Direktlänk till inlägg 30 april 2010

KÖR eller RENT AV EN HEL ORKESTER

Av Anita - 30 april 2010 21:53

Kanske vi ska börja med naturens egen orkester.

Den börjar lite blygt med talgoxarna och tetornas småkvitter. I bakgrunden börjar duvorna lägga på en liten ton. Orrarna hänger på och när bofinkarna börjar sjunga blir det lite mäktigt.  Trumslagaren hackspetten dyker upp och sedan kommer de verkliga storsångarna med trumpeterna i högsta hugg. Tranorna.


Så sitter jag på bron och lyssnar till naturens egen fantastiska orkester. Längst fram står säderärlorna och liksom kvirrar lite grann.


I alla orkestrar och körer finns det någon som sjunger falskt och naturligtvis även här. Trastarna har kommit. Med hesa skrik försöker dom överrösta alla andra.

Inte mina favoritsångare förstås.


En lite grå valborgsmässoafton och jag försöker kratta och rensa. Träningsvärk har jag lite överallt. Det hade jag aldrig förr och inte blev jag trött heller.


Så åkte jag iväg till DataFia och fick lite middag där innan vi vandrade iväg allihop till Håsjögården för att lyssna på en kör av annat slag.

   

Vintern raa----- och jämtlandssången och alla dom andra vårsångerna.  Dom sjunger väldigt bra och med känsla och värme.


Luften var ganska ljum och nästan mangrant hade byborna kommit. Varje år funderar man över hur gamla dom flesta har blivit även om det nog kanske fanns ett 10-tal barn och ungdomar.


    


Den fjuttigaste majbrasa jag någonsin sett. Det fanns ingenstans dom fick elda iår och det är väl ännu ett tecken på att det går bara neråt och neråt med den här byn. Inte ens en majbrasa!


Visst man får göra så gott det går och det var kolbullar och kaffeservering och lotterier och lite småmysigt att prata bort en stund med varandra vid fikabordet.


SnickarMagnus har kommit åkande från Skåne. Själv i bilen i 110 mil. Han såg trött ut men följde med i alla fall. Han är snart en alldeles riktigt Håsjö-bo så mycket som han varit här nu.


Han var förvånad över att det var så ljust och det har jag inte tänkt på men det mörknar inte förrän efter klockan 9. Nu är det mörkt och på andra sidan lyser en liten majbrasa. Mitt ljus i mörkret Bernhard har bara en liten brasa iår. Annars brukar han ha en rejäl sak som brunnit i flera timmar.


I morgon är vi då inne i maj månad, en härlig månad då allt ligger framför oss som ett dukat bord. Det blir bara ljusare och varmare och grönare för varje dag och jag närmar mig friheten med stormsteg.


Den första blomman har slagit ut i min trädgård. Vet inte riktigt vad det är men den här söt och vit och blå.


Dagens ord på tal om fågelorkestern:

Om bara de fåglar som sjöng vackraste skulle sjunga skulle det vara bra tyst i skogen.

  

 
 
Ann

Ann

1 maj 2010 09:30

Hej Anita! Hörde att nog inte vart själva brasan i år...Skulle det sås havtorn,på lägderna eller?Men vet Du Anita! Jag tycker Håsjö är en kreativ bym, ordnar iallafall alternativ har både kör och kolbullar...Tänk dej då huvudorten Hammarstrand som INTE HAR NÅNTING en kväll som denna...Det är faktiskt uselt....Vi var på väg till Håsjö, d
Daniel ville att vi skulle komma, men det var ju lite halvdant väder och min förkylning "på det".Vi sparar till idag och far till Daniel och Malin och passar på att följa medpå Vallaloppeinvigning...Om inte det bär av till bB för Daniel och Malin förstås...Tiden gick ut i torsdags! Kram till dej

http://dansann.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

1 maj 2010 10:16

Vallaloppinvigninge????

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

1 maj 2010 11:34

Det ordnade ju till sig hos er också låter det som. Här såg det dystert ut ett tag, men visst kom vi iväg och fick uppleva gemenskapen vid brasan och lyssna på vårsångerna. Lite kallt och ruggigt var det, men det hör ju liksom till.

Kram och ha en fin fortsättning på helgen!
/Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Titti

1 maj 2010 12:07

Vi hade tänkt oss en MC-tur till Askersund, men bedömde att det inte "var väder" för sådan utflykt. Det blev heta räkor, en skvätt vin därtill och efterrätt också för oss själva här hemma. 0 valborgsmässoeld alltså. Vi kunde ju tänt en brasa i kaminen förstås, men det tänkte vi inte på, så det får väl bli en ikväll istället för vädret idag är ganska ruggigt.

Vilken söt vårblomma du har där på bilden! ska kolla i floran om den finns med.

Må så gott nu resten av helgen!

 
Soldansares

Soldansares

1 maj 2010 13:43

Här var det inte mycket till majbrasa heller eftersom man samlat ihop färska fuktiga grenar och ett par impregnerade lastpallas som inte gick att få fyr på, men tanken var ju god i alla fall.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

1 maj 2010 17:19

Bättre väder hade man kunnat önska, det började spöregna mitt i grillningen!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards