Alla inlägg den 30 juni 2013

Av Anita - 30 juni 2013 08:29

Sommaren är kort, alldeles för kort och då får man ta till nätterna också för att hinna med. De ljusa skimrande sommarnätterna. Det har varit lite så de sista dagarna.


Bara min envishet har fått mig att fortsätta med loppisen och snart är jag väl klar men nu är det så att man måste varva nöje och arbete om det ska bli någon sorts balans på livet.

 

Ett härligt avbrott blev det när den här lille krabaten dök upp i förrgår, gullig som den sötaste docka.


Den här vecka är det full fart nere på Hammarstrand. Det är backtävling med gamla bilar och crousing på gatorna, nja gatan (det finns mest bara en).

På kvällen drog AMV och dit ner och vi träffades hela gänget hos broder O. Där liknade det mest en camping med massor av bilar och några husvagnar.


Qul i backen. Ett härligt ös i flera timmar. Kingen, en härlig rockig och duktig kille underhöll och fick alla att stampa takten och klappa händerna.


 

Nöjesplatsen som en gång var sommarens fredagsnöje för både gamla som unga. Dans och fina artister. Nog har man nostalgiminnen om ungdom och härlighet när man sitter här och ser ut över vackra Ragundadalen.

Så det blev en sen natt innan AMV, Kinabror och jag kom hem och i säng.


Upp tidigt och börja med städning och stök och när jag tänker efter så hann vi väldigt mycket igår.

Killarna var redan från morgonen på backtävling och AMV och jag åkte och handlade blommor, planterade på gravar. Vi hann få lite fika hos PappersBeda och AMV hjälpte mig lite med loppisen.

 

Ibland får jag en ide´och jag har lärt mig att det gäller att förverkliga den omedelbart annars blir det bara en tanke och inte mer. Brukar ju torka smörblommor men varför inte hänga dom på en ring. Då blir den ju rena smycket. Visst blev det fint?


Vi tog en promenad för att titta till 90-åriga StockholmsKarin och sedan var det dags att fara ner och titta på crousingen.


Vi träffade dom andra och vi var och åt middag och sedan kollade vi på bilar. Massor av bilar.

 

Brorsan hade putsat och plockat fram sin fina bil och till och med jag som inte känner så mycket för bilåkning åkte



 

med en på en repa på byn. Raggarbrud har jag aldrig varit inte ens i min ungdom.


Trots att jag inte är så intresserad av bilar är det en rolig kväll. Fint väder. Glada människor. Här kan man gå runt och träffa folk man inte sett på länge. ALLA är ute, småbarn, tonåringar, gamla på rullator. Jag köpte en munk och en Trocadera, något jag alltid äter när det är crousing på Hammarstrand. Varm munk är det godaste fikabröd jag vet.

 

Ibland kan man avundas killar som bara kan dra fram snorren och pinka när man är nödig och inte generar dom sig för att stå och pinka i grupp heller. 


Så går man runt och kramar folk och pratar och har det trevligt. men....... lite trötta är vi nog både AMV och jag och vi drar hemåt redan vid 11-tiden. Då kan jag inte sova så jag börjar städa kylskåp, diska och stöka med sådant som inte hunnits med.

Jag går ut i sommarnatten och lyssnar på koltrasten, går ner till sjön och känner att vattnet känns ganska varmt. 


Dagens ord fick jag när DansBritt och jag pratade med en något lite full kille. Han hade bara tjejer omkring sig och Britt sa till honom. "Oj vad du är omsvärmade". Han log snett och sa det som får bli dagens ord.


Dagens ord: Flugorna flockas runt aset.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards