Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

GYCKELBLOMSTER

Av Anita - 26 mars 2010 13:54

   

Titta på min bakgrundsbild. Fleråriga gyckelblomster. Dom ser spröda och ömtåliga ut. Bladen är så ljust gröna och nästan genomskinliga.....men

dom tål kyla och regn, blommar från juni till långt in på hösten.


Övervintrar i sina krukor i jordkällaren och när dom kommer ut i solen sprutar blad och blommor fram.

  


Så är det med vissa människor också. Dom kan se spröda och ömtåliga ut men man misstar sig och förr eller senare visar dom sin styrka och kraft.

Man säger att första intrycket är det rätta men inget kan vara så fel. Det finns sidor och egenskaper som det tar tid att upptäcka.

   

Just en sån är 87-åriga Stockholms-Karin. Hon ser ut som en tunn liten älva som skulle blåsa omkull i minsta vindpust men ack vad man bedrar sig.


När hon tar sig en hutt på festen, spelar munspel, berättar fräckisar och sjunger en stump och får alla med sig.

När hon berättar om vilda ritter på hästar och vådliga bilfärden inser man att inne i den prydliga gamla damen med dräkt och hatt lever riktig panter.


Lite känner jag mig som ett gyckelblomster själv. Instängd i en kall mörk källare vissen och bara rötterna som lever en tynande tillvaro.

För mig är vinter en kall, mörk källare som nästan tar kål på mig men när solen och ljuset kommer börja det sjuda och leva.


Livet återkommer, värken i kroppen försvinner och jag börjar småle.

Fast tänker jag efter så kan jag inte jämföra mig med någon skör ömtålig blomma.

  

Kanske en jämförelse med en solros vore mer passande. Kraftig och tålig och en som ständigt vänder huvudet mot solen för att få mesta möjliga ljus.


VAD ÄR DU? EN BLYG VIOL ELLER KANSKE RENT AV EN KAKTUS? Berätta för mig.


Nu snöar det igen men det luktar vår, fåglarna kvittrar, Oskar är ute på dagarna och det droppar från taken.


Mitt skånegäng är på väg upp. Som vanligt är jag lite orolig när dom är ute på vägarna men det ska väl gå bra.


Dagens ord: Inget är som det först verkar I denna underliga värld kan allt förändra sig. Det är bara att titta en gång till. 

 
 
Skatan

Skatan

26 mars 2010 18:59

Vad skojigt att hela gänget kommer redan och stannar över påsk, antar jag. Själv är vi några dagar i Yngsjö men sen blir det bara vi och Sonen, Pa och Alice. Det är alltid kul att träffas och speciellt för dig som har dom så långt borta, de dina.

Hm ... vilken blomma skulle jag kunna vara. Nu har jag ju inte namnen på blommorna (jag älskar blommor men kan liksom inte sköta om dom riktigt och vet inte vad de heter). Svart tulpan kanske eftersom tulpanerna är mina älsklingsblommor så här års - från februari till påsken ungefär - men du som känner mig lite kan kanske ge ett förslag. Ha det så bra. Jag kommer att dyka upp här lite då och då framöver, Kanske inte varje dag men ... då och då.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

27 mars 2010 07:56

Det var väl roligt att få påskbesök från Skåne. Visst ska väl resan gå bra, men jag förstår din oro. Det är alltid orolígt då nära och kära är ute på vägarna.
Vår yngste son och hans sambo åker till Skåne över påsken, så jag kommer att ha några oroliga timmar jag också.

Blomma - ja vad kan jag vara för sort? En eternell kanske - lite torr och prasslig, men långlivad.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Soldansares

Soldansares

27 mars 2010 17:34

Ja, tänk så många gånger man har blivit förvånad när det gäller människor. Och tur är väl det. Det gäller bara att stanna kvar så länge att man hinner upptäcka att det första intrycket är fel.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

29 mars 2010 07:56

Solrosen....fast ibland kaktusen...och ibland en spröd lite styvmorsviol(för övrigt min favoritblomma)
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards