Alla inlägg den 6 juli 2020

Av Anita - 6 juli 2020 08:14

Från 27 grader varmt till bara 8 grader. Från 25 grader i vattnet till 18 grader. Från lugnt och skönt till blåsigt och kallt .Nu ligger blommorna i trädgården som sura disktrasor på marken, nerblåsta och med blombladen spridda över marken.


Det har regnat och det är verkligen bra ingen kan säga annat men den förbannade blåsten förstör. Det är så att för mig är det lätt att vänja mig vid värme men ack så svårt att vänja sig vid kyla. Så jag har frusit.


I lördags deppade jag ihop totalt. Jag frös och drog på mig sockar och eldade i braskaminen och all energi var helt borta. Visst skulle jag gjort en massa inne men jag ville inte. Ville ingenting. Ingen kom och hälsade på. Ingen ringde. Jag låg och huttrade i soffan med en filt över mig och slötittade på tv. 


Frampå eftermiddagen kom Kinabror och vi åt paltbröd med fläsk. Det är en lämplig mat när det är dåligt väder. 


Tänkte på vedhögen som skulle ha travats in i vedboden. Det är dags att börja med det nu men som ni vet hatar jag att hålla på med ved. Verkar som om männen gillar ved bättre.

 

Nere hos AMV och Gubben är den konstfärdigt staplad på väggen och hos Kinabrors sommarstuga har även han gjort en fin vägg på sin lilla vedbod.

 

Här hemma ligger veden i en hög på marken bara och ser riktigt försmädlig ut. Kanske börjar jag så smått bara allt annat är klart.


Igår åkte Kinabror och jag en liten loppisrunda. På gamla skolan är det loppis och vi fick gå upp i den gamla småskolesalen och där håller man på att göra ett skolmuseum. Det var så roligt att se och känna igen alla gamla grejor sedan skoltiden.


Tänk att det luktade fortfarande skola precis som det gjorde förr. Tänk att luktminnet är så starkt. 


Nej lite kaffe och sedan får jag väl rycka upp mig och försöka börja göra någon nytta.


Dagens ord: Kallt och blåsigt om sommaren ska det inte vara. Tvi vale.







Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards