Direktlänk till inlägg 9 april 2010

HEJ DAG, HÄR ÄR JAG

Av Anita - 9 april 2010 07:17

  


Trots att det är tidig morgon och jag är trött som ett tok känns jag lycklig och glad. För första gången iår hör jag orrarna spela på sjön. Det optimala vårtecknet! Står på bron och se små svarta prickar ute på isen. Orrarna har parningsfest.

Min solöga-sten har börjat tina fram ur snön och det  regnar, fint ljummet regn.


Det har varit 2 trevliga kvällar som ligger bakom mig. I förrgår kväll var det viscafe nere på Håsjögården. Jag hade inte stor förväntningar på det men ibland misstar man sig. Visor, det hör man sällan nu för tiden.


En man med gitarr satt sig ner och spelade och sjöng. Fast han tydligen försörjt sig som vissångare hela livet har jag aldrig hört tala om honom men jesses så bra han var. Vilken röst, vilken gitarrspel och vilken utstrålning och glädje han spridde omkring sig. Han sjöng "Taube, Nils Ferlin, Dan Andersson och en massa andra visor som man ju kände igen. Vilken glädjespridare.


Han såg ut att älska det han gjorde och tänk att få arbeta med det man tycker om att göra. Det är minsann få förunnat. Skulle tro att dom flesta är precis som jag. Jobbar bara för att få åt sig pengar till brödfödan.


Skulle jag skaffa mig en ny karl så skulle det vara en duktig och glad snickare eller möjligen en trubadur. Det optimala vore en snickare som kunde spela och sjunga. Dock växer dom inte på träd så jag får väl klara mig ändå.


Igår kväll åkte jag till Sofiepropp och såg på "Alice i underlandet". Trodde att det skulle vara en film i min smak men jag blev lite besviken. Den var stundtals lite rörig tyckte jag.


Största behållningen var att Sofies mamma hade gjort så god mat. Tortilini med

en sagolik sås med räkor och en massa annat gott i. Till det italienskt bröd som var jättegott. Vilken tur jag har.


Det är ljust på kvällarna nu så när jag kom hem gjorde jag mig en liten tripp ner till ån för att försöka få en liten glimt av farbror bäver.

  

Han hade gått och lagt sig att sova men trolltuvorna tittade på mig med pigga ögon. Jag har alltid intresserat mig för trolltuvor ända sedan jag var liten. Dom är så häftiga och jag vågar än idag inte lyfta bort håret och titta.

   

Klart att jag har målat av dom i flera olika varianter genom året. Kanske, kanske ska jag börja måla igen när jag blir fri. Inspirationen kanske kommer tillbaka när inte min hjärna är överbelastad av måsten och hjärnan fullproppad med siffror och kösedlar och  onödigt kunnande.


Ska sluta med att berätta en alldeles sann sak som om något talar om hur en del av dom norrländska männen tänker.


I tidningen stod det om en man som gett sig på en annan gubbe och nästan slagit honom sönder och samman med en påk.

Kommentarer av två män: " Hadde han pippat kärringa hans"? " Nej, han hade väl sagt att älghunden hans var värdelös". "Ja då kan man ju förstå att han klippte till"


Som sagt. Jag ser med förväntan fram mot den här dagen. Det är fredag. Det är vår. DansBritt och jag ska bada bastu ikväll. Det ska bli varmt i helgen.

Nu längtar jag till att få sitta på altanen. Ta fram grillen, grilla kött och äta potatissallad, lyssna på fåglarna, se humlorna börja surra på söderväggen och se nässelfjärilarna fladdra.


Dagens ord: Håll ansiktet i solen så ser du inte skuggan.

 
 
Lena

Lena

9 april 2010 11:01

Vilket fantastiskt dagens ord! Det lånar jag och bär med mig idag. Tack!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

9 april 2010 13:59

Den är fantastiskt fin din tavla av trolltuvorna, klart du ska ta upp målandet när du blir fri.

Hoppas din helg kommer att motsvara förväntningarna!

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
av irja

av irja

9 april 2010 16:34

Kära Anita !!!
Dagarna går så försvinnande fort att man inte hinner med,och den här veckan var kort, Igår en juvlig dag med charmtrollet Melker,jag var så slut och trött efteråt,ja man är ju ingen ungdom längre .....ELLER är man????...LER....VI har också en mulen och tråkig fredag,här i PITEÅ öser regnet ner, så nu får väl snösmältningen en bra skjuts...Snövallarna och snöhögarna är fortfarande över 1-meter höga.... Det tar väl si så där 3-4 veckor innan vi skådar någon barmark.....Men det kan ju gå fortare.....Synd att han inte är med i TV-programmet TALANG....HAN glädjespridaren....JA våren är skön och underbar när man får vistas i naturen och mark,det är så rogivande , det händer så mycket i ögonblicket,som inte går i repris....HA en skön MYS-fredag....FÅNGA DAGEN ....KRAM /IA.....

http://40-Talisten.blogglatsen .se

 
Skatan

Skatan

9 april 2010 21:23

Det skall jag göra en månad nu. Rent bokstavligt. Ha huvudet i solen. Fast jag kommer nog söka skuggan frivilligt skall du se. :-)

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Boppan

9 april 2010 21:41

Ja sätt igång å måla bruden! Du kan ju! Fan vad trist att jobbet sak ta alla ens krafter. Jag vill åxå börja måla igen och skriva min bok. Men när ska man HINNA och ORKA ?! :-(
Kram Skatis

 
Krysolit

Krysolit

10 april 2010 10:58

En sån vacker solögasten, slår du ner din rumpa på den och tänker eller sätter du dej bredvid och kramar den eller står du bara och får kraft av den? Är den bara vacker eller fyller den en funktion?

http://krysolit.wordpress.com

 
Soldansares

Soldansares

10 april 2010 22:52

Är det du som har målat bilden? Vilka härliga färger! Jag tänkte lite på van Gogh när jag såg den. Det är klart att du ska måla igen. Är också förbannad på att det här brödfödejobbet ska ta så mycket tid och ork, även om jag trivs på mitt jobb. Men det finns så mycket att annat som är roligare att göra, och därmed nyttigare för själen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards