Alla inlägg den 27 januari 2013

Av Anita - 27 januari 2013 11:14

 

Livet är ingen fest just nu och eftersom det inte räcker med trasig bil, kyla och tandvärk så drabbades jag av magsjuka också och har mest legat som en gammal spottloska i soffan och glott på tvn de sista dagarna.

Idag har jag för första gången satt på kaffepannan och vågat mig på en kaffeslurk.


 

Det har varit några långfilmer på tv och någon har handlat om italien och då blundade jag och minns. Minns mitt första besök i Cattolica någon gång i slutet av 60-talet. Det lilla pensionatet. Frukosten som bestod av te med en citronskiva i, nybakat varmt bröd med marmelad. Marmeladen av olika sorter låg i en liten glasskål med olika små fack för olika marmelader och vika goda marmelader sen.


Man sjöng överallt och maten var underbar och killarna var vackra som guds änglar. Jag föll direkt för Italien och det har varit mitt älsklingsland sedan dess.

 

Flera gånger var jag dit och som jag berättat förut så är jag förtjust i trubadurer och jag minns den här killen som spelade för mig  "I want you to want me".

Han kom från Cecilien och jag undrar hur han har det nu. Han är  väl en gammal gubbe och sitter väl troligen ute på torget i den lilla byn han kom ifrån med dom andra gubbarna medan barnbarnen åker omkring på wespa och hojar och skriker. Ja man kan fundera.


En sak är säker. Nog känns det ibland som om man är på fel plats och vid fel tid.


Inatt höll månen mig vaken och jag låg här och funderade hur det kunde bli så illa med det här livet. Nu har jag varit ensam i flera dagar och inte ens katten Oskar finns mer.


Läste i "Hemliga trädgårdens" blogg att hon liksom jag är förtjust och intresserad av gamla hus. Då jag träffade en man som berättade att han hade sett att kojan vid Fisksjötjärn nästan hade rasat omkull  så kom jag ihåg att jag fotograferat den gamla skogskojan för att den väckte funderingar hos mig. Det är nog mer än 10 år sedan.

 

I en skogskoja brukar det bara vara det allra viktigaste, sängar och bord och bänkar bara rakt av men här har någon gjort sig för med både snickerier och målning och jag kunde inte låta bli att fundera.

 

Vem hade lagt ner så mycket möda och kärlek på en skogskoja. Vem var det?

 

Se på kanten på bänken, rundad mjuk och fin och gjord med omsorg. Såg ut som om man bara gått ut för att avverka i skogen. Termosen sirapsburken och en flaska med hostmedicin stod kvar. På bordet stod en flaska med torkade blommor i. Ett mysterium som man aldrig kommer att veta något om men det rörde mig.


Jag längtar alltid efter att gå in i gamla tomma hus, rota på vinden och undersöka alla mörka vrår men tyvärr så kan man ju inte det hur som helst. men.....när jag kör förbi tomma hus så känner jag så.


Kylan ger sig inte, fåglarna fryser och äter mycket.

 

Idag skiner solen och kastar in strålar genom mina skitiga fönster. Jag vet ju att vissa av er tycker att vinterbilder är vackra så här får ni en att roa er med. Jag tog den när jag på skakiga ben gick ut till soptunnan imorse.


Inatt när jag satt och såg på månen och minns en annan och bättre tid i mitt liv så tänker jag på att det är ett skit att bli gammel bitterkärring. Det känns inte alls kul att inte ens fyllisarna som brukar ringa på fredagskvällarna ringer längre.


Dagens ord: Alla unga människor. Njut av ungdomen och skönheten. Snart nog sitter ni med er vissna kropp och har bara minnen att stödja er på.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards