka tippa stolen åt sidan så jag kunde krypa ut. Den här stolen var bara två år gammal och det är då väldigt dålig kvalitet på grejorna. Jag är ju inte så tung.

 

Sedan vandrade jag bort till Kinabror för att äta middag. Där badades det för fullt  Hans sommargrannar var där med en del ungar och en hund. Såg ut att vara kul men jag har inte badat ännu.


Ja, sedan kom åskan och sedan såg AMV Östen och jag på ett program om Grekland och sedan fick dom främmande nere vid stugan.

 

Så kom Broder B med fru också och det blev lite boulspelande men jag gick in och tvättade håret och så gick den dagen.  Fullt med sand och barr och en och annan myra så det behövdes.

 

Det var en fin början på juni månad och idag ser det lite mer mulet ut men fortfarande varmt.


Dagens ord: Försommaren är en underbar tid om det är på dette viset.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards