Alla inlägg den 15 juni 2010

Av Anita - 15 juni 2010 08:15

Vädret är bättre och när vi tar färgan över till Helsingör skiner solen till och med lite grann. Det tar bara 20 minuter att åka över och den resan har jag gjort många gånger genom åren.


När vi kliver av står våra nya vägvisare och väntar på oss. Han i cowboyhatt och chorts och hon liten och späd i chal runt axlarna.

Vissa människor tycker man att man blir bekant med väldigt fort och såna var dom här danskarna. Varma, glada och liksom så mysiga.


Vilken fantastisk dag. Vi går på ströget där det är en salig blandning av människor från alla länder, i olika kläder, i olika åldrar. Cyklar överallt och serveringar ute på gatorna. I Danmark finns dofterna kvar. Det är en sak jag märkt tidigare. Det här svenska hygienska plastförpackade finns liksom inte. Det luktar mat. det luktar nybakat. Det luktar stark ost.


Jag skulle kunna sitta här och bara titta på människorna men vi drar mot Nyhamn och tar en båttur runt Köpenhamn.


   

Tyvärr kan jag inte ställa upp med så mycket kort för min kamera har slut på batteri och batteriladdaren glömde jag hemma så här kommer de enda kort jag tog.

Här våra mysiga nya vänner.

   

Klart att vi skulle äta lite dansk korv och se på slottet och drottningens båt och lilla havsfruen. Det som förvånade mig mest vara att det är så mycket vatten i Köpenhamn. Det  är nästan som att åka omkring i Venedig. Båtturen tar över en timme och då finns det fler kanaler.


Så till det nästan bästa. BAKKEN

Visste ni att Danmark har världens äldsta nöjespark. Den är ända sedan 1583. Runt parken växer en jätteskog full av stora ekar, kastanjer och bok. På marken är det grönt och den går ända ut till Helsingör.

Den skogen skulle jag vilja vandra i. Det är annat än karlhyggena hemma fulla med sly surhål och mygg.


Gratis inträde och hur många roliga restauranter som helst. Den ena mysigare än den andra. Så förstås berg o dalbanor, karuseller och allt sånt som ska finnas på ett nöjesfält.


Samma sak här. En väldig blandning av olika människor, unga och gamla om vart annat. Pappersbedas dotter åkte så hon blev grön i ansiktet.


Klart att vi åt där också. Buffe med jättegod mat och när det var dags att åka tillbaka till Helsingör fick vi en jättefin bilfärd efter havet och kunde beundra de fantastiskt vackra husen med sina fina lyxbilar utanför.


Våra vägvisare har hus i Östansjö (en av byarna runt hemma) och tänker så småningom flytta dit. Jag fattar ingenting. När man bor på ett sådant härligt ställe och vill flytta hem till oss med kylan, ödsligheten, myggen och den urdåliga servisen och de långa avståndet då fattar jag absolut ingenting.


Nåja, det är väl så att man blir hemmablind men jag skulle ge vad som helst för att byta ut min skog mot den jättelika ekskogen i Bakken. Något av det vackraste jag sett.


Nu är det bara en dag kvar av vår lilla lyxsemester och vi ska gå och köpa bröd till frukosten ytterligare ett lyx som vi ska njuta av.


Idag är det träff med Kinabrors äldsta dotter och barn som gäller. Det blir nog Sofiero och havet gissar jag.


Dagens ord: Man vet vad man har men inte vad man får.

Klokt ord till dom som tänker flytta upp till Håsjö. 



  

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards