Alla inlägg den 24 juli 2020

Av Anita - 24 juli 2020 07:42

8 grader och en förfärlig vind som sliter och river i allt. Alla blommor avbrutna när dom nyss slagit ut och regnet ska komma när som helst. 

Veden kommer att bli blöt. Nu gäller det att försöka få in den. Kallt, kallt, kallt, sågspån som far in i ögonen. Fula mössan på, vinterjackan på, handskar på.


Men ser ni. rätt som det är dyker en ängel upp i form av brorsdottern och hon kastar sig in i vedhögen tillsammans med mig och efter några timmar hade vi kastat in hela högen med ved. Två jobbar dubbelt så fort som en och det är dubbelt så roligt. Så glad jag blev.

 

Ser ni, äntligen är veden inne och jag känner en stor slump falla från hjärtat. Nu behöver jag inte tänka på det mer utan kan ägna mig åt annat Synd bara att jag vet att hela trädgården ser ut som skit och att det kommer att ta lång tid att få den fin igen.

 

Regnet kom precis när vi var klar.

Sonen har åkt bort till en kompis och Brorsdottern Camilla och jag tog på oss stövlarna och gick bort till Kinabror. Där blev vi bjudna på mat.

 

Lilla Stina ville visa vad hon höll på med.

 

Alla kurade i regnet.

Så kom TuppOla och Sambon en sväng. Han hade haft besök av räven som försökt ta den kära gamla tuppen Blomkvist men TuppOla skrek och jagade räven och fick den att släppa som tur var. Blomkvist var alldeles vettskrämd och det tror sjutton det.


Ja. hem och efter att ha varit ute i kylan var jag totalt genomfrusen. Som tur var hade Sonen kommit hem och börjat elda i braskaminen och jag lade mig i ett hett bad för att få tillbaka värmen.


Inatt har stormen brakat omkring och jag har vaknat flera gånger. Regnet har öst ner och verkar fortsätta med kraft. 

Det blir nog en innedag idag. Det finns ju en hel del att stöka med och ingen ved som tär på mig.


Dagens ord: Inget är så härligt som att få hjälp av en vedängel.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards