Alla inlägg den 7 april 2009

Av Anita - 7 april 2009 17:53

Så gassar solen och allt förändras från mörker till ljus.

Vi människor förändras också. I alla bilar jag möter vinkar någon glatt. Kassörskan på ICA pratar om väder och fiske och påskhelgen och ler. Inte en enda av dom som ringer till jobbet skäller.


Jag sitter på trappan och äter min middag och solen värmer skönt. Det är första gången jag ätit ute på minst sex månader.Det sjuder inom mig av glädje. En talltita landar på mitt knä och klagar högt på mig för att jag inte gett dom mat.


Inte ens de 4 tunga kassarna med med som jag släpat hem dämpar min glädje. Det ska bli så roligt att laga påskbuffe till alla 15 släktingar och vänner som snart dyker upp för att ytterliga försköna min helg.


På bordet står en kruka med påskliljor och fyller köket med sin doft. Den doften som alltid får mig att minnas en speciell sorts ballong som hade ett rör av lakrits som man  blåste i. Blandningen lakrits och ballong: Påsklijor. Så konstigt det kan bli?


Grannen kommer ut och pratar om väder och fiske.


Jag ska koka kaffe och ta med till fiskestämman jag snart ska fara på.


Jag ska ta en kvällspromenad i vårskymningen när jag kommer hem. Lyssna till alla de ljud som helt plötsligt finns istället för vintertystnaden. Ibland funderar jag var alla djur har varit. Nu är det massor av ljud. Rävens kärleksskrik, ugglans hoande och alla andra fåglar som finns massor av. Det finns mycket man kan fundera på en sån här fin aprildag.

 Kraften känns stark nu. Snart är det fullmåne. Jag kan gott förstå hur det kommer sig att man åkte till Blåkulla. Luften är full av magi.


Dagens ord får handla om en ballong: En uppblåst ballong är sårbar men det är det enda sättet att få den att flyga. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards