Alla inlägg den 25 juni 2013

Av Anita - 25 juni 2013 18:34

 

Nu tänker jag på jobbet med att fixa till loppisen. Jag har som mål att det ska bli klart den här veckan men nu ska vi inte prata om det utan börja från början så det blir lite ordning.


Lördag regnade det från och till. Lite segt efter den sena natten.

 

En liten räv försökte tippa omkull grannens soptunna. Maten jag lagt ut hade skatorna tagit och den stackars lilla räven såg så hungrig ut.


En dag i lugnets tecken men AMV och gänget var kvar i stugan och frampå eftermiddagen hjälpte dom och Kinabror mig ut med bryggan och båten så nu är det sommar på riktigt. Innan det är gjort känns det inte bra.'


Amv och jag och lilla Ronja badade bastu och det var så härligt. Det var ett tag sedan nu. Det rök in rätt rejält så vi blev väl lite rökta också men rökt korv är väl gott eller?


Söndag morgon kom lilla Ronja och hälsade på för hon sa att hon var så less på dom i stugan. Jag tror att hon gillar att gå omkring i min trädgård, springa runt i labyrinterna och titta på hund och kattgravar.


Sedan var det auktion nere på byn och klart att hela gänget for dit. Jag tänkte ropa in en fyllgitarr åt sonen men mest ville jag träffa lite folk.


Fyllgitarr undrar ni: Vad är det? Jo, det vet ni väl, en sån där som man inte behöver vara rädd om och kan släpa omkring i regn och rusk. Tyvärr blev den för dyr så jag min tokfika köpte en gammal kista istället för 100 kr.

Efteråt undrade jag? Vad gjorde jag? Varför gjorde jag på dette viset? Jag som har så mycket grejor jag vill bli av med. Hur kunde det ropet bara komma ur min mun utan att jag liksom märkte det?


Ja, så for på sommarcafe och köpte lite lotter och hem till kinabror och åt och sedan till AMV:s husvagn och fikade.

Lite längre fram på kvällen kom DataFia och hennes man och han klippte åkern nedanför.

 

Skönt att få det gjort.

Det lugnade sig med blåsvädret frampå kvällen Kinabror har inte varit ute på sjön ännu men nu kom han med fiskehatten nerklämd över lockarna och kom hem med 35 abborrar. Det tog nog honom halva natten att rensa dom.

 


Igår var det ett väldigt flöj. Jobb, sedan sköta gravar. städa i loppien och klippa en massa gräs. Så lagade vi till stekta abborrfileer, kall sås med massor av kryddor från kryddlanden och nypotatis. Precis när vi skulle äta kom StockholmsKarin och fick äta hos oss. Grannen fick också lite rökta abborrar att mumsa på.


Kinabror åkte hem och jag gick så småningom dit men jag var så trött att jag nästan somnade framför hans tv så jag vandra hem lite sakta.


På hemvägen gick jag och lyssnade på fåglarna. Fåglarna sjunger fortfarande men dom brukar sluta när midsommaren har varit. På vänster sida kuttrade duvorna och på höger skränade björktrasten. Skränar, ja dom har inte skogens vackraste röster minsann.

 

När jag kom fram på gubbflon lyste hundkäxen vita och koltrasten (min favoritsångare) sjöng så otroligt vackert att man nästan blev lite romantisk.


Så idag har det verkligen gått framåt. KinaBror och Gamle A har satt in ett fönster i loppisen och flyttat runt en massa bokhyllor. Jag har dammsugit, lagat mat och fixat fika. Dessutom har vi lastat 2 bilar fulla med skräp som vi har kört till sopstationen. Kändes väldigt skönt.


Nu orkar jag inte mer idag.


Dagens ord Även en snigel kommer framåt även om det går långsamt. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards