Direktlänk till inlägg 27 april 2009

VÅRSTRESS

Av Anita - 27 april 2009 17:07

Snödrivorna blir mindre och mindre nu. Igår var en dag för utearbete och eftersom jag tappat en hel veckas arbete på grund av förkylningen börjar det bli bråttom nu. Förra veckan kände jag mig så dålig att jag bara störtade ner i soffan när jag kom från jobbet.


Nåväl jag tog fram krattan och började och så började det blåsa förstås som det för det mesta gör här. Tittade mig omkring och fylldes nästan av vanmakt. 8 stora rabatter fyllda med rutten svart slem efter växterna som jag inte hann klippa ner i höstas pga att snön kom så ovanligt tidigt. Dessutom en hel massa gräsmattor men det går ju lättare.



Sommardäcken ska på. Stuprännan lagas. Takstege ska upp. Växhuset måste lagas. Tusen sysslor. Det är så att man inser att i två händer är för lite den här tiden.


Känner mig stressad. Hur ska jag hinna allt det här på den ynka fritid jag har och dessutom med så lite energi som jag har nu. Borta från halv 7 på morgonen till kl 5 på kvällen. Inte mycket tid över sen minsann.


Storfiskarn kom och ville att vi skulle roa oss med att tävla med barkbåtar (en tradition som vi brukar göra när bäcken äntligen gått upp). Han täljde barkbåtar och vi gick vår vanliga vandring efter bäcken. Tyvärr åt bäcken upp båda våra båtar och vi vet inte vem som vann.

 Vi åt korv med bröd till lunch och sedan fick han för sig att hacka en vak i sjön så att han kunde ta ett bad. Då är man säker på att man är först! Så han badade bastu och hoppade i medan jag filmade så han hade bevis att visa kompisarna.


Idag såg jag första humlan och första nässelfjärilen och första säderärlan.


Mitt i vårglädjen är det en svår tid för mig på jobbet.

När jag sitter framför den erbarmliga dataskärmen och tjafsar  och tittar ut genom fönstret så längtar jag ut så det värker i hjärtat.Känner mig som om jag sitter i fängelse. Så har det alltid varit ända sedan jag började jobba när jag var 16 år. Denna eviga längtan ut. Mitt riktiga liv är att vara ute bland blommor och djur inte instängd på ett sketet kontor bland siffror och maskiner.


Ikväll hade jag planerat att jobba några timmar i rabatterna igen men precis när jag parkerade bilen på gården så började regnet strila ner. I och för sig bra för att ta bort det sista av snön men i alla fall.


Trött är jag, förkyld är jag. Men....jag lovar att imorgon ska ni få en väldigt positiv bild av livet i PARADISET FISKSJÖN bara jag får gnälla klart först.... och känna lite avundsjuka till er kvinnor som har någon man som kan hjälpa er med lite sysslor. 4 händer gör dubbelt så mycket som två så uppskatta det när ni har det för i vissa lägen är det ovärdeligt.


Dagens ord i samma negativa stil: Någon har tänkt ut att det är en dålig vana att alltid tänka negativt. Vilken idiot!  

 
 
Skatan

Skatan

27 april 2009 18:25

Vad fina båtar... vilken var din? "Red sails in the sunset"... Kommer du ihåg den sången?
Och du... stressa i n t e... du hinner. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Nellina

Nellina

27 april 2009 20:11

Nej du 4 händer är inte alltid dubbelt upp!!
Jag får alltid göra all städning inne som ute......den bättre hälften är bra på det där med maten....skönt att du börjar bli bättre/kram Nellina

http://nellina.blogdog.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards