Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

GLÖMSKA

Av Anita - 21 mars 2010 19:45

 

Jag väntade på att gubbarna skulle komma på vägmöte klockan 3 idag. Gjorde mig för med att baka sockerkaka och tosca-kaka (det enda jag klarar av att baka).

Det kom en! Ringde ordföranden och han hade glömt alltihop och satt i Sundsvall och åt tårta. Så nu blir det till att göra ett nytt försök på onsdag.

3 kvällar på raken med sammanträden och vem får skriva protokoll tror ni? Alldeles rätt. jag förstås


Bestämde mig för att ta en liten promenad på skoterleden mot Kolbjännsjön.

Katten Oskar fick stanna inne och det var meningen att det skulle bli en liten tripp men det leden var så hård och fin, solen värmde på ryggen och det var så fint väder.

Lite nysnö avslöjar vilka djur som varit ute och sprungit inatt. Det roar mig att se spåren.


Det är svag motlut hela vägen och ibland branta backar. Skoterleden var ändrad och det var nya karlhyggen på flera ställen. Jag blev ju naturligtvis väldigt nyfiken då och var tvungen att vandra vidare.

   

Efter ett tag dök en fin stor korp upp. Blank och vacker med kloka mörka ögon.

Jag har en blank svart overall så han kanske trodde att vi var släkt.


Jag  går inte fort, iakttar och öppnar sinnet och då behöver man aldrig gå ensam.

Korpen och jag gick ända fram till Kolbjännsjön. I vindskyddet glödde elden och jag blåset eld i brasan och vi satt där och vilade. Jag ropade mot vättarnas berg och fick ekot tillbaka som rungade mellan bergen. Jag gillar det.


Så hemåt igen Från nya karlhygget såg man Fisksjön glimta till mellan träden. Det har man inte sett förut.

   


Nu bär det neråt igen. Om ni inte skvallrar ska jag tala om vad jag gjorde.

Min blanka overall går bra att åka på ändan nerför backarna i . Tjoho, det det gick fort och jag skrek av fröjd. Det var då korpen gav mig en blick och drog iväg åt något annat håll.

Sedan kom jag ner till myren och jag minns alla hjortron jag plockat där.

   

Den söta doften, kladdiga fingrar, doften av myr. Det är ett tag dit men det tittar fram en liten tuva i alla fall.


  


Ansiktet känns varmt efter att ha varit ute nästan hela dagen. Gubbarna på jobbet blir nog glada när dom får färskt fikabröd imorgon.

Jag har pratat med Kinabror. Han har varit i Filippinerna och bott tre meter från havet. Till helgen kommer han och jag skulle tro att han gillar att sitta och pimpla i solen på Fisksjön också.


Nu väntar jag på att DataFia med familj ska komma och fika och sedan har helgen gått.


Dagens ord kommer som en bild:

    

 
 
Ingen bild

Anette

22 mars 2010 06:02

Helt underbart!

 
Skatan

Skatan

22 mars 2010 07:14

Jag önskade jag varit med dig och också haft en blank åkvänligt overall på mig ... Du är underbar och kan konsten att leva du!

Kram du fina Skogsnuvan.

PS Vi måste helt enkelt träffas igen IRL när du blir fri som en fågel, en korp eller skata. Fisksjön lockar ... och pockar.

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

22 mars 2010 08:58

Hääärligt!!!
Nä, när man går i naturen, ska sinnena vara på vid gavel! Såg några korpar jag med i helgen, de är ett av mina "följedjur"...

http://zaq.blogg.se

 
Liliann

Liliann

22 mars 2010 09:28

Visst är det härligt att plocka fram barnasinnet? Själv har jag svårt att motstå en vattenpöl att hoppa i ju större dess bättre!
Ha en fantastisk vecka Anita.
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
angelica

angelica

22 mars 2010 11:50

SV: Ja visst är det.. Jag tycker precis tvärt om, dom jag brukar umgås med i varje fall är där alltid liv och rörelse i, det mesta är lätt. Sen är det ju som du säger man har svårt att vara glad när man fryser men sura tycker jag verkligen inte. :) Nu är jag hemma i skåne, stressen, till dom reserverade och misstänksamma människorna. :) Skåne är en fin plats men jag önskar att människorna vore mer öppna och mindre dömande. Kram på dig

http://aangelicaa.se

 
Ingen bild

norrtäljebo

22 mars 2010 14:29

Hej! jag tycker att du skriver så häftigt,det är kul att läsa om dina bravader och du får en att tänka på det lilla,det fina i livet som man så ofta missar av allt annat man ska göra,fortsätt skriva det är glädjande.

 
Lena

Lena

22 mars 2010 22:57

Hej! Jag skulle ha ätit upp kakan själv jag! På utflykten.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Av Irja.

Av" title="http://bloggplatsen.se]Av" target="_blank">bloggplatsen.se]Av Irja.

22 mars 2010 23:08

Kära Anita !!!
Läser med glädje dina härligt skrivna inlägg,,,,,Du tar verkligen till dig,och fångar dagen....Jag älskar djur och naturen,det är så rogivande i skogen,och man är alldrig ensam,Ojojoj....det där lät kul ,att åka kana ,bara i overallen ,jag hade gärna varit med dig,men då måste jag införskaffa mig en sådan svart overall....LER...Fånga dagen....Dagen går ej i repris....KRAM /IA

http://40-Talisten bloggplatsen.se

 
Ingen bild

JAG (ACKE)

23 mars 2010 10:17

FINA BILDER NÄVAN!

 
Staffan H

Staffan H

24 mars 2010 00:28

Äsch då, var någonstans står det skrivet att man inte får åka overall bara för att man uppnått en viss ålder? Du kan konsten att ta vara på dagen och leva livet som de passar dig och det är en gåva att vara glad och tacksam för.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards