Direktlänk till inlägg 28 juni 2013

SE, DANSEN ÄR MITT LIV DET

Av Anita - 28 juni 2013 07:02

Jag missade dansen i onsdags av flera skäl. Dels för att jag inte hade något sällskap och för att jag var så totalt skitig och utmattad efter att ha städat i loppisen. Så regnade det också men en sådan bagatell brukar ju inte hindra mig.


När jag läste på facebook hur kul det varit surade jag ihop på mig själv. Det är ju det roligaste jag vet att dansa så nu får det faktiskt bli så att jag åker iväg själv utan sällskap.


Jag vet ju att det kommer tider då jag inte kan dansa längre. Som ni vet är man ju på dösia nu och vad som helst kan hända med både kropp och själ så nu gäller det att suga ur det gottaste av livet innan det är för sent och utnyttja tiden inte bara till arbete och slit utan till glädje och nöje.  Fast visst var det roligare när vi var ett helt gäng som drog runt, inte kan jag tycka annat.


Det regnar och  jag städar och plockar med loppisen så till den milda grad att jag drömmer mardrömmar om att jag knäskurar asfalten nere på byn


Igår kväll unnande Kinabror och jag oss ett litet uppehåll i slitet. 


Vi åkte till näset för att lyssna till kören som DansBritt är med i.

 

Nostalgi. Ja, till och med lokalen var nostalgi. Där har man dansat många gånger för länge länge sedan och en del av dom gamla bilderna på dansband fanns på väggarna.

 

Kören sjöng så bra allt från elvis till beatles. En verklig toppenkväll.


Jag vann en bok av Ranelid på lotteri. Jag tycker att han är en omansam karl men jag har aldrig läst någon bok av honom bara hört hans skryt men kanske skriver han bättre än han pratar och dansar. Vi får väl se. Ingen är sämre än att man kan ädra sig.

 


Idag får jag besök av en av mina meditationstjejer och hon har med sig en kompis och det blir trevligt avbrott i loppisstöket.


Så det blommar ute. Man vill nästan försöka stoppa tiden så inte allt blommar ut så fort. Störtregnet igår tog med sig rosornas blad och Kinabrors väg och det är blött överallt men det blåser inte och är rätt så varmt så det är sommar.


Fåglarnas sång har dämpats lite. Inatt sjöng inte ens koltrasten. Jag brukar ligga och lyssna till den och bättre sömnmedel kan man inte ha.


Nej det är går inte. Jag måste ut och jobba om jag ska bli klar någon gång. Kanske kanske blir jag klar till söndag eller måndag om allt går som jag tänkt.


Dagens ord: Det gäller att slutföra det man påbörjat och det kära vänner kan vara svårt ibland.

 
 
Ann

Ann

28 juni 2013 09:09

Hej Anita!
Förstår väl att det var en trevlig kväll i onsdags på Hällesjö!
(- Även utan oss, konstigt nog...hahaha) Jag har bestämt mej för att åka dit under semesterperioden, då är det lite mer tjo och tjim och mer blandat folk, dessutom har jag som Du kanske vet, väldigt "svårt för " Zlips nuförtiden, Jag gillar helt enkelt inte deras sega, enformiga dansstil! Iof kan det har ändrats igen då det verkar vara lite nya grabbar med nu, och med det kanske en annan stil...Jag minns Zlips i begynnelsen med lilla Gabriella, då var det fart och fläkt och dansvänlig musik med Zlips! Men smaken är ju också olika, många tycker att de varit väldigt bra senaste åren med....Men som sagt inte jag då!
Sen var det nån som sa till mej att jag nog höll på att bli äldre och att det var därför som jag inte kände samma sug till Hällesjö...Visst... så kan det nog va? Vad vet jag? Men jag har också inställningen att var tid har sitt! Och fortsätta att dansa ska vi, men kanske man väljer lite mera noga nu då! Åtminstone jag! Dessutom ska vi även i år på lite musikkonserter under sommar och hösten, som är mer kostsam än dansen så då får man vackert prioritera dessutom!
Jag fick ett sms i tisdags med frågan om jag skulle åka på Hällesjö och då svarade jag att till den 10 juli ska jag ha putsat dansskorna!! Inte förr!! Då är det Perikles och det är en av ju mina favoriter så då vill jag fara om vi är på hemmaplan!!!
Sen är det King EdwARD på Storåsen den 13 juli och Jannez på Stromboli den 20 juli, så det finns lite att åka och dansa på i närområdet!!!
Vi ska ta o fara till Fisksjön, så vi får träffs lite, men det blir när semesterna har börjat känns det som, tiden är knapp innan semestern! Helgen nu är fulltecknad med Nostagia och cruising, nästa helg är det bröllopsfest och då är vi inblandad med lite av varje förstås! Men sen så!! Kram och hälsa Göte!

http://dansann.blogg.se

 
Liliann

Liliann

28 juni 2013 09:16

Missa inte Kindbergs på Hällesjö nästa vecka mina damer!!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

28 juni 2013 09:21

Hoppas att du gillar din bok. Jag har bara läst en bok av Ranelid, men blev verkligen förvånad över att den var så bra. Den jag läste hette Hjärtat som vapen.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

28 juni 2013 09:44

Det är klart att du måste ge dig iväg på dans... med eller utan sällskap - vet ju att du älskar det :)
Grattis till boken - har inte heller läst något av honom... du får berätta vad du tycker :)
Lycka till med loppisen!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

28 juni 2013 16:57

Inget är som gammal tjoa, snoa, hambo och vals. Killarna är inte nödbedda, och fortfarande mjuka i knäa ingen gråsten man behöver släppa på. Tänk så bra man mår av både !musik och dans.

Dragspelsstämmor är jag särskild förtjust i.
mw

 
Janne

Janne

29 juni 2013 09:45

Dans och musik gör kroppen och sinnet glatt ! Här skiner solen och det är skönt väder. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

30 juni 2013 10:41

Jag har försööökt läsa en bok av Ranelid som så många tycker om. Jag klarade det inte ... tyckte språket var alltför utstuderat.

Du har så rätt så ... nu är det tid att leva och ta tillfällena i flykten. Det är bara död omkring mig just nu. På onsdag ska jag på begravning av en väninna som var lika gammal som Håkan (71 år) och pigg för bara några månader sedan och i gär fick jag ett nytt dödsbud. En annan väninna hade (äntligen) gått bort och till den sista vilan. Hon var inte gammal men hade varit sjuk länge så för henne måste det ha varit skönt att få sluta.
Jag njuter av att vara här på landet ... bara Håkan och jag och StinaFina ... utan en massa "måsten" .

Massor av kramar till dig!

PS Det hade varit roligt att lyssna till kören där DansBritt sjunger. Hälsa henne och alla som jag känner från en som verkligen älskar er och livet däruppe i Fisksjön.

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards