Alla inlägg den 12 juni 2010

Av Anita - 12 juni 2010 09:32

  

Så blev det en fin solig dag och jag hann klippa gräsmattan innan det var dags att åka till Bräcke och sätta sig på tåget.


Det var Pappersbeda med dotter och jag som skulle ge oss iväg på lillsemester.

Att åka tåg gillar jag inte. Ligger jag längst ner så tänker jag att sängarna ovanför ska ramla ner och jag ska bli fastklämd som en sardin i tomatsås om något händer.

Trångt är det. Jag vill ha utrymme. Inte sov jag någonting på hela natten förrän vi stannade i Stockholm och oväsendet och skakningarna upphörde. Naturligtvis så är både vagnar och spår av det mest dåliga sorten eftersom vi kommer norrifrån.


Resten av resan gick som en dans och sonen mötte oss på centralen i Helsongborg. Tyvärr till en regnig och lite kulen stad.


Tänk att skillnaden ska vara så stor. Tänk bara att få stå i en dusch där det är jämn värme, där inte varmvattnet tar slut och att man kan duscha så länge man vill.


Vi handlade lunchmat på ett litet ICA i närheten av sonens lägenhet. Liten men med vilket utbud. Charkdisk hade dom också med idel läckerheter och en grönsaksdisk som inte var av denna världen.


Här har till och med syrenerna blommat ut och vi vandrade ner mot stan och överallt blommade de fagraste blommor. Det var rododendron i alla färger och guldregn och jag vet inte vad. Titta på bilden. Man blir mållös.

 En bedövade doft i fukten och här sjunger fåglarna fast det regnar. När det regnar hemma tystnar fåglarna. Varför är det på dette viset?


Det finns mycket att fundera över när man ser skillnaderna.

Vi åt middag på en trevlig liten restaurant nere på stan och släpade oss hem i regnet och ganska snart lockade sängen.


Sängen föresten. Vilken säng han har sonen. Jag sov som en stock. Inte en endaste liten fjäder som stack mig i ändan. Sonen tycker att jag får väl för sjutton köpa en ny madrass och nu när jag kände skillnade känns det som ett alternativ. Nu behöver jag snart inte upp på morgonen för ligger man obekvämt är det ju lättare att komma upp på morgogen. Där ser ni att jag är en positiv människa i alla lägen hi hi hi.


Näväl. Ytterligare en skillnad mellan hemma och här. Det finns BAGERIER.

PappersBeda och jag klev upp och vandrade oss iväg till ett bageri och köpte färska ostfrallor till frukost. Vilket lyx. Det låg några bullar i en korg som var från gårdagen till halva priset! Hemma får man veckogammalt bröd och får vara nöjd om det inte är mögligt och något halvpris är det aldrig ens tal om.  


Ja så nu har jag bara öst beröm över denna staden men som sagt. Det har bara gått en endaste dag men den har varit bara positiv. Hoppas att det inte regnar ikväll när vi ska till Sofiero och lyssna till Mark Knopfler.


Dagens ord: Omväxling förnöjer.  

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards