Alla inlägg den 22 juni 2013

Av Anita - 22 juni 2013 10:32

Nåja. midsommaraftonen började inte så bra. Kinabror och jag satt upp björkar även hos grannen och han skulle NÖDIGT bjuda på vin.

Att börja dagen med att dricka vin visade sig vara förödande för mig.


Kinabror och jag skulle röja en stig, dvs han röjde och jag talade om hur det skulle vara.

Då vred det om i magen och jag blev NÖDIG. Drog iväg som avlöning hemåt och nådde förstutrappen innan jag sket i byxan. 

Vilken jäkla början på en magiska och romantisk dag.

Nåja, allt ska man uppleva innan man lämnar in.

 

Det var bara att fortsätta med de magiska grejorna. AMV:s barnbarn Ronja kom och visade upp mina magiska grejor, kvasten, lövmattan och kransen.

 

Vi gick ner till sjön och trots att det bara var 15 grader i vattnet badade hon med glatt humör och smetade in sig i dy. Hon sa att det var kallt och skööööönt.

 

Så var det då dags att ge sig iväg till Kinabror och börja med maten. När jag sitter där på trappan och skalar ägg slår det mig att jag blir mer och mer lik ett skogsrå eller rent av ett troll.

 

Brorsan tar lite vin under matlagningen men det gör inte jag. Det räcker med det halva glaset jag drack imorse minsann.

 

Så mycket mat, så mycket mat och för första gången på länge kan vi sitta utomhus en midsommar.


Gästerna kom, en del med bil, en del med moped eller cykel och en del kom gående. Jag hämtade gamla StockholmsKarin. Hon hade skurit sig i ett finger så det blev lite stök innan vi kom iväg.


Efter mat, kaffe och tårta var det dags att göra nästa magiska grej. Att plocka 9 olika blommor, skriva vad man önskar sig av sommaren på en lapp och göra ett litet knyte av alltsammans som skulle bindas ihop med ett rött snöre 9 varv.

 

Ser ni det lilla knytet som sedan ska brinna upp på elden och önskningarna ska ge sig iväg. Ser hon inte ut som en mysko andevarelse så säg?


 

Snart 90-åriga StockholmsKarin underhöll oss med gamla roliga visor och historier. Här sitter hon med 4-åringen och trivs framför elden. Den äldsta och den yngsta i Fisksjön den här kvällen.

 

Broder O hade med husvagnen, sambon och dom två hundarna. Hunden Alice gillade att leka med Ronja.

Inte är det slut på magin riktigt ännu.

Vi måste ju gå bort till vättarnas bäck och slänga pärlor och glitter till dom så dom hjälper oss i året som kommer.

 

Så börjar det bli lite råkallt och vi tänder en brasa för att värma oss. Koltrasten kvittrar i skogen, riktigt toksjunger och det är faktiskt den finaste sång jag vet och så märkligt att han sjunger i skymningen. Då sjunger han som vackrast. Nog är det lite magiskt att sitta och titta in i elden en midsommarkväll som den här.


Så småningom börjar dom flesta åka hemöver på lite olika vis och naturligtvis går jag också hem. Jag lägger ett tyg i daggen för att samla upp de kraftfulla daggdropparna som går att använda till mycket.


Precis när jag kommer hem började det regna och natten har varit regnig men som sagt. Hela dagen var det uppehåll och det är väl något att vara glad för.


Så här firade vi midsommar här i Fisksjön. Inte bara mat och dryck utan lite annat också även om vi inte dansade "små grodorna".


Dagens ord: Drick inte vin det första du gör för då kan du få en obehaglig överraskning.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards